reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kochana nie jest ciezko myslec pozytywnie.. musisz uwierzyc ze wszystko bedzie dobrze inaczej zwariujesz ;) ja caly czas mysle ze my cos kupimy swojego i stad pojdziemy i nie zakladam ze sie nie uda ;) nie mozesz sie poddac negatywnym mysla bo cie pokonaja ;) przeanalizujcie wszystko.. moze akurat gdzies w innym banku dostaniecie kredyt,chociaz na poczatek 6000 aby kupic lozko i jakies podstawowe mebelki aby powoli tam mieszkac.. dla malej juz macie ;) moi znajomi spali na materacach na poczatku ,pozniej powoli urzadzali mieszkanie ;)

Wiem, mój brat kilka miesięcy mieszkał bez pralki i prał sobie ręcznie. Nikt nie powiedział , że musimy mieć luksusy. Szkoda , że nie pomyśleliśmy tak pół roku temu..

reklama
A nie chcesz zrobić tak jak dziewczyny piszą ? Pamiętam jak mówiłaś że twój nie chce mebli z internetu że będziecie jeździć i oglądać i kupować.. niestety ale to kosztuje. Jeśli ja bym tak robiła to na ten moment miałabym pewnie połowy nie zrobionej. My np całe meble do sypialni kupiliśmy za 700zl łącznie z łóżkiem .
Spodziewacie się dziecka i jeśli faktycznie jest jakiś problem z gotówką to może być różnie bo nie wiadomo tak naprawdę ile mała będzie potrzebować ( sama się tego boje )
Ostatnio znów kupiliśmy meble do salonu używane za 500 zł a w BRW za te same zapłaciłabym 1500 . Czasem warto kombinować :)
Patrzyłam. Nie ma w pobliżu żadnych mebli nawet na tam olx.. byle byśmy mieli na czym ugotować, gdzie spać i ubrania schować.. będziemy kombinować bo za długo to wszystko trwa. Na prawdę, popukac się w głowe zostaje , że taka głupota nam siadła :/ szkoda , że myśli się po fakcie.. za głupotę jednak trzeba płacić..

My w niedzielę jak nie będzie padać jedziemy tam gdzie mamy dom.
Poprzednie lata były słabe, a teraz tyle nam nawalilo jabłek , że masakra. Teraz jeszcze czerwone. Ale jeszcze dwie papierówki będą za jakieś 2 tygodnie, a na dwóch tych Jabłonkach to aż gałęzie się uginaja od tych jabłek. Swoje, niepryskane. Mama i teściowa tych czerwonych już nie chcą. Potem tylko trochę papierowek teściowa chce i moja mama coś więcej będzie robić.
Także jedziemy zbierać te czerwone teraz bo mi szkoda żeby na ziemi zgnily. A tak to się komuś znajomemu dla dzieci rozda. Tym bardziej że są fajne bo szybko się praza. I na dzemy są super. Zobacz załącznik 874501

Ja swego czasu na mus przerabiałam. Było do ryżu na mleku, ciast itp :)

@klaudiaa975 najważniejsze, że dostałaś leki[emoji8] teraz tylko się nie denerwuj niepotrzebnie. Dobrze, żebyś przyjęła jak najwięcej dawek i będzie dobrze! Trzeba w to wierzyć[emoji4] Sprawy mieszkaniowe też pewnie się wkrótce wyjaśnią![emoji8]
Dziękuje :** szkoda , że jedna dziennie się bierze ta tabletkę heh.. mam ich więcej w opakowaniu niż dni do terminu [emoji16]

i
Patrzyłam. Nie ma w pobliżu żadnych mebli nawet na tam olx.. byle byśmy mieli na czym ugotować, gdzie spać i ubrania schować.. będziemy kombinować bo za długo to wszystko trwa. Na prawdę, popukac się w głowe zostaje , że taka głupota nam siadła :/ szkoda , że myśli się po fakcie.. za głupotę jednak trzeba płacić..
Nie martw się każdy czasem robi głupoty ważne żeby się ogarnąć :)
Ja się cieszę że ogarnęłam się z wyprawka. Bo teraz mamy tylko jedna wypłatę i też miałam ochotę kupić wózek za 1000zl czy kokon , jakieś kocyki minky, podgrzewacz czy nianie elektroniczna. Ale nie dałam się skusić choć czasem było mi żal jak wy się chwalicie co macie :) ale dzięki temu że nie kupuje pierdół mam na małe remonty a z tego mały będzie się cieszył bardziej że kiedyś będzie miał pokój .. a o kocyku zapomni [emoji16]
Co do olx to tak jak napisałaś , mogłaś pomyśleć wcześniej. Bo tam to jednak czasem trzeba poczekać na jakąś okazję :) niestety nie ma wszystkiego od ręki [emoji39]

Jak macie gdzie spac itd to ja juz bym sie wprowadzala i zawsze mozna dokupic cos z wyplaty jesli starczy.. placicie za mieszkanie rok i w ogole tam nie mieszkacie wiec to bez sensu ;) jesli faktycznie z kredytem nie wypali to po trochu bym kupowala z wyplaty ;)
Tak zrobimy. Tylko tu jest do D. Że lipiec jest na wolnym i w sierpniu dopiero pojedzie żeby zarobić. Znowu trzy tygodnie w domu i pojedzie dopiero w październiku. Znaczy do D. . Bardzo się cieszymy bo chcemy być jak najwięcej przy sobie. Ale za tym idzie brak kasy.. nie wiem. Może damy radę jakoś.

Wiesz , tak myślę sobie dzisiaj , że chcieliśmy 20tts wziąć. Potem jak przemyślałam to i 20 czy 15 by starczyło. A na sam koniec dzisiaj przemyślałam, 5000zl i jesteśmy wprowadzeni. Brakuje nam jednej szafy, bo druga można zawsze dokupić pozniej, łóżko mamy więc narożnik też można zostawić na kiedy indziej, lodówka,pralka i meble w kuchni i możemy mieszkać. Ale jednak skądś te Pieniądze trzeba wziąć. Nie wiem.. już tyle miesięcy zmarnowaliśmy z tym mieszkaniem , że w sierpniu kupimy z trzy rzeczy, we wrześniu kolejne i dopiero się wprowadzimy .. może to znak żeby tak jak mówisz , nie ładować się w kredyty tylko umeblować się z wypłaty.. w każdym podwinieciu nogi jest jakiś plus widocznie ..
Dacie radę, napewno. My już tu wszystkie trzymamy kciuki za Was! Powoli do wszystkiego sobie dojdziecie, głowa do góry :)

Byłam właśnie u ginekologa, bo dzwoniłam i kazał przyjść. Dzisiaj nie był zadowolony, widziałam , że nie było do śmiechu. Więc spytałam czy groźna ta bakteria jest. Powiedział, że gdyby dziecko ja dostało to nie było by zbyt fajnie. Nie chciał więcej nic mówić zebym nie myślała i się nie stresowała. Przepisał gynalgin i coś jeszcze , globulki dopochwowe na zmianę mam brać. Nie spytałam go tylko, ile takie leczenie potrwa. Żebym zdążyła usunąć tą bakterie zanim urodzę :/
Nie martw się. Ja w 2 ciąży pod koniec też załapałam jakaś bakterię w 38tc, zdążyłam wziąć tylko 5globulek i juz urodziłam. Lekarz stwierdził, że wystarczyło 5szt ale młodemu robili wyniki czy się nie zaraził na szczęście nie

reklama
Wiem, mój brat kilka miesięcy mieszkał bez pralki i prał sobie ręcznie. Nikt nie powiedział , że musimy mieć luksusy. Szkoda , że nie pomyśleliśmy tak pół roku temu..

Ojej pociesze że był czas kiedy też prałam z chłopakiem wszystko za jednym razem w wannie ;) pościele, ciuchy itp. wielkie pranie się robiło. Do dziś np tv nie mam i żyję. Dwa lata tu mieszkam i ciągle nie urządzone mamy. Np zrobiliśmy duża szafę na całej ścianie bez drzwi, sam stelaż bo nie stać nas na jej dokończenie i powiesiłam zasłonki z ciucholandu a sam stelaż teściu obliczał i daliśmy płyty sami do cięcia. Wszystko idzie powoli, ale razem ;)
Takie życie ale myślę że wtedy docenia się każda rzecz :)

Do góry