reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzisiaj dzień picia coli haha :D ja właśnie gotuję leczo...miałam nie gotować, bo taki upał..ale coś trzeba jeść ;) @KatiNails super te ubranka i jeszcze 1 zł za sztukę to żal nie kupić :p @klaudiaa975 czekamy na zdjęcie wózka :D my po nasz wózek pojedziemy dopiero końcem lipca, bo nie mamy gdzie go trzymać :D
Też mało miejsca mam tu u mamy .. wszystko na kupię. No ale trudno, jakoś trzeba żyć :p
Haha dziekiii :* :D
O kurcze :) a to nie jest obicie środka gondoli?
Obicie. Jakoś doszłam do tego :D
Czul glowke? Gdzie?
Pod kolanem :o
ogłaszam oficjalnie, że w Biedrze ich nie ma[emoji24][emoji24] poszłam do żabki i też nie było[emoji23][emoji23] nie są mi dane[emoji4] ale colę mam[emoji16]Piękne [emoji7]To się nazywają zakupy[emoji16]Ooo ta sławna butelka wysłana wcześniej[emoji23][emoji16]
A co do wózka, te metale na dół, żeby gondola była sztywna, a ten materiał to boki gondoli [emoji4] Te metale usztywniają ci gondole[emoji4]Uwielbiam [emoji16] w zeszłym tygodniu na 3 dni zrobiłam[emoji7]
Haha no :D K otwiera paczkę i mówi : oo kochanie, to ten gratisik [emoji23] szkoda , że kosztował go 80zl [emoji16]
Dziękuje, metoda prób i błędów udało się. Ale ile się udenerwowalam to moje :p

Mnie też ostatnio na wizycie tak powiedział, przy badaniu na fotelu[emoji4]
Potem potwierdził to na usg, bo nie był w stanie dobrze zmierzyć główki. Była tak nisko wbita w dół, że byłam w szoku[emoji16] No cudny[emoji16] teraz jesteś już gotowa[emoji16]
Jeszcze laktator i termometr :D

Dajcie linka z allegro do prześcieradła do gondoli :)
Bo wlasnie chyba tylko tego mi brakuje :)
Link do: PRZEŚCIERADŁO DO WÓZKA KOŁYSKI 38x80 MATERIAŁOWE
Jedno tu zamawiałam a z frotty nie mogę znaleźć od kogo zamawiałam

A ja pozwolę sobie zapytać..
[emoji16] Ty codziennie pijesz colę i nic Cię nie boli, np. żołądek?[emoji16] Bo ja nie raz mam straszną ochotę, ale sobie odmawiam[emoji4] ostatnio, jak się napiłam to miałam takie wzdęcia, że żałowałam cały dzień[emoji23][emoji23]
Pytanie nie do mnie ale pije puszkę małą prawie codziennie i nic mi nie jest wręcz czasem nawet zgaga mi mija

Jestem po wizycie:) dziś 34+5, lekarz tak liczy, to termin z USG I trymestru, z OM 34+0. Malutką waży 2500 g:) A szyjka....uwaga, pomimo much szaleństw, sprzątania można powiedzieć,że się nie zmieniła. W jednym piłkarze wyszła 16 mm,w drugim 19 mm. Czyli tyle samo miała 2 tygodnie temu. Mało tego, rozwarcia brak,a z synem na tym etapie szyjka była chyba 11 mm i rozwarcie ujście wewnętrzne. Z tej radości poszłam do Rossmanna,w końcu kupiłam sobie okulary,a synkowi smoczki z czubkiem bo lubi,a bardzo rzadko pije. Teraz pralkę wstawiłam z rzeczami malutkiej tymi większymi.
Aaa a i luteine mam brać tylko jeszcze tydzień...aż się boje:)
Super wiadomości :) i fajnie, ze z szyjka nic się nie dzieje

Ooo moje smaki:) masz jakiś przepis? Bo to moje smaki:)
Zawsze na oko robię. Cukinia, papryka najlepiej każdy kolor, cebula, pomidory, ananas z puszki, kurczak podsmażony w curry. Chyba to tyle. Pół szklanki octu jabłkowego i pół szklanki cukru. Jak chce bez ryżu to odparowuje trochę a jak z ryżem to zasypuję np szklanką ryżu , zależy ile mi tego lecza wyjdzie, i ten ryż mi się w tym leczu upraży.☺

Zawsze na oko robię. Cukinia, papryka najlepiej każdy kolor, cebula, pomidory, ananas z puszki, kurczak podsmażony w curry. Chyba to tyle. Pół szklanki octu jabłkowego i pół szklanki cukru. Jak chce bez ryżu to odparowuje trochę a jak z ryżem to zasypuję np szklanką ryżu , zależy ile mi tego lecza wyjdzie, i ten ryż mi się w tym leczu upraży.☺
Dzieki :D

Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.

reklama
Do góry