reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Ja mam 34 tydzień i nie kazał mi już brać

reklama
Ale mam problem .. nie wiem co robić czy brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Rano i wieczorem biorę magne b6 po 1 tabletce , tak zapobiegawczo od 4-5 tygodni , dzisiaj mam 36.3 tydz .
Przeczytałam że powinno się odstawić w 36-37 tygodniu bo można przenosić ..czy to prawda ... :D :D ?
Najlepiej byłoby się skonsultować z lekarzem... Ale z tego co kojarzę, to dziewczyny dalej biorą. [emoji4] mnie powiedział lekarz, mam brać cały czas magnez.. mam dopiero 35tc, ale się go słucham [emoji4]
Może nie czytaj takich rzeczy w necie[emoji16]zawsze znajdziesz coś, co będzie nie tak..[emoji16]

Ale mam problem .. nie wiem co robić czy Teraz brać dalej magnez czy już przestac bo w internecie już się naczytałam.. :D
Jak kupowałam w aptece magnez to Pani mówiła, żeby pod koniec pomału odstawiać. Teraz mam zwiększona dawkę, ale może nie bierz już codziennie a np. Co drugi dzien.

Najlepiej byłoby się skonsultować z lekarzem... Ale z tego co kojarzę, to dziewczyny dalej biorą. [emoji4] mnie powiedział lekarz, mam brać cały czas magnez.. mam dopiero 35tc, ale się go słucham [emoji4]
Może nie czytaj takich rzeczy w necie[emoji16]zawsze znajdziesz coś, co będzie nie tak..[emoji16]
Moja gin nie kazala mi go brać sama z siebie zaczęłam tak tylko zapobiegawczo .
Matko nie chce przenosic , żebym nie przedobrzyła.. :D :/

No masakra. Ja już tam nie mogę xd jestem tylko dlatego żeby patrzeć na zdjęcia jak się urodzi jakieś maleństwo. Ale niektóre MADKI to szok i wspolczuje później maluchom i na bank po porodzie wypisuje się, bo skoro teraz zadają takie „mądre” pytania to już widze po porodzie.

„Ile wasze dziecko dziennie sra i sika?”
„Czy mam karmić dziecko jak płacze?”
„Co mam ubrać na spacer” hahah i tak w kółko xd
Pisalam, ze poza tymi urodzeniami nie ma nic ciekawego ;) te pytania mnie rozwalaja :D milion różnych objawow i co by nie bylo wszystkie krzyczą " jedz na IP" :D nawet bylo pytanie jakis czas temu "ile razy bylyscie juz na IP?" :)

Miloscwczasachpopkultury, ja wazelinę mam zawsze. Temperaturę też będę mierzyła zwykłym tremometrem w pupie. Możesz użyć oliwki albo kremu np bambino

Angelika22, ja mam z baby ono nie wiem jak się sprawdzi. Przy chłopakach miałam Fridę ale teraz nie było jej w aptece.
Jakbym miała odkurzacz taki zwykly (mam stojący) to bym kupiła taki do odkurzacza. Przy synach używałam i był rewelacyjny, samymi ustami słabo się ściągało jak był porządny katar
Ja z termometrem też nie szaleje. Zwykły do pupy wystarczył mi wcześniej więc i teraz da radę.
A co do fridy to ja mam chyba canpola ale zasada ta sama więc uznaje to za sprawdzony produkt.

Ja mam 34 tydzień i nie kazał mi już brać
A ja widzisz 35 i położna zaleca zwiększyć. Ale jeszcze nie wiem czy jej posłucham:)

Moje dziecko chce jeść. Jest 23 a ona wychodzi i chce ammm. A jedyne co przyswaja o tej porze to szynka z gotowanego kurczaka soute. Nie kanapki czy inne wynalazki. Ma być szynka i już. Muszę jutro zapas kupić bo właśnie się skończyła... :D przy okazji te zdjęcia odbiorę i powkladam do ramek bo tak mnie na domowa aktualizacje naszło. Oby jutro mniej stopni było.

Dobranoc :)

Też zależy od stanu szyjki.

reklama
Do góry