reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tez chyba bralam ten macmiror :) ale nie powiedzieli w szpitalu jak mam je brac wiec zuzylam wszystkie :D
Nie zaszkodzi ja teraz brałam 24 tabletki :)
Ten lek często właśnie zapisują co drugi dzień profilaktycznie przy pessarach. Mój gin uważa że na ciążę to jedne z najlepszych globulek. Oby miał rację [emoji23] ale jeśli chodzi o skuteczność ja jestem mega zadowolona, zawsze mi przechodzi swędzenie :)

Pewnie że tak :)
Ale jestem i tak pełna podziwu dla ciebie , robisz te przetwory, pieczesz jakieś bułki .. tłumaczyłam sobie kiedyś to tak że masz dziecko masz motywację. Ja jestem w ciąży i mi się nie chce.. Ale kurde ty też jesteś w ciąży [emoji23][emoji23]

Nie wiem może ja kiedyś też będą taka panią domu z prawdziwego zdarzenia ale na ten moment to wątpię czy tak będzie [emoji23]
Karola już kiedyś tu pisałam [emoji23] gdyby nie ten lidlomix to bym nie robiła. Nie chciałoby mi się stać nad garami. A tu tak na prawdę wkładam tylko przygotowane składniki do misy/varomy i samo się robi :)
Tym bardziej przy dziecku i dodatkowo w ciąży bez robota by mi się nie chciało [emoji23] a tak to się nie narobie

Byłam właśnie u ginekologa, bo dzwoniłam i kazał przyjść. Dzisiaj nie był zadowolony, widziałam , że nie było do śmiechu. Więc spytałam czy groźna ta bakteria jest. Powiedział, że gdyby dziecko ja dostało to nie było by zbyt fajnie. Nie chciał więcej nic mówić zebym nie myślała i się nie stresowała. Przepisał gynalgin i coś jeszcze , globulki dopochwowe na zmianę mam brać. Nie spytałam go tylko, ile takie leczenie potrwa. Żebym zdążyła usunąć tą bakterie zanim urodzę :/

Spokojnie, najważniejsze, ze już byłaś skonsultować to dziś u lekarza i masz leki, teraz tylko brać i się nie stresować :*

My w niedzielę jak nie będzie padać jedziemy tam gdzie mamy dom.
Poprzednie lata były słabe, a teraz tyle nam nawalilo jabłek , że masakra. Teraz jeszcze czerwone. Ale jeszcze dwie papierówki będą za jakieś 2 tygodnie, a na dwóch tych Jabłonkach to aż gałęzie się uginaja od tych jabłek. Swoje, niepryskane. Mama i teściowa tych czerwonych już nie chcą. Potem tylko trochę papierowek teściowa chce i moja mama coś więcej będzie robić.
Także jedziemy zbierać te czerwone teraz bo mi szkoda żeby na ziemi zgnily. A tak to się komuś znajomemu dla dzieci rozda. Tym bardziej że są fajne bo szybko się praza. I na dzemy są super. Zobacz załącznik 874501

Ale ekstra, takie pyszne jabłuszka [emoji5][emoji5]

Nie zaszkodzi ja teraz brałam 24 tabletki :)
Ten lek często właśnie zapisują co drugi dzień profilaktycznie przy pessarach. Mój gin uważa że na ciążę to jedne z najlepszych globulek. Oby miał rację [emoji23] ale jeśli chodzi o skuteczność ja jestem mega zadowolona, zawsze mi przechodzi swędzenie :)
Tzn nie mialam swedzenia,a dostalam bo niby bakterie wykryli w pochwie ;) zobaczymy czy sa skuteczne, bo po skonczeniu akurat mialam brane gbs :D

Ja jak zwykle nie wysiedze, po obiedzie z pieskiem wyszłam, wyczesalam go trochę na dworze, bo tyle gubi tej sierści i futra, że szok. Poprasowalam małej ciuszki i prześcieradełka, wstawiłam następne pranie, bo ciagle coś się zbiera w tej pralce, pozamiatałam, wytarłam kurze, wypatrzyłam wszystkie smoczki od butelek i normalne, teraz już odpoczywam i leżę, bo aż mnie coś złapało na dole brzucha.

reklama
Karola już kiedyś tu pisałam [emoji23] gdyby nie ten lidlomix to bym nie robiła. Nie chciałoby mi się stać nad garami. A tu tak na prawdę wkładam tylko przygotowane składniki do misy/varomy i samo się robi :)
Tym bardziej przy dziecku i dodatkowo w ciąży bez robota by mi się nie chciało [emoji23] a tak to się nie narobie
Tak wiem ale i tak podziwiam [emoji23] mi się nawet słoików nie chce wyparzac .
Kurde będę musiała pomyśleć nad takim urządzeniem
Malinowa mamy z 2016 jeszcze [emoji14] truskawke zeszloroczna i tegoroczna [emoji14] tylko tegoroczna trzeba rozlac do butelek za kilka dni :p
Oj przypomniały mi się naleweczki teściowej . Mniam :) ona ma zawsze zapas , teraz robi na chrzest a my jeszcze ze ślubu nie wypiliśmy ;)

Do góry