reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nieee. Ale ja to wogole w tej ciąży bez objawów...
Jak bym miała mieć CC to chyba też by mi to nie robiło roznicy, nie doszukiwałabym się :D bo niby tak się zwraca uwagę na to na tamto a jak się zacznie poród to będziemy wiedziały. To sie wie a mimo wszystko czego na każde kujniecie i ból :D

reklama
Mnie też już korci żeby to pozakladac... ochran8acz wyprany i reszta, muszę wyprasowac. Ale narazie uprane i schowane w szafie...ogarnę najpierw pokój z firanami wlacznie...I może wtedy...A może ubiorę jak wrócę że szpitala...zobaczymy:)
No mi mama chce pokój wysprzątać jak będę w szpitalu, okna, firanki itp i mówi, że wtedy założy też pościel. Ale chyba chce sama to zrobić :):)

Jak bym miała mieć CC to chyba też by mi to nie robiło roznicy, nie doszukiwałabym się :D bo niby tak się zwraca uwagę na to na tamto a jak się zacznie poród to będziemy wiedziały. To sie wie a mimo wszystko czego na każde kujniecie i ból :D
To nawet nie o to chodzi bo przecież zawsze może zacząć się przed planowanym terminem cc :) oprócz tego tygodnia skurczy co leżałam w 21tc, kilku pojedynczych bezbolesnych po większych wysilkach, teraz tego puchniecia i na początku wymiotów to nic zero bolesnych skurczy, klucia w pochwie, plamien, itp itd [emoji23]

To nawet nie o to chodzi bo przecież zawsze może zacząć się przed planowanym terminem cc :) oprócz tego tygodnia skurczy co leżałam w 21tc, kilku pojedynczych bezbolesnych po większych wysilkach, teraz tego puchniecia i na początku wymiotów to nic zero bolesnych skurczy, klucia w pochwie, plamien, itp itd [emoji23]
Z jednej strony dobrze , bo nie musiałaś się zastanawiać przed 37 czy coś się dzieje czy to normalne. Wiem , że może się zaczac przed CC. Tylko chodziło mi o to , że ty już masz ten dzień wyznaczony. Wiesz , że gdyby coś wcześniej się nie zaczęło to i tak zobaczysz córeczkę w ten dzień. A np. ja , skoro mam rodzić sn , to doszukuje się może niepotrzebnie tych skurczy, boli itp. bo ciekawi mnie , czy to coś już się zaczyna, czy coś to znaczy, zamiast czekać cierpliwie , bo przecież jak zacznie się porod to na pewno nie będą to ukłucia w pochwie czy mały ból w podbrzuszu :D

Z jednej strony dobrze , bo nie musiałaś się zastanawiać przed 37 czy coś się dzieje czy to normalne. Wiem , że może się zaczac przed CC. Tylko chodziło mi o to , że ty już masz ten dzień wyznaczony. Wiesz , że gdyby coś wcześniej się nie zaczęło to i tak zobaczysz córeczkę w ten dzień. A np. ja , skoro mam rodzić sn , to doszukuje się może niepotrzebnie tych skurczy, boli itp. bo ciekawi mnie , czy to coś już się zaczyna, czy coś to znaczy, zamiast czekać cierpliwie , bo przecież jak zacznie się porod to na pewno nie będą to ukłucia w pochwie czy mały ból w podbrzuszu :D
No na pewno nie [emoji23] wtedy to będziesz wiedziała że się zaczęło [emoji23]

Bo to mnie wkur.ia juz :p

Bo się człowiek zastanawia czy to już czy jeszcze [emoji23] moja tak szaleje , że raczej się nie szykuje jeszcze :p a wieloródki pamiętają jak to jest ? Ile czasu przed porodem dziecko przestaje być ruchliwe ?
Bo mi to aż cały brzuch faluje, uderza w szyjkę bo czuję uderzenia i kłucia na przemian, więc impreza na całego :D

reklama
Kurde Klaudia [emoji4]ja bym sfiksowała, jakbym codziennie upatrywała u siebie objawów porodu [emoji4] Korzystaj jeszcze z tych chwil ze swoim facetem[emoji4]Nie wiem, poczytaj coś, oglądnijcie dobry film[emoji16]poleżcie razem, wyjdźcie na spacer [emoji4]Jak się zacznie to będziesz wiedzieć. To na pewno. Też nigdy nie rodziłam, ale szkoda mi czasu na analizowanie każdego bólu, ukłucia. Przywykłam, że tak jest i będzie coraz gorzej [emoji4] Taki los[emoji4]
Ja np jutro idę z mężem do kina.. podejrzewam, że to już ostatni raz przed porodem[emoji4]i cieszę się, jak dziecko[emoji85]

Do góry