reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My w niedzielę jak nie będzie padać jedziemy tam gdzie mamy dom.
Poprzednie lata były słabe, a teraz tyle nam nawalilo jabłek , że masakra. Teraz jeszcze czerwone. Ale jeszcze dwie papierówki będą za jakieś 2 tygodnie, a na dwóch tych Jabłonkach to aż gałęzie się uginaja od tych jabłek. Swoje, niepryskane. Mama i teściowa tych czerwonych już nie chcą. Potem tylko trochę papierowek teściowa chce i moja mama coś więcej będzie robić.
Także jedziemy zbierać te czerwone teraz bo mi szkoda żeby na ziemi zgnily. A tak to się komuś znajomemu dla dzieci rozda. Tym bardziej że są fajne bo szybko się praza. I na dzemy są super. Zobacz załącznik 874501
Uwielbiam te jabłuszka są przepyszne :)

reklama
Chyba się odbił na nim stres porodu, wszystkich problemów i tak wyszło.. cały tydzień od kad przyjechał jesteśmy oboje w stresie. Zero chumoru.. przywiózł duza wyplate, ale po odliczeniu wszystkiego , zostało tylko trochę na życie. Nie przyznają nam nawet takiego małego kredytu jak chcieliśmy i nie mamy za co kupić tych mebli do mieszkania czyli co z tym idzie, wyprowadzić się. Do tego ciągle nam siedzi w głowie jak głupi jesteśmy. Że pracuje rok za granicą a nic nie mamy odłożone. Że zamiast kupować co miesiąc jedna rzecz do mieszkania to nie wiemy gdzie te pieniądze się rozchodziły , a przecież nic a nic nie szaleliśmy i jeszcze sobie od ust odejmowalismy. Rok się płaci babie za mieszkanie a my tam nawet nocy jednej nie spędziliśmy. Tu u mamy z mieszkaniem są problemy , duże problemy. I nie wiemy co teraz .. na prawdę już się wszystko wali w tej końcówce. Zamiast się cieszyć to się żyć odechciewa. Niech malutka tylko się zdrowa urodzi. Będzie to dla mnie największe szczescie.
Widzisz, mężczyźni, bynajmniej większość,nie radzą sobie ze stresem. U mojego męża też duże problemy w pracy, miał być kierownikiem, jednak tamtego przekonali żeby został,A u mojego lipa z kasą...I w ogóle nie wiadomo co będzie. Dodatkowo my się kłócimy, czekamy na przyjście na świat drugiego dziecka, no i chłopa nie ma.... jest strasznie wyalienowany, nie gadamy prawie w ogóle. Dużo się zmieni na pewno jak już urodzimy i nasi faceci zobaczą te małe,cudne istotki. Trochę stresów z nich zejdzie. I będzie tylko lepiej...
Z mieszkaniem nie zazdroszczę... sami wynajmowalismy przed ślubem, kasa wydana w błoto. Udało nam się dostać kredyt (Ale musieliśmy kłamać,ze nie mamy dziecka) i mamy swoje mieszkanko,2 pokoje i jest cudnie. Musicie usiąść, na spokojnie pogadać, przemyśleć co i jak. Może znajdą się jakieś inne rozwiązania, opcje? Trzymam za Was kciuki:-*

Chyba się odbił na nim stres porodu, wszystkich problemów i tak wyszło.. cały tydzień od kad przyjechał jesteśmy oboje w stresie. Zero chumoru.. przywiózł duza wyplate, ale po odliczeniu wszystkiego , zostało tylko trochę na życie. Nie przyznają nam nawet takiego małego kredytu jak chcieliśmy i nie mamy za co kupić tych mebli do mieszkania czyli co z tym idzie, wyprowadzić się. Do tego ciągle nam siedzi w głowie jak głupi jesteśmy. Że pracuje rok za granicą a nic nie mamy odłożone. Że zamiast kupować co miesiąc jedna rzecz do mieszkania to nie wiemy gdzie te pieniądze się rozchodziły , a przecież nic a nic nie szaleliśmy i jeszcze sobie od ust odejmowalismy. Rok się płaci babie za mieszkanie a my tam nawet nocy jednej nie spędziliśmy. Tu u mamy z mieszkaniem są problemy , duże problemy. I nie wiemy co teraz .. na prawdę już się wszystko wali w tej końcówce. Zamiast się cieszyć to się żyć odechciewa. Niech malutka tylko się zdrowa urodzi. Będzie to dla mnie największe szczescie.

Kurcze fakt faktem zostawiliscie wszystko na ostatnią chwile eh ;( a.nie interesowaliscie sie wczesniej w banku ze nie dostaniecie tego kredytu?
Napewno sie wszystko ułoży:) Musi :)

My w niedzielę jak nie będzie padać jedziemy tam gdzie mamy dom.
Poprzednie lata były słabe, a teraz tyle nam nawalilo jabłek , że masakra. Teraz jeszcze czerwone. Ale jeszcze dwie papierówki będą za jakieś 2 tygodnie, a na dwóch tych Jabłonkach to aż gałęzie się uginaja od tych jabłek. Swoje, niepryskane. Mama i teściowa tych czerwonych już nie chcą. Potem tylko trochę papierowek teściowa chce i moja mama coś więcej będzie robić.
Także jedziemy zbierać te czerwone teraz bo mi szkoda żeby na ziemi zgnily. A tak to się komuś znajomemu dla dzieci rozda. Tym bardziej że są fajne bo szybko się praza. I na dzemy są super. Zobacz załącznik 874501
Mam teraz takie same jabłka te czerwone , też dużo w tym roku urosło :)

Ja np brałam macmiror .. parę miesięcy temu brałam tydzień , teraz brałam dwa tygodnie bo lekarz uznał żeby to dobrze wybić .. także te tabletki pewnie mają jakieś minimum co można je stosować ale maximum to niekoniecznie :) często dziewczyny co mają pessar założony to przez ten czas biorą co drugi dzień jakaś tabletkę ;)
Ja w tamtej ciąży jakoś pod koniec brałam macmiror , dla mnie był najlepszy ze wszystkich globulek , żadne nie działaly tak skutecznie jak ten a tamtym razem często bardzo miałam upławy

Nie mysl o tym.. bedzie dobrze zobaczysz.. jestes zdrowa osoba, wiele z nas ma jakas chorobe i tez sie boimy czy nie przejdzie na dziecko.. trzeba byc pozytywnej mysli.. distaniesz antybiotyk i ok ,a co jesli np moja corka bedzie miec padaczke lub powiklania po mojej tabletce? Na to nie ma antybiotyku.. u Ciebie bedzie wszystko dobrze, z mieszkaniem tez sie ulozy ;) nie zawsze w zyciu jest z gorki,ale tez nie zawsze pod gorke ;)

Masz rację.. ale ciężko jest pozytywnie myśleć. Chyba , że mi trudniej teraz bo wszystko się zwaliło na raz .. :/ mam nadzieję przynajmniej jeszcze z dwa tygodnie wytrzymac , żeby się podleczyć. Mam nadzieję , że u Ciebie też będzie wszystko dobrze :-*

Rzeczywiście ciężko, czasem życie tak się układa, ze wszystko jest pod górkę, ale powoli zacznie się układać, zobaczysz. Rozumiem jak Wam ciężko, bo malutka w drodze, a wy wciąż tak naprawdę nie macie tego swojego kąta :( Jednak dziecko to tez spory wydatek jeszcze zanim się urodzi, także napewno było Wam ciężko odłożyć ta kasę i tutaj nie ma się co obwiniać. To ze nie dostaliście tego kredytu to może znak, żeby nie pakować się w kolejne zobowiązania. A teraz co mogę Ci radzić to spróbuj poszukac jakiś mebli na olx czy inne, czasem ludzie oddają za grosze, a nawet za darmo byle by tylko się pozbyć. Nie będzie tak jak bys chciała, ale ważne żebyście mogli tam normalnie zamieszkać, a z czasem urządzacie sobie wszystko tak jak sobie wymarzyłaś.

Dokładnie zgadzam się z Ewka. Jest mnóstwo dolegliwości , chorób które mamy. Ja znów byłam w ciąży na RTg i też musiałam podpisać ryzyko i gdybym miała się martwić tym całą ciążę to bym była siwa.. i tak nie mamy na to wpływu [emoji4] bierz tabsy i nie rozmyślaj :)

No ok. Namówiłas mnie [emoji16]
Nie no, postaram się. Dziekii [emoji8]

reklama
Widzisz, mężczyźni, bynajmniej większość,nie radzą sobie ze stresem. U mojego męża też duże problemy w pracy, miał być kierownikiem, jednak tamtego przekonali żeby został,A u mojego lipa z kasą...I w ogóle nie wiadomo co będzie. Dodatkowo my się kłócimy, czekamy na przyjście na świat drugiego dziecka, no i chłopa nie ma.... jest strasznie wyalienowany, nie gadamy prawie w ogóle. Dużo się zmieni na pewno jak już urodzimy i nasi faceci zobaczą te małe,cudne istotki. Trochę stresów z nich zejdzie. I będzie tylko lepiej...
Z mieszkaniem nie zazdroszczę... sami wynajmowalismy przed ślubem, kasa wydana w błoto. Udało nam się dostać kredyt (Ale musieliśmy kłamać,ze nie mamy dziecka) i mamy swoje mieszkanko,2 pokoje i jest cudnie. Musicie usiąść, na spokojnie pogadać, przemyśleć co i jak. Może znajdą się jakieś inne rozwiązania, opcje? Trzymam za Was kciuki:-*

To szkoda , że nie wyszło mu w tej pracy.. dopiero byłaś zła , że pojawiła się taka możliwość a teraz jednak żal. Może za jakiś czas go docenia i przejdzie na wyższe stanowisko. Też za Was trzymam kciuki. :-*
Tak jak mówisz, urodzi się dzieciątko to wszystko się zmieni. Mój doczekać się nie może ale chyba też się stresuje jak to będzie. Z mieszkaniem nie wiem. Będziemy coś myśleć ale już nam się nie chce. Wykończeni jesteśmy chyba kombinowaniem. Za szybko się cieszyliśmy i planowaliśmy.

Do góry