reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)

Ja mam dwie torby. W jednej wszystko dla mnie na przed i po porodzie a w drugiej wszystko dla syna oprócz ubranek na wyjście które mąż przywiezie jak już będziemy wychodzić

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. ☺Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..
Wczoraj w związku z wizytą wygoliłam się tam na dole i nawet sprawnie poszło ale z lusterkiem. I śmiejcie się ze mnie ale jak popatrzyłam na moją małą dziurkę między nogami to mnie taka panika ogarnęła że zaraz tamtędy dzidzia będzie wychodzić. Aż mi się słabo zrobiło. A przecież już raz rodziłam. Teraz bardziej analizuję wszystko i stresuję się.. z córką to na luzie poszłam do porodu a teraz jak sobie pomyślę to mi się nogi z waty robią..

reklama
Ja mam dwie torby. W jednej wszystko dla mnie na przed i po porodzie a w drugiej wszystko dla syna oprócz ubranek na wyjście które mąż przywiezie jak już będziemy wychodzić

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. ☺Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..
Wczoraj w związku z wizytą wygoliłam się tam na dole i nawet sprawnie poszło ale z lusterkiem. I śmiejcie się ze mnie ale jak popatrzyłam na moją małą dziurkę między nogami to mnie taka panika ogarnęła że zaraz tamtędy dzidzia będzie wychodzić. Aż mi się słabo zrobiło. A przecież już raz rodziłam. Teraz bardziej analizuję wszystko i stresuję się.. z córką to na luzie poszłam do porodu a teraz jak sobie pomyślę to mi się nogi z waty robią..
Nie stresuj sie :* bedzie dobrze

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. [emoji5]Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..
Dam znać, jak będziesz po wizycie [emoji4]
I nie denerwuj się[emoji8]

Dziękuje dziewczyny! :) ;*

Dziękuje ;) to teraz będziesz całymi dniami leżała podpięta do ktg hehe
Ja dziś pierwszy raz byłam w takim innym gabinecie, nawet nie wiedziałam, ze maja więcej, a tam wg lepszy sprzęt, ale tez mnie moja lekarka przyjmowała. Szkoda ze dopiero ma koniec, ale lepiej pozno niż wcale :p a wymaz na gbs czy jak to się tam zwie to dopiero w 37-38 tyg będzie pobierała.

Hah nie no, bez przesady. Raz dziennie na 1 godzinkę max i starczy :)

No to super, będziesz miała na świeżo wynik już do porodu :)

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. [emoji5]Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..

Ja dziś tez wizytuje, na 17, ale nawet nie golilam psioszki, bo nie mam weny i ochoty, a mój lekarz i tak przez brzuch sprawdza. Chyba, ze będzie chciał sprawdzić szyjke i czy jakieś rozwarcie jest to wtedy musi tam zaglądnąć i może coś zobaczy hahah trudno. Nie mam juz siły [emoji28][emoji28]
To nie myśl aż tyle :p

Właśnie nie wiem od jakiego wieku jest u mnie. Spytam jak będę na ktg za jakiś czas. Ale może jakby przyjechała i tylko na korytarzu poczekała aż wyjdę z Maluszkiem to nic się nie stanie. Myślę że dla niej to będzie przeżycie przywieźć brata do domu.

Moja to się doczekać nie może i chyba by się popłakała jakby nie mogła. Jak będziemy wychodzić do domu to obowiązkowo przyjedzie z tatą po nas ☺

Ja teraz ogarnelam, ze fotelik maxi cosi cabriofix to wydatek 450 zł, ale do tego trzeba mieć ta cała bazę isofix za następne tyle, ja pierdziu xd

No to niespodzianka.

To jest niezbędne ta baza pod niego prawda?

reklama
Dzien dobry :)
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam :p Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka :p
Zobacz załącznik 875345
Buziolek słodki ☺

Do góry