reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :-) jestem aktualnie w 35 tyg wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział że mam skróconą szyjkę i mały już jest nisko główką termin mam na 9 sierpnia pwiedział że napewno nie dotrwamy terminu z tego wszystkiego zapomniałam zapytać go czy mam leżeć oszczędzać się a sam nic nie powiedział tyle że na tym etapie ciąża jest już donoszona.boje się że już blisko..Nie mam nawet spakowanej torby ani kosmetyków dla dzidzi i nie wiem sama czy mogę w tej sytuacji jechać do sklepu i pokupować wszystko czy lepiej leżeć

Hej. No ja bym dla bezpieczeństwa ten tydzień/dwa jeszcze wylezala. A nie masz możliwości kupienia wszystkiego przez internet ? Lub zrobienia listy i żeby ktoś pojechał kupić ? Późno się kurcze za to wszystko wzięłaś :/ .. a ile cm ma twoja szyjka ?

reklama
Ale cukiereczek <3 ja sie zastanawiam , czy moja malutka urodzi sie łysa - pewnie tak, bo bliźniaki tez miały drobne jasne włoski tylko :)

A Ty jak się urodziłaś to miałam włoski? Ja miałam czarna czuprynkę od razu po urodzeniu, taka jak tutaj na zdjęciu właśnie z mamą od strony mamy :) mój Bartek tez miał identyko takie gęste, czarne włosy. Później mi się zrobiły takie jasne, blond loczki. Tutaj i tak przycięte przez mamę nożyczkami, bo miałbym afro pewnie hah
Także ja się u nas spodziewam Kudłatej córeczki i może już po 2 miesiącach kucyka na głowie małego cebulkę się uda zrobić hah. Na bank będę jej od małego zapuszczała włosy i dbała o nie, później w wieku 3 lat będzie miała księżniczka warkocz długi do pupy [emoji5][emoji173]️
IMG_0595.JPG
IMG_0581.JPG

Załączniki

• IMG_0595.JPG
    IMG_0595.JPG
    190,7 KB · Wyświetleń: 361
  • IMG_0581.JPG
    IMG_0581.JPG
    210,2 KB · Wyświetleń: 355
Dzień dobry ;) ja niedawno wstałam, teraz śniadanko ;) i mam zamiar wybrać się do pepco i rossmanna :D później zabieram się za robienie szarlotki, bo mama cały worek jabłek papierówek mi przyniosła :D na obiadek mam leczo :p :) jak dobrze mieć ugotowany obiadek :) @KatiNails śliczny komplecik :) @klaudiaa975 mnie najbardziej boli w nocy, i wtedy bardzo ciężko mi się ułożyć :) a tak w ogóle to chyba jakaś bezsenność mnie dopada..obudziłam się w nocy i nie mogłam usnąć i z boku na bok..:/ katar dalej mi doskwiera..mam nadzieję,że niedługo się skończy ;)

Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

A ja byłam z pieskiem już, szybki prysznic, wstawiłam pranie, pozmywałam naczynia, ogarnelam kuchenek od góry tzn powycieralam na mokro i zajadam śniadanie Zobacz załącznik 873864

Później jak zwykle nie wysiedze i rozwiesze pranie, poodkurzam na szybko, sprawdzę torby do szpitala i dopisze co jutro trzeba dokupić już żeby na 200% było gotowe, umyje lodówkę w środku i odpoczynek. No i pranie wyprasuje, wstawię obiadek [emoji5][emoji85]
Czyli jednak aktywnie [emoji16]

No pewnie, że adaptery się przydadzą :)
Mój jest zauroczony wózkiem ale nosidełko powiedział , jest jego. Będzie dumnie woził córkę w wózku ale częściej by chcial zabierać w foteliku [emoji23]

To tylko sen. Nie dobieraj sobie do głowy :*
Za duzO myślisz i to stąd. O której masz wizytę ?

Też swojej jestem ciekawa. Oboje jesteśmy blondynami to może nie mieć włosków lub mieć malutko jasnych. W ogóle ciekawa jestem jak będzie wyglądała , bo to jednak pierwsze dziecko. Ty możesz odwzorować się mniej więcej na dwóch pierwszych [emoji173]️
Chociaż wiadomo, każde dziecko inne.
Jeszcze troszkę i zasypiemy się zdjęciami [emoji173]️ tylko fajnie jak by był jeszcze jeden osobny wątek na dzień w którym urodzilysmy, wagę i zdjęcia :)

Popieram, zrobimy osobny temat np jakiś typu „Nasze maleństwa” i tam wstawimy zdjęcie, waga, wzrost po urodzeniu, imię i data urodzenia [emoji5][emoji5]

Hej dziewczyny :-) jestem aktualnie w 35 tyg wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział że mam skróconą szyjkę i mały już jest nisko główką termin mam na 9 sierpnia pwiedział że napewno nie dotrwamy terminu z tego wszystkiego zapomniałam zapytać go czy mam leżeć oszczędzać się a sam nic nie powiedział tyle że na tym etapie ciąża jest już donoszona.boje się że już blisko..Nie mam nawet spakowanej torby ani kosmetyków dla dzidzi i nie wiem sama czy mogę w tej sytuacji jechać do sklepu i pokupować wszystko czy lepiej leżeć

Hej ;) jesteś tu chyba pierwszy raz u nas? Bo nie kojarzę. Witamy serdecznie :)

No lepiej uważać i odpoczywać. Wiaodmo czasami nawet i ze skrócona szyjka da rade donosić do terminu, różnie to bywam z każda z nas :) córeczka czy syn? Pierwsze dziecko? Jakie imię daliście i ile już wazy? :)

Lepiej leżeć i przez Internet zamówić. Taniej i wygodniej :) a torby już powolutku lepiej pakuj, różnie to bywa.

No tak, coś w tym jest :p

Wczoraj moim facetom powiedziałam, że czuję się jak multiuniwersalny robot domowy, że nie mogę pamiętać o wszystkim i myśleć za nich i nie wyobrażam sobie mojego pobytu w szpitalu, bo oni beze mnie zginą... Kobieta to ma przesrane w życiu, czasem jak sama czegoś nie zrobi... grunt to wychować sobie faceta od samego początku, gorzej jak się ma takiego niereformowalnego jak mój...
Nie tylko Twój jest niereformowalny:-) dołączam mojego:D dramat...możesz coś mówić, prosić, tłumaczyć...raz zrobi,a potem znowu to samo. Rzygać się chce, dlatego wolę robić większość sama,a potem sobie ponarzekac:-)

reklama
Do góry