reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawaliłaś[emoji23][emoji16]
Jak tam babyshower?[emoji16]

Piękny pokoik[emoji7]

Ja dzięki tobie próbuję męża namówić na takie urządzenie[emoji16][emoji16]Może się w końcu skusi [emoji23]

Ja wczoraj robiłam domowe spa dla stóp, myślałam że zejdę na zawał malując paznokcie[emoji23]

Ja mam najzwyklejszą z pepco[emoji4] u mnie w szpitalu i tak później podciągają koszulę po szyję[emoji4]
Kochana weź męża na darmowy pokaz thermomix! Ja tak z moim zrobiłam bo nie chciał o tym słyszeć [emoji23] był tak zachwycony że chciał go brać na raty [emoji23] ale teściowa powiedziała że ma tego z Lidla, wcześniej miała thermomix i mówi że żadnych rat mamy nie brać tylko kupuje nam tego z Lidla w prezencie ślubnym bo robi dokładnie to samo [emoji23] no i miała rację [emoji23]
Ty możesz wziąć męża na pokaz, na pewno mu się spodoba :D a. Potem powiedz mu ze można kupić odpowiednik dużo dużo taniej [emoji23] na pewno się zgodzi!! Zobaczysz [emoji23][emoji23]
Ja swego czasu na mus przerabiałam. Było do ryżu na mleku, ciast itp :)
Musy już dawno zrobione :D

reklama
Hmm a ciekawe co w przypadku, gdy wszystkie wyniki badan sa u mojego ginekologa, ja ich nawet na oczy nie widzialam. Jakbym miala urodzic przed nastepna wizyta czyli przed 3 sierpnia to nie wiem jakby to mialo wygladac
Ja też sie zdziwiłam bo ja nawet nie ogarniam które wyniki powinnam mieć, pokazałam co mam i niby jest ok. Być może babka tak gadała a sama nie wie. A może to tylko wymysł niektórych placówek. ja gbs wynik będe mieć mam za tydzień w wersji papierowej, podejrzewam że będzie pozytywny więc musze od razu spakować do reszty wyników. Moja karta ciąży jest w sumie pusta, tylko doktorek notuje wage i cisnienie...Nie wiem czy to dobrze. Jakbym zaczeła rodzić na mieście to nawet nic nie miałabym ze sobą.

Kochana weź męża na darmowy pokaz thermomix! Ja tak z moim zrobiłam bo nie chciał o tym słyszeć [emoji23] był tak zachwycony że chciał go brać na raty [emoji23] ale teściowa powiedziała że ma tego z Lidla, wcześniej miała thermomix i mówi że żadnych rat mamy nie brać tylko kupuje nam tego z Lidla w prezencie ślubnym bo robi dokładnie to samo [emoji23] no i miała rację [emoji23]
Ty możesz wziąć męża na pokaz, na pewno mu się spodoba :D a. Potem powiedz mu ze można kupić odpowiednik dużo dużo taniej [emoji23] na pewno się zgodzi!! Zobaczysz [emoji23][emoji23]Musy już dawno zrobione :D
Nie mam thermomixa ani nie planuje kupić ale uwielbiam kobiety które mają dobry sposób na mężów :)

A pożyczyć od kogoś na raty 0%? Może ktoś z rodziny m9glby? Tak jak piszesz, 5 tyś spokojnie wystarczy,A jak dobrze poszukasz na olx to może i 2-3tys? Łóżko, pralka, lodówka, stół, te podstawowe rzeczy muszą być, w końcu będzie też dzieciątko. Więc coś tam wiec trzeba. Ale mówię,może jest możliwość pożyczyć od kogoś?
Nie chcemy się zapozyczac. Już my się kiedyś daliśmy wladowac w taka pomoc. Jesteśmy zapozyczeni bo mieliśmy za dobre serca i chcieliśmy pomoz. Na duże kwoty. Przez to nawet w głupim parabanku nie mamy szansy na zadna pożyczkę. Dlatego nie ma mowy żebyśmy kiedy kolwiek prosili kogoś o taką pomoc bo teraz sami nie możemy się wygrzebać. W szafce leży 6tysiecy z Kamila wypłaty. Wszystko poodkladane na różne raty, spłaty itp..

Ja też sie zdziwiłam bo ja nawet nie ogarniam które wyniki powinnam mieć, pokazałam co mam i niby jest ok. Być może babka tak gadała a sama nie wie. A może to tylko wymysł niektórych placówek. ja gbs wynik będe mieć mam za tydzień w wersji papierowej, podejrzewam że będzie pozytywny więc musze od razu spakować do reszty wyników. Moja karta ciąży jest w sumie pusta, tylko doktorek notuje wage i cisnienie...Nie wiem czy to dobrze. Jakbym zaczeła rodzić na mieście to nawet nic nie miałabym ze sobą.
U mnie położna pod kartę ciąży i w pierwszej i teraz podpiela spinaczem grupę krwi i wynik gbs. I wszystko jest z kartą ciąży. Najświeższe wyniki krwi I moczu mam włożone do środka karty ciąży i wszystko w jednym miejscu;) polecam!:D

No ja sobie teraz nie wyobrażam bez niego życia. A jeszcze jak Mała się urodzi to wogole. Nie licząc przygotowania warzyw / mięsa i wrzucenia do robota 25-30 minut i mam dwudniowy obiad. Zupę i mięso z warzywami na parze. Ewentualnie tylko jakiś ryż / kasze/ ziemniaki ugotować dodatkowo
No i to że w między czasie jak się gotuje mogę zrobić cokolwiek innego. Bo nawet mieszać i pilnować nie muszę

A możesz zrobić zdjęcie tego sprzętu bo az jestem ciekawa jaki to :)

Nie chcemy się zapozyczac. Już my się kiedyś daliśmy wladowac w taka pomoc. Jesteśmy zapozyczeni bo mieliśmy za dobre serca i chcieliśmy pomoz. Na duże kwoty. Przez to nawet w głupim parabanku nie mamy szansy na zadna pożyczkę. Dlatego nie ma mowy żebyśmy kiedy kolwiek prosili kogoś o taką pomoc bo teraz sami nie możemy się wygrzebać. W szafce leży 6tysiecy z Kamila wypłaty. Wszystko poodkladane na różne raty, spłaty itp..
Ech...przykro mi w takim razie:( Ale nie ma sytuacji bez wyjścia!!! Zobaczysz,że wszystko się ułoży! A z każda taka trudna sytuacja mimo wszystko coś zyskujemy - DOSWIADCZENIE I MADROSC ZYCIOWA:) niestety czasem trzeba doświadczyć przykrości, by za jakiś czas nie popełnić tych samych błędów. Będzie dobrze:-*

reklama
iNie martw się każdy czasem robi głupoty ważne żeby się ogarnąć :)
Ja się cieszę że ogarnęłam się z wyprawka. Bo teraz mamy tylko jedna wypłatę i też miałam ochotę kupić wózek za 1000zl czy kokon , jakieś kocyki minky, podgrzewacz czy nianie elektroniczna. Ale nie dałam się skusić choć czasem było mi żal jak wy się chwalicie co macie :) ale dzięki temu że nie kupuje pierdół mam na małe remonty a z tego mały będzie się cieszył bardziej że kiedyś będzie miał pokój .. a o kocyku zapomni [emoji16]
Co do olx to tak jak napisałaś , mogłaś pomyśleć wcześniej. Bo tam to jednak czasem trzeba poczekać na jakąś okazję :) niestety nie ma wszystkiego od ręki [emoji39]
I bardzo dobrze , że tak oszczędnie do wszystkiego podeszłas. Ja nie bardzo i teraz mam jak mam. Ale mimo wszystko te rzeczy dla małej bardzo cieszą i później o wydanej kwocie się nie pamięta. Byle by ona była szczęśliwa i miała wszystko.

Do góry