reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ta wersja robi lody???? :D oj a jak cenowo mniej więcej wychodzi?
I stara i nowa robi wszystko :D
Lody, soki, shake, nalewki, drinki, sorbery, ciasta, zupy, dzemy, musy. Na parze warzywa, mięsa, owoce, ryby ugotujesz. Kawę mrożona bo nawet kostki lodu rozdrobni :) zmieli ziarna na mąkę, cukier na cukier puder :) itp itd.
Polecam Link do: Przepisownia tam masz masę przepisów niby na thermomix, ale pod lidlomix wszystkie przepisy które do tej pory robiłam, a sporo ich było bez problemu podchodzą :)

reklama
Tobie puchną dłonie a mi stopy. Zawsze miałam szczupłe nogi a teraz zakrywam je bo wylewają mi się z letnich butów a kostki jakaś masakra :)
A jeśli chodzi o mała to taka ciężka się zrobiła jakby żeliwna kula mnie ściągała do ziemi :)
A daj spokój. Już zapomniałam jak to było ciężko pod koniec ciąży w upały z synem [emoji23]
Nie ma nic na te opuChniecia żeby trochę pomoglo ? Bo widzę , że jak nie nogi wam puchną to palce u rąk.. a to na pewno uciążliwe :(
Nogi jak mi puchly to miska z zimna woda i mam specjalna sól do stóp. A dłonie też puszczam sobie zimna wodę i pod wodę. Przynajmniej na chwilę ulga

34 tc jak to leci ;);)
Screenshot_20180706-223907.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180706-223907.jpg
    Screenshot_20180706-223907.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 288
Duzo prądu ciągnie?.Czy nie zauważyłaś różnicy? :)
Nie widzę różnicy [emoji14] może jakieś 10-15 zł. Bo wiadomo ileś tam prądu ciągnie. Ale to nie są koszty jakieś które mogłabym zauważyć [emoji23] tym bardziej że teraz tak ciastek nie kupuje jak kupowałam w sklepach, pieczywa też mniej. Przepisy masz z dokładną ilością składników więc kupujesz tylko tyle ile Ci trzeba. Więc ani nic się nie marnuje, plus licząc składniki to ciastka, pieczywo, lody itp itd wychodzą dużo taniej niż jakbyś w sklepie kupowała. Ja nawet kupuje czasem wiejska śmietanę i robię w nim masło. Koszt też automatycznie dużo niższy. Dodatkowo duża oszczędność czasu

Nie widzę różnicy [emoji14] może jakieś 10-15 zł. Bo wiadomo ileś tam prądu ciągnie. Ale to nie są koszty jakieś które mogłabym zauważyć [emoji23] tym bardziej że teraz tak ciastek nie kupuje jak kupowałam w sklepach, pieczywa też mniej. Przepisy masz z dokładną ilością składników więc kupujesz tylko tyle ile Ci trzeba. Więc ani nic się nie marnuje, plus licząc składniki to ciastka, pieczywo, lody itp itd wychodzą dużo taniej niż jakbyś w sklepie kupowała. Ja nawet kupuje czasem wiejska śmietanę i robię w nim masło. Koszt też automatycznie dużo niższy. Dodatkowo duża oszczędność czasu

Dobra nie Kuś haha :D :) :) :)

reklama
I stara i nowa robi wszystko :D
Lody, soki, shake, nalewki, drinki, sorbery, ciasta, zupy, dzemy, musy. Na parze warzywa, mięsa, owoce, ryby ugotujesz. Kawę mrożona bo nawet kostki lodu rozdrobni :) zmieli ziarna na mąkę, cukier na cukier puder :) itp itd.
Polecam Link do: Przepisownia tam masz masę przepisów niby na thermomix, ale pod lidlomix wszystkie przepisy które do tej pory robiłam, a sporo ich było bez problemu podchodzą :)
Moja mama ma thermomixa. Przez parę lat faktycznie uzywala do robienia zupek dla brata, ciasta na pizze, przetworow. Teraz chyba juz jej sie znudzil, bo robi w nim tylko cukier puder i bulke tarta :D

Do góry