reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wam tez waga stoi w miejscu? :D ja od 2 tyg mam nadal 62 kg, ale to tak podobno już w ostatnich tyg się dzieje, ze albo się puchnie i tyje, bo woda sie zbiera w organizmie, albo chudnie albo waga się nie zmienia :D
Bateria mi padła w wadze i jakoś nie spieszy mi się żeby kupić nową bo wolę juz teraz wagę omijać szerokim łukiem

Ja mam dwie torby. W jednej wszystko dla mnie na przed i po porodzie a w drugiej wszystko dla syna oprócz ubranek na wyjście które mąż przywiezie jak już będziemy wychodzić

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. ☺Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..
Wczoraj w związku z wizytą wygoliłam się tam na dole i nawet sprawnie poszło ale z lusterkiem. I śmiejcie się ze mnie ale jak popatrzyłam na moją małą dziurkę między nogami to mnie taka panika ogarnęła że zaraz tamtędy dzidzia będzie wychodzić. Aż mi się słabo zrobiło. A przecież już raz rodziłam. Teraz bardziej analizuję wszystko i stresuję się.. z córką to na luzie poszłam do porodu a teraz jak sobie pomyślę to mi się nogi z waty robią..
Powodzenia na wizycie :) trzymam kciuki

Ja dziś tez wizytuje, na 17, ale nawet nie golilam psioszki, bo nie mam weny i ochoty, a mój lekarz i tak przez brzuch sprawdza. Chyba, ze będzie chciał sprawdzić szyjke i czy jakieś rozwarcie jest to wtedy musi tam zaglądnąć i może coś zobaczy hahah trudno. Nie mam juz siły [emoji28][emoji28]
To nie myśl aż tyle :p
Powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki

reklama
Ja teraz ogarnelam, ze fotelik maxi cosi cabriofix to wydatek 450 zł, ale do tego trzeba mieć ta cała bazę isofix za następne tyle, ja pierdziu xd

No to niespodzianka.

To jest niezbędne ta baza pod niego prawda?
Nie[emoji4]możesz fotelik pasami przypinać[emoji4] jedyne co musisz mieć to adaptery, żeby fotelik stelaża wpinać[emoji16]

Ja teraz ogarnelam, ze fotelik maxi cosi cabriofix to wydatek 450 zł, ale do tego trzeba mieć ta cała bazę isofix za następne tyle, ja pierdziu xd

No to niespodzianka.

To jest niezbędne ta baza pod niego prawda?
Nie, nie jest niezbędne. Można przypinać fotelik też pasami. To już sami musicie sobie poczytać i zdecydować czy chcecie z bazą (o ile wasz samochód ma wejścia na isofix). My np kupiliśmy z bazą, bo wydaje nam się wtedy fotelik stabilniejszy i bezpieczniejszy ;)

Nie[emoji4]możesz fotelik pasami przypinać[emoji4] jedyne co musisz mieć to adaptery, żeby fotelik stelaża wpinać[emoji16]

Aha, uff to dobrze :) bo ja niedoedukowana :D
My jednak poszliśmy na miasto na obiadek do takiego baru Cent gdzie zestawy po 15 zł takie domowe ;)

Bo mam lenia dziś strasznego. I wzięłam sobie klopsiki w sosie pomidorowym, surówki i ziemniaczki [emoji3][emoji7]

Dzień dobry

Moja mama już pojechała. Mnie wczoraj dopadł jakiś zły humor i całe popołudnie przeryczslsm. Moja córka ostatnio strasznie się zachowuje. Nie wiem czy ona tak odreagowuje swój strach zwiazany z przyjściem na świat brata czy po prostu jest tak rozpieszczona. Wiem, że dla niej też teraz ciezki czas, bo i ja się jej nie poświęcam tak jak kiedyś i mąż też bardziej ograniczony przez te kolano.

Co do aplikacji sprawdzającej skurcze to na pewno będę instalować. Przy Marcie też miałam.

@miloscwczasachpopkultury baza nie jest konieczna.
Ale
@Lustysia śliczna kruszynka <3.

Ja jestem jakas bez sil całkowicie. Cały czas przysypiam.

Dzisiaj w nocy spałam bardzo dobrze, ale w poprzednie dwie miałam momenty, że bolały mnie plecy i brzuch jak na okres. Aż mi się przypomniały bole porodowe. Wzięłam ten proszek od położnej i udało ki się v zasnąć. Zastanawialam się czy jechać do szpitala, bo jak coś v położna mówiła, żeby jechać, ale taki b strach mnie ogarnął, że zostałam w domu.

Jak teraz na kocówce zachowują sie Wasze zwierzątka? U mnie kocurek okej, ale u mojej mamy jest york, wychował sie ze mną ale mieszka z mama, od tygodnia nie da nikomu dojść do mnie, ani mamie ani babci, jak chcą dotknąć brzucha to normalnie sie rzuca na rękę, a pózniej siada przy brzuchu i jakby go zastawiał [emoji7] słodkie to, ale zastanawiam sie czy faktycznie cos wyczuwa, czy tak pieski maja. Jak Zobacz załącznik 875423u Was?

Ja mam dwie torby. W jednej wszystko dla mnie na przed i po porodzie a w drugiej wszystko dla syna oprócz ubranek na wyjście które mąż przywiezie jak już będziemy wychodzić

A ja dzisiaj wizytuję u gina po 4 tyg. Mam na 17:45. Trzymajcie kciuki. ☺Jak zwykle się denerwuję i boli mnie brzuch z nerwów..
Wczoraj w związku z wizytą wygoliłam się tam na dole i nawet sprawnie poszło ale z lusterkiem. I śmiejcie się ze mnie ale jak popatrzyłam na moją małą dziurkę między nogami to mnie taka panika ogarnęła że zaraz tamtędy dzidzia będzie wychodzić. Aż mi się słabo zrobiło. A przecież już raz rodziłam. Teraz bardziej analizuję wszystko i stresuję się.. z córką to na luzie poszłam do porodu a teraz jak sobie pomyślę to mi się nogi z waty robią..
Powodzenia !:****

reklama
Cześć [emoji847]

Ja dopiero wstałam 15 min temu hah, mój wrócił po nocce o 6:30 to wyszedł z pieskiem, wziął prysznic i śpi do 14.

Ja właśnie tez wyszłam z pieskiem i idę myju. Pójdę do żabki po puszkę coli, bo muszę się obudzić i jakieś maliny i truskawki obowiązkowo ;) później odpoczynek hhehe. Na obiad jedynie dziś obiore ziemniaczki, jajko sadzone i kefir będzie i z głowy.

Po 16 wyjeżdżamy do lekarza. Po powrocie wstąpimy do marketu po większe zakupy spożywcze, do kaufa po karmę 10 kg dla pieska i do domku odpoczywać ;)
To ja miałam podobny dzisiaj obiad ziemniaki , jajo sadzone i fasolka szparagowa :)

Do góry