reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
362AFC44-8602-4289-8193-08C8D2FF3504.jpeg
8DB2A8E5-255F-4B97-909F-047D0270CD9A.jpeg

Załączniki

• 362AFC44-8602-4289-8193-08C8D2FF3504.jpeg
    362AFC44-8602-4289-8193-08C8D2FF3504.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 414
  • 8DB2A8E5-255F-4B97-909F-047D0270CD9A.jpeg
    8DB2A8E5-255F-4B97-909F-047D0270CD9A.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 409
A Ty jak się urodziłaś to miałam włoski? Ja miałam czarna czuprynkę od razu po urodzeniu, taka jak tutaj na zdjęciu właśnie z mamą od strony mamy :) mój Bartek tez miał identyko takie gęste, czarne włosy. Później mi się zrobiły takie jasne, blond loczki. Tutaj i tak przycięte przez mamę nożyczkami, bo miałbym afro pewnie hah
Także ja się u nas spodziewam Kudłatej córeczki i może już po 2 miesiącach kucyka na głowie małego cebulkę się uda zrobić hah. Na bank będę jej od małego zapuszczała włosy i dbała o nie, później w wieku 3 lat będzie miała księżniczka warkocz długi do pupy [emoji5][emoji173]️Zobacz załącznik 873866Zobacz załącznik 873867
Ale fajne kędziorki miałaś☺ i tak Ci zostało że masz ładne włosy. A na tym drugim zdjęciu to chyba śpiąca byłaś☺

Moja znajoma dzisiaj urodziła drugiego syna. Miała termin na 13.07 a na dzisiaj cc. Wojtek ma 3200g i 56cm ☺
Fajnie , że już go ma po tej stronie brzuszka ☺ teraz ja się nie mogę doczekać kiedy swojego maluszka będę mogła wziąć na ręce.. eh tak to daleko jeszcze..

A według mojego wyliczeń będzie 35+3, bo liczy z terminu z USG... No nic, tak słyszałam,że 34-36 lekarze zostawiają, musi być dobrze.

Mojej koleżanki brata żona :)D) miała cesareke 3 dni temu, w 34 tc. Miała problemy z ciśnieniem, zatrzymali ja na patologii. Na ktg wychodziło jednego dnia,że malej w brzuszku tętno zanika, drugiego dnia to samo. Decyzja o cesarce...jak się okazało, malutką miała tak pozawijana pepowine wokół szyi, że jeszcze chwila i by się udusila:):)( była chwilę pod respiratorem,ale już wydolna oddechowo na szczęście...Ale dramat...
Jejku, straszne. Dobrze, że tak się to skończyło. Jak poza tym mala? Ile ważyła?

reklama
To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)

O dziękuję za zdjęcie tortu☺od razu mi się bardziej słodko na sercu zrobiło☺

A co Ty córce kitke na drucie zrobiłaś że tak stoi? ☺
Ja się nie zgodzę że 3 letnia dziewczynka nie może mieć włosów do pasa. Zależy jak szybko rosną. Moja córka ma 4 lata i ma włosy za łopatki a ścinam jej regularnie końcówki kilka razy w roku. Jakbym jej w ogóle nie ścinała to za pupę spokojnie by już były. A może właśnie jak są podcinane to lepiej rosną? Córka sąsiadki rówieśniczka mojej ma taką samą długość a od urodzenia podcinali jej może ze 3 razy. Moja urodziła się prawie łysa a tamta z wielkim irokezem ☺

Do góry