reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupujecie aspirator do noska ?
Ja zamówiłam taki co pod odkurzacz można podłączyć☺ z córką miałam zwykły do zasysania ustami ale ona tego nie znosiła. Słabo się wyciągało i jak chciałam jej dobrze nosek oczyścić to był horror bo się tak darła. Nie raz to mąż mi ją musiał trzymać za głowę i ręce a ja wyciągałam. Spróbuję teraz ten do odkurzacza. Z kim bym nie rozmawiała to każdy chwali więc przetestujemy na małym☺

O dziękuję za zdjęcie tortu☺od razu mi się bardziej słodko na sercu zrobiło☺

A co Ty córce kitke na drucie zrobiłaś że tak stoi? ☺
Ja się nie zgodzę że 3 letnia dziewczynka nie może mieć włosów do pasa. Zależy jak szybko rosną. Moja córka ma 4 lata i ma włosy za łopatki a ścinam jej regularnie końcówki kilka razy w roku. Jakbym jej w ogóle nie ścinała to za pupę spokojnie by już były. A może właśnie jak są podcinane to lepiej rosną? Córka sąsiadki rówieśniczka mojej ma taką samą długość a od urodzenia podcinali jej może ze 3 razy. Moja urodziła się prawie łysa a tamta z wielkim irokezem ☺
Heh. To był taki śmieszny dzień kiedy przyniosła do czesania te gumeczki silikonowe co dzieciaki bransoletki robią. Nie chciała odpuścić i musialam zakładać A pomysł tak o wpadł i tak cały dzień chodziła.
Może i racja z tymi włosami. Ja moim nie podcinam. Urodziły się wlochate i te kudelki pielegnowalam bardzo. Ale mam wrażenie po starszej że największy wzrost zauważyłam w 4 może 5 roku życia. Dziś ma prawie 8 lat i ma piękne włosy za pupę. Ja też takie miałam. Chyba do 4 klasy nie scinalam ale mama mi tylko dwa warkocze czesala i chyba tym się zrazilam do swoich włosów. Pamiętam jak kiedyś mamie naklamalam na sypanie kwiatków że siostra zakonna poprosiła o rozpuszczone włosy. Wtedy miałam rozpuszczone ;) A tak to jedno i to samo. Dlatego ja moim dzieciom różne fryzy robię:)

U mnie też spadł deszczyk. Tak pięknie deszczem pachnie na dworze że aż miło.

Dziewczyny sorki za negliż, ale czy mam tylko wrażenie czy ten nasz domek córci troszkę się obniżył? [emoji85][emoji85][emoji85]Zobacz załącznik 873900
Siłą grawitacji na pewno trochę poszedł w dół ale zaczyna Ci się pod samym biustem. Ja nie zapomnę jak dzień przed porodem moja mama stwierdziła że ja to szybko nie urodzę bo mam wysoko brzuch. A na drugi dzień było po wszystkim ☺

Miloscwczasachpopkultury, ja wazelinę mam zawsze. Temperaturę też będę mierzyła zwykłym tremometrem w pupie. Możesz użyć oliwki albo kremu np bambino

Angelika22, ja mam z baby ono nie wiem jak się sprawdzi. Przy chłopakach miałam Fridę ale teraz nie było jej w aptece.
Jakbym miała odkurzacz taki zwykly (mam stojący) to bym kupiła taki do odkurzacza. Przy synach używałam i był rewelacyjny, samymi ustami słabo się ściągało jak był porządny katar

reklama
Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?

Do góry