reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja mam juz coraz mniej sił:( na polu upał..ja nie mam pomysłu na obiad, a jeszcze przydałoby mi sie umyć włosy i ogolić nogi, a totalnie nie mam siły..poodkurzalam i umyłam podłogę w sypialni :) i teraz mąż musi przenieść materac i później złożyć komodę [emoji16]

Mnie to nie stresuje, ja wole obserwować swoje ciało. Tym bardziej, ze mamy do szpitala w którym chce rodzic 20 km drogi, teraz zepsute auto, Bartek ma nocki w pracy i zostaje na noc sama, to wole wiedzieć nawet jeśli coś się będzie zbliżać i wcześniej dla spokoju pojechać do szpitala. Żeby on się tez nie martwił, ze sama zostaje a tu nagle wody mi odejdą :) dlatego się jaram na maxa tym domowym ktg i będę sobie sprawdzała codziennie
Ja mam troszkę dalej do jakiegokolwiek szpitala [emoji23][emoji23]
Mój też ma nocki i też nam się dziś auto zepsuło [emoji23] ale podobne sytuacje [emoji39]

Ja mam juz coraz mniej sił:( na polu upał..ja nie mam pomysłu na obiad, a jeszcze przydałoby mi sie umyć włosy i ogolić nogi, a totalnie nie mam siły..poodkurzalam i umyłam podłogę w sypialni :) i teraz mąż musi przenieść materac i później złożyć komodę [emoji16]
Ja dzis tez nie mam sily..
Wiecie ze ja w tym roku nie golilam nog jeszcze :D sa tak blade wloski ze ich nie widac :D patrzcie :
1531133327545511043005.jpg

Załączniki

• 1531133327545511043005.jpg
    1531133327545511043005.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 396
Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)
Ja podobnie, jak @Maljan, jedną mniejszą mam do porodu i tam też jest męża ubranie na przebranie, a w drugiej mam resztę rzeczy[emoji4] Zrobiłam tak, żeby mężowi było łatwiej szukać w razie czego[emoji4] Do jednej się nie zmieściłam[emoji4]Za to po porodzie weźmie od razu rzeczy w jednej do domu.

witajcie :) ja dziś obudziłam się przed 9 ;) i czeka mnie sprzątanie w sypialni po malowaniu :D muszę wszystko umyć :D dziś już wstawimy łóżko, bo wczoraj jeszcze farba śmierdziała i nie dało się tam spać :D kolor idealny, taki jaki chciałam :D jak wstawimy łóżko i będzie w miarę ogarnięte to wstawię zdjęcie :D jak się czujecie? mnie wczoraj cały dzień plecy bolały i strasznie mi drętwieją ręce w nocy. Czy któraś z Was też odczuwa drętwienie rąk w nocy? miłego dnia ;)
Super! A jaki to kolor? Czekam na zdjęcie, ja tez wrzucę jak się ogarne ze wszystkim. Nasza farba o dziwo wg nie śmierdziała, az dziwne :p Dziś chce tam okno umyc. Komoda już się składa w ratach, mój nie ma czasu a tak bardzo by chciał, żeby już stała i przez to tak. Dziś rano ja się szykowałam do lekarza a on coś zaczął, później przyjechaliśmy pół godziny zanim do pracy miał jechac, ja szykowałam coś do zjedzenia, a on jeszcze skoczył jakaś szufladę złożyć ;) Dziś na wieczór napewno będzie już gotowa :)
Ja tez mam ten problem z drętwieniem dłoni, nie raz nawet w Dzien się to zdaza, mam nadzieje, ze to minie :)

Super! A jaki to kolor? Czekam na zdjęcie, ja tez wrzucę jak się ogarne ze wszystkim. Nasza farba o dziwo wg nie śmierdziała, az dziwne [emoji14] Dziś chce tam okno umyc. Komoda już się składa w ratach, mój nie ma czasu a tak bardzo by chciał, żeby już stała i przez to tak. Dziś rano ja się szykowałam do lekarza a on coś zaczął, później przyjechaliśmy pół godziny zanim do pracy miał jechac, ja szykowałam coś do zjedzenia, a on jeszcze skoczył jakaś szufladę złożyć ;) Dziś na wieczór napewno będzie już gotowa :)
Ja tez mam ten problem z drętwieniem dłoni, nie raz nawet w Dzien się to zdaza, mam nadzieje, ze to minie :)
Taki miętowy;) później wrzucę zdjęcie:) mój mąż tez chce dziś komodę składać, zobaczymy czy wyjdzie plan :)

Wam tez waga stoi w miejscu? :D ja od 2 tyg mam nadal 62 kg, ale to tak podobno już w ostatnich tyg się dzieje, ze albo się puchnie i tyje, bo woda sie zbiera w organizmie, albo chudnie albo waga się nie zmienia :D

To ja jestem wyjątkiem w takim razie, ani nie puchnę, ani nie chudnę, ani nie stoję w miejscu [emoji14] cały czas tyję ok. 0,5 kg na tydzień :)
To ja też tak mam,że niestety 0,5 kg na tydzien nadal... Ale nie puchne, brzuch rośnie to widze;)

Ja dzis tez nie mam sily..
Wiecie ze ja w tym roku nie golilam nog jeszcze :D sa tak blade wloski ze ich nie widac :D patrzcie :Zobacz załącznik 875379
Szok...zazdroszczę...mi rosną jak ba drożdżach...I to jestem z natury blondynka A włosy na nogach czarne...

Ja dziś pracowicie, 3 pralki, teraz sprzątam pokój młodego z kurzu,wyrzucam niepotrzebne zabawki itd... I końca nie widać. A jeszcze obiad muszę zrobić, dziś spaghetti i marchewka na krotko:)

reklama
Do góry