reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Avalia ja właśnie dzisiaj rozmyslalam na temat lewatywy. Przy żadnym z porodów mi nie robili a przy drugim dziecku niestety troszkę napsocilam :( i teraz wolałabym zastosować . Poczytałam trochę w necie i chyba zastosuje w domu przed wyjazdem do szpitala. No chyba że nie zdążę to zażądam w szpitalu

Kurcze ja nigdy nie robiłam ani nie miałam robionej lewatywy. Postaram się bardziej płynne rzeczy jeść to może nie będzie nieprzyjemnej sytuacji. Muszę się zastanowić czy dam radę sama ja zrobić.

Jak po niedzieli upiore wszystko z łóżeczka i założę, zarzuce koc lub folie i żeby sobie czekało to głupi pomysł ?:p za wcześnie ? Ukurzy się mimo nakrycia ? :)

Dzisiaj położna powiedziala, ze jak kobieta jest głodna przed porodem to znaczy ze jeszcze nie rodzi [emoji23] dlatego ona zawsze pyta jak przychodzą czy są głodne, dziwne rzeczy ale może rzeczywiście tak jest jak już jest blisko... Może mamy co już rodziły powiedzą coś na ten temat?
U mnie mówią to samo jak mają siłę zjeść śniadanie to jeszcze trochę zanim porządnie się rozkręci i kilka takich miałam na sali ;)

U mnie mówią to samo jak mają siłę zjeść śniadanie to jeszcze trochę zanim porządnie się rozkręci i użytkownik kilka takich miałam na sali ;)
Mnie się jeść wogole nie chciało za to pic tak ale pozwolili tylko zwilżać usta. Dopiero po porodzie mogłam się napić i zjeść.

Pisalyście o miłości do dzieci w brzuszku. Zgadzam się że można coś czuć ale w porównaniu z tym co się czuję w momencie jak klasa dziecko na brzuchu do kangurowanie to nic. Też mi się z córką wydawało że ją kocham nad życie jak jeszcze była w brzuchu ale później zdałam sobie sprawę jak bardzo się myliłam. Pokochałam całym sercem jak ja zobaczylam i przytuliłam i mogłam nakarmić:)

Co do diety też aż tak nie trzymalam się aż tak mocno. Może przez pierwsze dni. Ale pamiętam, że jak zjadłam brokuła to cała noc nie spalismy. Później omijałam brokuły szerokim łukiem ;). Po porodzie na drugi dzień na kolację dostałam sałatkę z kapusty, ale też z niej zrezygnowałam.

A wezmę sobie. Wiem, że położna mnie udusi, ale wypije sobie wc jakby mnie mieli śledzić hah. Coś mi się należy po tym porodzie i trudach :D
Po porodzie nie wolno pić gazowanego nawet wody i jeść ciezkostarwanych posiłków bo nie daj bóg coś by było nie tak i problem wyniknie dziewczyna co ur wczesniaka 2 tyg temu po porodzie SN zjadła pizze i piła mocno gazowana wodę i po 2 godz dostała podgoraczkowy stan 37.4 położna pyta się co jadła ta powiedziała i nie było miło nie zawsze co nam się chce jest dla nas dobre.

Kurcze ja nigdy nie robiłam ani nie miałam robionej lewatywy. Postaram się bardziej płynne rzeczy jeść to może nie będzie nieprzyjemnej sytuacji. Muszę się zastanowić czy dam radę sama ja zrobić.
Miałam lewatywe. No aplikacja przyjemna nie jest [emoji23] potem biegiem na kibelek, ale moim zdaniem potem pod tym względem komfort psychiczny [emoji23] także mnie czeka lewatywa, Cewnik i znieczulenie w kręgosłup, cięcie :D i serio wolę to niż to co z synem przy próbie porodu SN 7,5h [emoji23]

reklama
Też macie takie mocne kłucia w pochwie, ból krzyża i ból miesiączkowy na raz ? Te kłucia to chyba jak dziecko w szyjkę uderza , czy jak się szyjka skraca ?

Do góry