reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O jejku...A nie dało się jakoś dogadać, żeby cię gdzieś wepchała?
Tak, w przyszłym tygodniu :/ Pot dosłownie po d.pie się leje, nic trzeba wracać do domu... Ponoszę chyba jeszcze chwile te co mam i sama zdejmę, szkoda czasu, kasy i mojego zdrowia. Chyba ostatnio za bardzo pochwalilam i masz Ci los...

reklama
Ale upał. Byłam na mieście z synem. Akurat wstąpiłam do szmateksu gdzie połowę ciuszków małemu kupiłam jak byłam z nim w ciąży. Akurat dziś wszystko po 1 zł. Nie kupiłam dużo bo o tej godzinie to już resztki. Ale fajny, ciul że niebieski polarowy kombinezon za 1 zł kupiłam. ŻÓŁTA plama po ulaniu ale swoimi środkami bez problemu to odplamie :) dwie pary bodow z napisami Little Sister i Best Little Sister :) także zadowolona jestem bo kilka perełek trafiłam po 1 zł [emoji23] ale takim sposobem też dużo perełek młodemu kupiłam dobrze ze unisex bo i na Maje zostały :D

Oj u nas tez upał dlatego ja już nie wychodzę dziś :(?

No i super, udany wypad ;)

Ja po wizycie u położnej i trochę mnie nastraszyła. Kazała mi leżeć z nogami i tyłkiem w górze. Mówiła, żebym się postarała min. Do skończonego 34 tyg wytrzymać. Wtedy już z dzieckiem powinno być wszystko dobrze. Jeżeli będę czuła twardnienie brzucha, skurcze to natychmiast jechać do szpitala. Do 36 tyg muszę niestety jechać do innego szpitala niż zamierzałam. Dostałam jakiś homeopatyczny proszek, żeby zwolnić trochę akcję i herbatkę ziołową. Pytałam się co że sobą wziąć do szpitala to w sumie tylko dla siebie kosmetyki i ręcznik i ubrania. Wkładki, jednorazowe majtki i wszystko dla dziecka jest w szpitalu.
Pocieszyła mnie jedynie, że najczęściej drugi porod jest szybszy i sprawniejszy. Oczywiście nie zawsze, ale w większości przypadków tak powinno być.

Czyli masz zakaz ruszania się tzn ciagle leżeć? Hmm to musisz uważać i oszczędzać się. A co masz tak bardzo skrócona szyjkę itd? No tak, pewnie ten inny szpital jest przystosowany w razie w gdyby był wcześniak i maja sprzęt, umiejętności itd ;)

Czyli masz zakaz ruszania się tzn ciagle leżeć? Hmm to musisz uważać i oszczędzać się. A co masz tak bardzo skrócona szyjkę itd? No tak, pewnie ten inny szpital jest przystosowany w razie w gdyby był wcześniak i maja sprzęt, umiejętności itd ;)
Będę się starała leżeć, ale tak ciągle też nie dam rady. Dzisiaj Enno jedzie na studia i sama zostanę z Martą a to mój mały kochany żywioł. Więc te lezenie też tak do końca nie wypali. Ale może włączymy sobie jakas bajkę lub poczytamy książeczki. Teraz pojechala na tańce i o 16 wróci.

reklama
Do góry