reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)

A ty sobie trochę nie wmawiasz tych objawów? [emoji16] ja od jakichś ok. 2 tyg jestem często na 2 w wc, a więcej śluzu już mam łohoho czasu [emoji16][emoji16][emoji16]

Nie wmawiam sobie nic ;) ja nie z tych :p obserwuje swój organizm i wiem kiedy co i ja. Ja tez od tygodnia czesciej chodzę, mało jem, a nadal często chodzę. A śluzu wcześniej aż tak nie miałam :p tak samo takich dziwnych ciągniec jak wchodzę po schodach itd a często coś robię takie czuje inaczej ten brzuch niż 2-3 tyg wcześniej

Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)
Ja mam 2 torby bo w 1 się nie zmieściłam [emoji14] więc podzieliłam to tak, że w jednej mam rzeczy na poród i na start że tak powiem (czyli koszula na zmianę pp porodzie, majtki itp) a w drugiej mam rzeczy "zapasowe" tzn na później[emoji16]

Dzien dobry :)
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam :p Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka :p
Zobacz załącznik 875345

Śliczna jest :) jak 2400g to już super waga :D ja mam wizytę 18 i wtedy dowiem się, ile waży mój maluch ;)

reklama

Osobno mam dla małej w tej torbie sportowej na ramie, a rzeczy dla siebie w walizce :)

Do góry