reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupujecie aspirator do noska ?
Ja zamówiłam taki co pod odkurzacz można podłączyć☺ z córką miałam zwykły do zasysania ustami ale ona tego nie znosiła. Słabo się wyciągało i jak chciałam jej dobrze nosek oczyścić to był horror bo się tak darła. Nie raz to mąż mi ją musiał trzymać za głowę i ręce a ja wyciągałam. Spróbuję teraz ten do odkurzacza. Z kim bym nie rozmawiała to każdy chwali więc przetestujemy na małym☺

O dziękuję za zdjęcie tortu☺od razu mi się bardziej słodko na sercu zrobiło☺

A co Ty córce kitke na drucie zrobiłaś że tak stoi? ☺
Ja się nie zgodzę że 3 letnia dziewczynka nie może mieć włosów do pasa. Zależy jak szybko rosną. Moja córka ma 4 lata i ma włosy za łopatki a ścinam jej regularnie końcówki kilka razy w roku. Jakbym jej w ogóle nie ścinała to za pupę spokojnie by już były. A może właśnie jak są podcinane to lepiej rosną? Córka sąsiadki rówieśniczka mojej ma taką samą długość a od urodzenia podcinali jej może ze 3 razy. Moja urodziła się prawie łysa a tamta z wielkim irokezem ☺
Heh. To był taki śmieszny dzień kiedy przyniosła do czesania te gumeczki silikonowe co dzieciaki bransoletki robią. Nie chciała odpuścić i musialam zakładać A pomysł tak o wpadł i tak cały dzień chodziła.
Może i racja z tymi włosami. Ja moim nie podcinam. Urodziły się wlochate i te kudelki pielegnowalam bardzo. Ale mam wrażenie po starszej że największy wzrost zauważyłam w 4 może 5 roku życia. Dziś ma prawie 8 lat i ma piękne włosy za pupę. Ja też takie miałam. Chyba do 4 klasy nie scinalam ale mama mi tylko dwa warkocze czesala i chyba tym się zrazilam do swoich włosów. Pamiętam jak kiedyś mamie naklamalam na sypanie kwiatków że siostra zakonna poprosiła o rozpuszczone włosy. Wtedy miałam rozpuszczone ;) A tak to jedno i to samo. Dlatego ja moim dzieciom różne fryzy robię:)

U mnie też spadł deszczyk. Tak pięknie deszczem pachnie na dworze że aż miło.

Dziewczyny sorki za negliż, ale czy mam tylko wrażenie czy ten nasz domek córci troszkę się obniżył? [emoji85][emoji85][emoji85]Zobacz załącznik 873900
Siłą grawitacji na pewno trochę poszedł w dół ale zaczyna Ci się pod samym biustem. Ja nie zapomnę jak dzień przed porodem moja mama stwierdziła że ja to szybko nie urodzę bo mam wysoko brzuch. A na drugi dzień było po wszystkim ☺

Miloscwczasachpopkultury, ja wazelinę mam zawsze. Temperaturę też będę mierzyła zwykłym tremometrem w pupie. Możesz użyć oliwki albo kremu np bambino

Angelika22, ja mam z baby ono nie wiem jak się sprawdzi. Przy chłopakach miałam Fridę ale teraz nie było jej w aptece.
Jakbym miała odkurzacz taki zwykly (mam stojący) to bym kupiła taki do odkurzacza. Przy synach używałam i był rewelacyjny, samymi ustami słabo się ściągało jak był porządny katar

reklama
Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?

Do góry