reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny. Dzisiejsza noc to była dla mnie jakaś męczarnia. Od kilku dni przed snem łapie mnie zgaga. Mleko dawało radę do tej pory. Dzisiaj nie pomogło. Zmieniałam pozycję spania co chwilę. Na lewym boku było w miarę, ale po kilku minutach w każdej pozycji zaczynał boleć kręgosłup. Piłam mleko i wodę no to latałam co chwilę siku. Jeszcze dwa komary mnie odwiedziły. Jednego utłukłam to za godz był drugi. A teraz się budzę i na dodatek boli mnie gardło.. Jezu..
No to miałaś nieciekawą noc :/ może w czasie dnia uda Ci się zdrzemnąć :)

reklama
Ale ten lekarz zorientowany ...masakra. To dobrze, że jednak leki działają. Daj znać jutro jak wyniki kwasów wyjdą.

Tymczasem dobranoc bo padam ze zmęczenia. Jutro po wizycie zajrzę do Was.

Dobranoc. Kolorowych snów:) jak to mój młodszy mawia:)
Hej no wyniki kwasów miały być rano więc pytam okazało się że akurat zapomnieli zlecić to badanie i dziś jeszcze raz mi pobierali krew no czysty cyrk

A ja dzis mam fryzjera - w koncu! Bo odrost prawie do ucha sięga :) i taki troche smutny dzień , bo bliźniaki wlasnie wsiadły z tata do Taxi i pojechali na lotnisko . Lecą do dziadków do Szwecji az na 2 tyg - nigdy nie byli nigdzie az tak długo beze mnie i sie denerwuje . Wiem, ze beda pod super opieka, ale jak to matka - mam tysiac myśli co by było gdyby .. a ja teraz musze podwinać rękawy i zabrać sie za porządki w domu. Byc moze dzis przyjedzie moj brat zabrać stare łóżeczka Laurki i Gabrysia, jedno weźmie dla swojego synka a drugie ma komus sprzedać za symboliczne 100 zł . Zycze wam miłego dnia i jak najmniej złych dolegliwości .
A to dzieciaki będą w Szwecji z tatą czy same? :) wiadomo, że na pewno przeżywasz i będziesz tęsknić. Ale jak weźmiesz się za porządki, to szybko miną te 2 tygodnie :)

Dzień doberek. Właśnie skończyłam wgryzać się z podatkowy bełkot, jestem jeszcze bardziej zielona niż przed przeczytaniem czegokolwiek. A ja chcę tylko dowiedzieć się jak płacić podatek za wynajem mieszkania, to jest jakiś koszmar.Podziwiam ludzi, którzy prowadzą własną działalność i sami prowadzą sobie księgowość... nie wiem czy ja już taka stara jestem? Mam dzisiaj wizytę u gienia, to po drodze wstąpię do US może tam ktoś mi wszystko "łopatologicznie" wytłumaczy, a do tego zahaczę o tłumacza i odbiorę dokumenty... a miałam piękny plan nie ruszać się dzisiaj z domu :/ pół dnia mnie znowu nie będzie, a temperatura zapowiada się przeboska. Trzymajcie kciuki żeby mi chociaż klimatyzowane tramwaje i autobusy podjeżdżały :) bo wyjść muszę w najgorszą patelnię.

Mój kręgosłupek już zaczyna stękać jak za długo stoję [emoji14]

Dla mnie to wyczyn nie do przerobienia :)

Ja wiem czy ja taka aktywna? Jak już idę w miasto, to się wożę wszędzie tramwajami albo autobusami, bo na piechotę to ja nie zajdę daleko :)
Ale jednak między tymi tramwajami i autobusami trzeba też chodzić, a poza tym chodzisz nad jeziorko z synem, do urzędów itp. Więc jesteś aktywna :) ja wszędzie autem pod same drzwii, a na spacer to co najwyżej do biedry [emoji14]

Ale jednak między tymi tramwajami i autobusami trzeba też chodzić, a poza tym chodzisz nad jeziorko z synem, do urzędów itp. Więc jesteś aktywna :) ja wszędzie autem pod same drzwii, a na spacer to co najwyżej do biedry [emoji14]
No tak, coś w tym jest :p

Wczoraj moim facetom powiedziałam, że czuję się jak multiuniwersalny robot domowy, że nie mogę pamiętać o wszystkim i myśleć za nich i nie wyobrażam sobie mojego pobytu w szpitalu, bo oni beze mnie zginą... Kobieta to ma przesrane w życiu, czasem jak sama czegoś nie zrobi... grunt to wychować sobie faceta od samego początku, gorzej jak się ma takiego niereformowalnego jak mój...

Wiem ze sen :p ale i tak wystraszylam sie hyhy wizyte mam na 11 jedziemy po 10, na miejscu bede 10.30 podlaczy mi ktg i poczekam najwyzej ;) dobrze ze moj wzial wolne tzn kazal kierownikowi zmienic grafik bo on chce i musi miec czwartek wolny :p gorzej bedzie gdy bedzie kazal mi za tydz przyjsc :/ chyba z cora pojade autobusem,obym nie urodzila w nim,przez nasze polskie drogi ;)

No no ostatnio też miałas wizytę. To dość często Cię umawia. Ale może i lepiej. Niech monitoruje Ci tą szyjkę i rozwarcie. Mi 2 dni zostały i może się rozwierać :D

Ja właśnie przeglądałam FB z rana i natknęłam się na takie zdjęcie. Iii ja już chce moja malutkaaaaaaaa [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️Zobacz załącznik 873844

Ojeju, ale cudna kruszynka. Jak ja się cieszę na spotkanie z córeczka za 29 dni, jejuś [emoji5][emoji173]️[emoji93]

Hej dziewczyny :-) jestem aktualnie w 35 tyg wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział że mam skróconą szyjkę i mały już jest nisko główką termin mam na 9 sierpnia pwiedział że napewno nie dotrwamy terminu z tego wszystkiego zapomniałam zapytać go czy mam leżeć oszczędzać się a sam nic nie powiedział tyle że na tym etapie ciąża jest już donoszona.boje się że już blisko..Nie mam nawet spakowanej torby ani kosmetyków dla dzidzi i nie wiem sama czy mogę w tej sytuacji jechać do sklepu i pokupować wszystko czy lepiej leżeć
Najlepiej jakbyś skontaktowała się ze swoim lekarzem, bo każdy przypadek jest inny. Skrócona szyjka niewiele mówi, bo może mieć 3cm a może mieć 1cm. 35 tydzień to jeszcze nie ciąża donoszona, więc ja bym się trochę jeszcze pooszczędzała tak żeby wytrzymać te 2-3 tygodnie jeszcze. Torbę spakuj a kosmetyki możesz zamówić np przez internet :)

reklama
A ja byłam z pieskiem już, szybki prysznic, wstawiłam pranie, pozmywałam naczynia, ogarnelam kuchenek od góry tzn powycieralam na mokro i zajadam śniadanie
IMG_0009.JPG

Później jak zwykle nie wysiedze i rozwiesze pranie, poodkurzam na szybko, sprawdzę torby do szpitala i dopisze co jutro trzeba dokupić już żeby na 200% było gotowe, umyje lodówkę w środku i odpoczynek. No i pranie wyprasuje, wstawię obiadek [emoji5][emoji85]

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    692,1 KB · Wyświetleń: 351
Do góry