reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej no wyniki kwasów miały być rano więc pytam okazało się że akurat zapomnieli zlecić to badanie i dziś jeszcze raz mi pobierali krew no czysty cyrk
Kurde...ty tam swoje przeżyjesz.. bałagan straszny[emoji852]
A będziesz mieć wyniki dziś czy już raczej jutro?

Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Ja cierpię na bezsenność...Tzn. kładę się mega zmęczona i jeszcze próbuję zasnąć, czasem godzinę, czasem dwie. Finalnie ciągle wstaje siku i zasypiam ok.2. Potem wstaję o 8, bo wszystko słyszę, a mieszkamy w bloku. Moja udręką odkąd pamiętam[emoji23] Ale zawsze tak miałam. Z tym, że teraz ciągłe chodzenie do wc doszło [emoji4] Idealnie jest jak śpię 6h[emoji16]

reklama
Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
No ja śpię cały czas jak zabita [emoji16] chodzę spać ok. 24, jedno siku ok. 3-4 i później pobudka koło 9 dopiero [emoji16]

No ja śpię cały czas jak zabita [emoji16] chodzę spać ok. 24, jedno siku ok. 3-4 i później pobudka koło 9 dopiero [emoji16]
Super! Ja ostatnio co chwila wstaje na siusiu. Zanim się położę to i 2 w nocy jest. Wstaje ok.8, bo Martę trzeba do przedszkola wyszykować.

To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)

Załączniki

• 20180705_101932.jpg
    20180705_101932.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 104
  • 20180116_103806.jpg
    20180116_103806.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 88
Jasne, ale każdemu dziecku inaczej rosną [emoji5] ja myśle, że do 4 roku życia będzie miała już na pewno za ramiona, takie do pasa, ale wisodmo to moje marzenia :) mi szybko włosy rosną, Bartek po miesiącu u fryzjera gdzie idzie tak na 2 cm podciąć to już ma później takie gęste i o wiele więcej także zobaczymy ;)

A ja zjadłam, rozwiesiłam pranie i wstawiłam przedostatnie już pranie dla małej tzn te ostanie ciuszki co kupiłam, prześcieradełka, kocyki itd :) za jakiś tydzień wstawię już ten zestaw do łóżeczka i do gondoli, ochraniacz wypiore, kocyk ostatni i to wsio będzie :)

Zaraz się biorę za przejrzenie rzeczy z toreb do szpitala co mi brakuje i robię listę co brakuje żeby dokupić. Później poprasuję, umaluje się i relaks z książka o dzidziusiu[emoji5]
A o 13 z pieskiem i zrobie obiadek i luzik.

Dziś jednak mój ma dentystę na 17 to po 16 pojedziemy, po dentyście do domku i po 19 jedzie mój Bartek na sale na kosza na 1,5 h i pojadę chyba z nim dla rozrywki żeby popatrzeć. Później po 21 do domku i koniec dnia.

To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)
Jakie fajne foto córci [emoji16] słodka :)

A torcik przecież śliczny, za skromna jesteś. Wszystkiego najlepszego dla córki [emoji7]

reklama
Do góry