reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawaliłaś[emoji23][emoji16]
Jak tam babyshower?[emoji16]

Piękny pokoik[emoji7]

Ja dzięki tobie próbuję męża namówić na takie urządzenie[emoji16][emoji16]Może się w końcu skusi [emoji23]

Ja wczoraj robiłam domowe spa dla stóp, myślałam że zejdę na zawał malując paznokcie[emoji23]

Ja mam najzwyklejszą z pepco[emoji4] u mnie w szpitalu i tak później podciągają koszulę po szyję[emoji4]
Kochana weź męża na darmowy pokaz thermomix! Ja tak z moim zrobiłam bo nie chciał o tym słyszeć [emoji23] był tak zachwycony że chciał go brać na raty [emoji23] ale teściowa powiedziała że ma tego z Lidla, wcześniej miała thermomix i mówi że żadnych rat mamy nie brać tylko kupuje nam tego z Lidla w prezencie ślubnym bo robi dokładnie to samo [emoji23] no i miała rację [emoji23]
Ty możesz wziąć męża na pokaz, na pewno mu się spodoba :D a. Potem powiedz mu ze można kupić odpowiednik dużo dużo taniej [emoji23] na pewno się zgodzi!! Zobaczysz [emoji23][emoji23]
Ja swego czasu na mus przerabiałam. Było do ryżu na mleku, ciast itp :)
Musy już dawno zrobione :D

reklama
Hmm a ciekawe co w przypadku, gdy wszystkie wyniki badan sa u mojego ginekologa, ja ich nawet na oczy nie widzialam. Jakbym miala urodzic przed nastepna wizyta czyli przed 3 sierpnia to nie wiem jakby to mialo wygladac
Ja też sie zdziwiłam bo ja nawet nie ogarniam które wyniki powinnam mieć, pokazałam co mam i niby jest ok. Być może babka tak gadała a sama nie wie. A może to tylko wymysł niektórych placówek. ja gbs wynik będe mieć mam za tydzień w wersji papierowej, podejrzewam że będzie pozytywny więc musze od razu spakować do reszty wyników. Moja karta ciąży jest w sumie pusta, tylko doktorek notuje wage i cisnienie...Nie wiem czy to dobrze. Jakbym zaczeła rodzić na mieście to nawet nic nie miałabym ze sobą.

Kochana weź męża na darmowy pokaz thermomix! Ja tak z moim zrobiłam bo nie chciał o tym słyszeć [emoji23] był tak zachwycony że chciał go brać na raty [emoji23] ale teściowa powiedziała że ma tego z Lidla, wcześniej miała thermomix i mówi że żadnych rat mamy nie brać tylko kupuje nam tego z Lidla w prezencie ślubnym bo robi dokładnie to samo [emoji23] no i miała rację [emoji23]
Ty możesz wziąć męża na pokaz, na pewno mu się spodoba :D a. Potem powiedz mu ze można kupić odpowiednik dużo dużo taniej [emoji23] na pewno się zgodzi!! Zobaczysz [emoji23][emoji23]Musy już dawno zrobione :D
Nie mam thermomixa ani nie planuje kupić ale uwielbiam kobiety które mają dobry sposób na mężów :)

A pożyczyć od kogoś na raty 0%? Może ktoś z rodziny m9glby? Tak jak piszesz, 5 tyś spokojnie wystarczy,A jak dobrze poszukasz na olx to może i 2-3tys? Łóżko, pralka, lodówka, stół, te podstawowe rzeczy muszą być, w końcu będzie też dzieciątko. Więc coś tam wiec trzeba. Ale mówię,może jest możliwość pożyczyć od kogoś?
Nie chcemy się zapozyczac. Już my się kiedyś daliśmy wladowac w taka pomoc. Jesteśmy zapozyczeni bo mieliśmy za dobre serca i chcieliśmy pomoz. Na duże kwoty. Przez to nawet w głupim parabanku nie mamy szansy na zadna pożyczkę. Dlatego nie ma mowy żebyśmy kiedy kolwiek prosili kogoś o taką pomoc bo teraz sami nie możemy się wygrzebać. W szafce leży 6tysiecy z Kamila wypłaty. Wszystko poodkladane na różne raty, spłaty itp..

Ja też sie zdziwiłam bo ja nawet nie ogarniam które wyniki powinnam mieć, pokazałam co mam i niby jest ok. Być może babka tak gadała a sama nie wie. A może to tylko wymysł niektórych placówek. ja gbs wynik będe mieć mam za tydzień w wersji papierowej, podejrzewam że będzie pozytywny więc musze od razu spakować do reszty wyników. Moja karta ciąży jest w sumie pusta, tylko doktorek notuje wage i cisnienie...Nie wiem czy to dobrze. Jakbym zaczeła rodzić na mieście to nawet nic nie miałabym ze sobą.
U mnie położna pod kartę ciąży i w pierwszej i teraz podpiela spinaczem grupę krwi i wynik gbs. I wszystko jest z kartą ciąży. Najświeższe wyniki krwi I moczu mam włożone do środka karty ciąży i wszystko w jednym miejscu;) polecam!:D

No ja sobie teraz nie wyobrażam bez niego życia. A jeszcze jak Mała się urodzi to wogole. Nie licząc przygotowania warzyw / mięsa i wrzucenia do robota 25-30 minut i mam dwudniowy obiad. Zupę i mięso z warzywami na parze. Ewentualnie tylko jakiś ryż / kasze/ ziemniaki ugotować dodatkowo
No i to że w między czasie jak się gotuje mogę zrobić cokolwiek innego. Bo nawet mieszać i pilnować nie muszę

A możesz zrobić zdjęcie tego sprzętu bo az jestem ciekawa jaki to :)

Nie chcemy się zapozyczac. Już my się kiedyś daliśmy wladowac w taka pomoc. Jesteśmy zapozyczeni bo mieliśmy za dobre serca i chcieliśmy pomoz. Na duże kwoty. Przez to nawet w głupim parabanku nie mamy szansy na zadna pożyczkę. Dlatego nie ma mowy żebyśmy kiedy kolwiek prosili kogoś o taką pomoc bo teraz sami nie możemy się wygrzebać. W szafce leży 6tysiecy z Kamila wypłaty. Wszystko poodkladane na różne raty, spłaty itp..
Ech...przykro mi w takim razie:( Ale nie ma sytuacji bez wyjścia!!! Zobaczysz,że wszystko się ułoży! A z każda taka trudna sytuacja mimo wszystko coś zyskujemy - DOSWIADCZENIE I MADROSC ZYCIOWA:) niestety czasem trzeba doświadczyć przykrości, by za jakiś czas nie popełnić tych samych błędów. Będzie dobrze:-*

reklama
iNie martw się każdy czasem robi głupoty ważne żeby się ogarnąć :)
Ja się cieszę że ogarnęłam się z wyprawka. Bo teraz mamy tylko jedna wypłatę i też miałam ochotę kupić wózek za 1000zl czy kokon , jakieś kocyki minky, podgrzewacz czy nianie elektroniczna. Ale nie dałam się skusić choć czasem było mi żal jak wy się chwalicie co macie :) ale dzięki temu że nie kupuje pierdół mam na małe remonty a z tego mały będzie się cieszył bardziej że kiedyś będzie miał pokój .. a o kocyku zapomni [emoji16]
Co do olx to tak jak napisałaś , mogłaś pomyśleć wcześniej. Bo tam to jednak czasem trzeba poczekać na jakąś okazję :) niestety nie ma wszystkiego od ręki [emoji39]
I bardzo dobrze , że tak oszczędnie do wszystkiego podeszłas. Ja nie bardzo i teraz mam jak mam. Ale mimo wszystko te rzeczy dla małej bardzo cieszą i później o wydanej kwocie się nie pamięta. Byle by ona była szczęśliwa i miała wszystko.

Do góry