reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Ja mam 34 tydzień i nie kazał mi już brać

reklama
Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Najlepiej byłoby się skonsultować z lekarzem... Ale z tego co kojarzę, to dziewczyny dalej biorą. [emoji4] mnie powiedział lekarz, mam brać cały czas magnez.. mam dopiero 35tc, ale się go słucham [emoji4]
Może nie czytaj takich rzeczy w necie[emoji16]zawsze znajdziesz coś, co będzie nie tak..[emoji16]

Ale mam problem .. nie wiem co robić czy Teraz brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Jak kupowałam w aptece magnez to Pani mówiła, żeby pod koniec pomału odstawiać. Teraz mam zwiększona dawkę, ale może nie bierz już codziennie a np. Co drugi dzien.

Najlepiej byłoby się skonsultować z lekarzem... Ale z tego co kojarzę, to dziewczyny dalej biorą. [emoji4] mnie powiedział lekarz, mam brać cały czas magnez.. mam dopiero 35tc, ale się go słucham [emoji4]
Może nie czytaj takich rzeczy w necie[emoji16]zawsze znajdziesz coś, co będzie nie tak..[emoji16]
Moja gin nie kazala mi go brać sama z siebie zaczęłam tak tylko zapobiegawczo .
Matko nie chce przenosic , żebym nie przedobrzyła.. :D :/

No masakra. Ja już tam nie mogę xd jestem tylko dlatego żeby patrzeć na zdjęcia jak się urodzi jakieś maleństwo. Ale niektóre MADKI to szok i wspolczuje później maluchom i na bank po porodzie wypisuje się, bo skoro teraz zadają takie „mądre” pytania to już widze po porodzie.

„Ile wasze dziecko dziennie sra i sika?”
„Czy mam karmić dziecko jak płacze?”
„Co mam ubrać na spacer” hahah i tak w kółko xd
Pisalam, ze poza tymi urodzeniami nie ma nic ciekawego ;) te pytania mnie rozwalaja :D milion różnych objawow i co by nie bylo wszystkie krzyczą " jedz na IP" :D nawet bylo pytanie jakis czas temu "ile razy bylyscie juz na IP?" :)

Miloscwczasachpopkultury, ja wazelinę mam zawsze. Temperaturę też będę mierzyła zwykłym tremometrem w pupie. Możesz użyć oliwki albo kremu np bambino

Angelika22, ja mam z baby ono nie wiem jak się sprawdzi. Przy chłopakach miałam Fridę ale teraz nie było jej w aptece.
Jakbym miała odkurzacz taki zwykly (mam stojący) to bym kupiła taki do odkurzacza. Przy synach używałam i był rewelacyjny, samymi ustami słabo się ściągało jak był porządny katar
Ja z termometrem też nie szaleje. Zwykły do pupy wystarczył mi wcześniej więc i teraz da radę.
A co do fridy to ja mam chyba canpola ale zasada ta sama więc uznaje to za sprawdzony produkt.

Ja mam 34 tydzień i nie kazał mi już brać
A ja widzisz 35 i położna zaleca zwiększyć. Ale jeszcze nie wiem czy jej posłucham:)

Moje dziecko chce jeść. Jest 23 a ona wychodzi i chce ammm. A jedyne co przyswaja o tej porze to szynka z gotowanego kurczaka soute. Nie kanapki czy inne wynalazki. Ma być szynka i już. Muszę jutro zapas kupić bo właśnie się skończyła... :D przy okazji te zdjęcia odbiorę i powkladam do ramek bo tak mnie na domowa aktualizacje naszło. Oby jutro mniej stopni było.

Dobranoc :)

Też zależy od stanu szyjki.

reklama
Do góry