reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzisiaj dzień picia coli haha :D ja właśnie gotuję leczo...miałam nie gotować, bo taki upał..ale coś trzeba jeść ;) @KatiNails super te ubranka i jeszcze 1 zł za sztukę to żal nie kupić :p @klaudiaa975 czekamy na zdjęcie wózka :D my po nasz wózek pojedziemy dopiero końcem lipca, bo nie mamy gdzie go trzymać :D
Też mało miejsca mam tu u mamy .. wszystko na kupię. No ale trudno, jakoś trzeba żyć :p
Haha dziekiii :* :D
O kurcze :) a to nie jest obicie środka gondoli?
Obicie. Jakoś doszłam do tego :D
Czul glowke? Gdzie?
Pod kolanem :o
ogłaszam oficjalnie, że w Biedrze ich nie ma[emoji24][emoji24] poszłam do żabki i też nie było[emoji23][emoji23] nie są mi dane[emoji4] ale colę mam[emoji16]Piękne [emoji7]To się nazywają zakupy[emoji16]Ooo ta sławna butelka wysłana wcześniej[emoji23][emoji16]
A co do wózka, te metale na dół, żeby gondola była sztywna, a ten materiał to boki gondoli [emoji4] Te metale usztywniają ci gondole[emoji4]Uwielbiam [emoji16] w zeszłym tygodniu na 3 dni zrobiłam[emoji7]
Haha no :D K otwiera paczkę i mówi : oo kochanie, to ten gratisik [emoji23] szkoda , że kosztował go 80zl [emoji16]
Dziękuje, metoda prób i błędów udało się. Ale ile się udenerwowalam to moje :p

Mnie też ostatnio na wizycie tak powiedział, przy badaniu na fotelu[emoji4]
Potem potwierdził to na usg, bo nie był w stanie dobrze zmierzyć główki. Była tak nisko wbita w dół, że byłam w szoku[emoji16] No cudny[emoji16] teraz jesteś już gotowa[emoji16]
Jeszcze laktator i termometr :D

Dajcie linka z allegro do prześcieradła do gondoli :)
Bo wlasnie chyba tylko tego mi brakuje :)
Link do: PRZEŚCIERADŁO DO WÓZKA KOŁYSKI 38x80 MATERIAŁOWE
Jedno tu zamawiałam a z frotty nie mogę znaleźć od kogo zamawiałam

A ja pozwolę sobie zapytać..
[emoji16] Ty codziennie pijesz colę i nic Cię nie boli, np. żołądek?[emoji16] Bo ja nie raz mam straszną ochotę, ale sobie odmawiam[emoji4] ostatnio, jak się napiłam to miałam takie wzdęcia, że żałowałam cały dzień[emoji23][emoji23]
Pytanie nie do mnie ale pije puszkę małą prawie codziennie i nic mi nie jest wręcz czasem nawet zgaga mi mija

Jestem po wizycie:) dziś 34+5, lekarz tak liczy, to termin z USG I trymestru, z OM 34+0. Malutką waży 2500 g:) A szyjka....uwaga, pomimo much szaleństw, sprzątania można powiedzieć,że się nie zmieniła. W jednym piłkarze wyszła 16 mm,w drugim 19 mm. Czyli tyle samo miała 2 tygodnie temu. Mało tego, rozwarcia brak,a z synem na tym etapie szyjka była chyba 11 mm i rozwarcie ujście wewnętrzne. Z tej radości poszłam do Rossmanna,w końcu kupiłam sobie okulary,a synkowi smoczki z czubkiem bo lubi,a bardzo rzadko pije. Teraz pralkę wstawiłam z rzeczami malutkiej tymi większymi.
Aaa a i luteine mam brać tylko jeszcze tydzień...aż się boje:)
Super wiadomości :) i fajnie, ze z szyjka nic się nie dzieje

Ooo moje smaki:) masz jakiś przepis? Bo to moje smaki:)
Zawsze na oko robię. Cukinia, papryka najlepiej każdy kolor, cebula, pomidory, ananas z puszki, kurczak podsmażony w curry. Chyba to tyle. Pół szklanki octu jabłkowego i pół szklanki cukru. Jak chce bez ryżu to odparowuje trochę a jak z ryżem to zasypuję np szklanką ryżu , zależy ile mi tego lecza wyjdzie, i ten ryż mi się w tym leczu upraży.☺

Zawsze na oko robię. Cukinia, papryka najlepiej każdy kolor, cebula, pomidory, ananas z puszki, kurczak podsmażony w curry. Chyba to tyle. Pół szklanki octu jabłkowego i pół szklanki cukru. Jak chce bez ryżu to odparowuje trochę a jak z ryżem to zasypuję np szklanką ryżu , zależy ile mi tego lecza wyjdzie, i ten ryż mi się w tym leczu upraży.☺
Dzieki :D

Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.

reklama
Do góry