reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też zależy od stanu szyjki.
Żadnych problemów nie miałam z szyjka do tej pory , teraz to nawet nie wiem jak jest czy sie skrocila itp bo wizyta mam dopiero 16 lipca , w niedziele będę w skończonym 37.0 tyg :) wtedy się może dowiem i czy jest już jakieś rozwarcie czy nie , i ktg też będę mieć :) aby do wizyty , teraz nic nie wiem :/

reklama
Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Ja będę brala caly czas, zeby nie miec skurczow lydek :)

Ja dzisiaj już od 6 nie śpię, kot przyszedł od dziewczyny i płakał pod oknem zeby go wpuścić [emoji3] ja już chyba mam syndrom wicia gniazda, ciagle chodzę i sprzątam, teraz wzięłam sie za spiżarke, czekam na męża bo wymyśliłam ze koniecznie jeszcze trzeba jedna ścianę pomalować, już czuje jego zachwyt [emoji23]
Wczoraj po raz setny układałam rzeczy dla małej w komodzie, do szpitala ubranek nie biorę ale zastanawiałam sie co wziąć na wyjście? zakładam ze urodzę do końca lipca ([emoji120]) i ma być cieplutko, to myślicie ze body z długim czy krótkim rękawem będzie okej?
Ja mam i długi i krótki rękaw spakowany. Ale na wyjście nawet jak będzie upał to założę długi rękaw body i polspiochy i czapka.

Jeju ale się dziś wyczekałam na wizytę godzina spóźnienia no ale nic mloda ok wazy 2100 - 32.4tc, przepływy dobre, szyjka długa, zamknięta, gbs pobrany. Następna wizyta 26.07. Myślałam, że umowi mi dziś termin cc a on do mnie, że nie pracuje od miesiąca juz w szpitalu bo na problemy z synem ciągle jakieś rehabilitacje, turnusy i zrezygnował ze szpitala na rok. Najpierw się wkurzyłam ale teraz sobie myślę, że wszystko mi jedno. Wytłumaczył mi co i jak do którego szpitala jechać bo tylko jeden u nas umawia planowane cc. Dał mi skierowanie i w następnym tyg pojadę się umówić ba termin cc. Jedyne co mnie martwi to to, że w tym szpitalu nie ma odwiedzin. Nawet ojca dziecka nie wpuszczają podobno tylko te 2godziny kangurowania może byc a tak to przez szybę. Muszę o to jeszcze dopytać bo to opowieści z serii, ze ktoś tak mówił więc nie jestem pewna
Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze i rośnie ładnie. Ciekawe co słychać u mojego malucha. Ja wizytuję w poniedziałek.
Trochę kiepsko jakby nikt nie mógł do Ciebie przyjść w odwiedziny nawet mąż.. myślałam , że dzisiaj to już wszędzie jest możliwość odwiedzin. U nas obiady w szpitalu są fatalne i mąż mi przynosił domowe. Poza tym nawet córka będzie mogła wejść do nas bo chyba od 3 roku życia wpuszczają
A to kto Ci będzie robił cc to chyba obojętne. Nawet jakbyś się ze swoim umówiła na termin to mogłoby się tak zdarzyć że coś się zacznie wcześniej i cc robią Ci co akurat mają dyżur.

Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Mi kazał w 36.2 odstawić luteinę. Ale jeśli o magnez chodzi to powiedział, albo łóżko podwyższyć , żeby pupa leżeć wyżej albo magnez do 37.0. wiec wybrałam łóżko. Może to mi pomogło na ten kręgosłup. A jeśli o Ciebie chodzi to bym zadzwoniła albo do lekarza albo odstawiła. Nie ma po co brać do 38tc i wyciszać skurczy :)

reklama
W 2pozostalych szpitalach też nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin i mama z dzieckiem w wózeczku wychodzą do odwiedzających a tu w wojewódzkim gdzie kazał mi się zgłosić rzeczywiście tylko mama może wyjść do pokoju odwiedzin a dziecko zostaje za szybą...głupio. Wiem bo dzwoniłam. Spróbuję podjechać jeszcze do szpitala gdzie byłam 2razy na patologi może jak byłam u nich hospitalizowana to może mnie umówią tu.

Nooo. Pamiętam , że ostatnio też tak było w 28tc cos ok 1300g

Pokój odwiedzin to moim zdaniem fajna rzecz jeśli wiesz , że więcej osób przyszło Cię odwiedzić. Bo niby do jednej pacjentki może przyjść w tym samym momencie 1 osoba to w praktyce wygląda to tak że zwala się cała rodzina z ciotkami, wujkami i babciami włącznie. Na sali robi się duszno, niekomfortowo i głośno. No do mnie dwójkami przychodzili☺ ale do dziewczyny obok to dosłownie wszystkie pokolenia jednocześnie.

Do góry