reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przyszły właśnie te prześcieradła z frotte ok a te z bawełny takie tam sobie , sztywnawe. I to z bawełny jakieś przy duże ale pod spód się zawinie i bedzie ok . Z frotte chyba lepsza ma gumkę . Wrzuciłam odrazu do pralki to może po praniu ta bawełna niby będzie lepsza w dotyku . Teraz jakbym kupowała to tylko frotte . Ale nie będę szaleć z ilością prześcieradeł do kołyski bo i tak za 4 miesiące jak mała się urodzi kupię łóżeczko :) odrazu musiałam założyć jak będzie wyglądac :)do łóżeczka jak na później będę kupować to tak samo frotte a tego z bawełny napewno nie.. :D co z tego że z bawełny dużo wzorów kropeczki misie gwiazdki itp jak jakość taka sobie
chociaż wysyłka na plus bo w poniedziałek po południu wysłali a dzisiaj jest
Zobacz załącznik 873590 Zobacz załącznik 873591 Zobacz załącznik 873592
Jakie cukierkowe☺

Tak się domyślałam , że o taki masaż Wam chodzi. Ale ja miałam wątpliwą przyjemność przeżyć ten drugi i od razu mi się przypomniało. Ja się zastanawiałam ostatnio nad zakupem tej anniball czy coś takiego. Mój gin mi polecił. Ale kurcze nikt mi gwarancji nie da że nie pęknę i tak a ponad 200 zł pójdzie psu w ..
Chyba wolę być nacięta. Poprzednio to przeżyłam , źle się nie goiło. Ewentualnie słyszałam , że niby samemu można sobie krocze masować i rozciągać kilka tyg przed porodem, ale czy to coś da.. Bo położnej to już nie dam łapy tam wsadzić. Od razu jej powiem , że ma tylko zmierzyć rozwarcie i wynocha.
No ja właśnie chciałabym sama olejkiem, to co mówisz. Do tego balonika aniball jakoś nie jestem przekonana, no i też szkoda mi kasy

Ehhh dziewczyny normalnie płakać mi się chce ;( Prawie dwie godziny drogi w tym skwarze ;/ żeby się dowiedziec, ze nie mam na dziś terminu... złe się dogadaliśmy, mieliśmy termin na dziś umówiony i chciałam umówić na koniec lipca, ale ostatecznie napisałam jej, ze będę musiała zdjąć i ona skreśliła wszystkie moje terminy :/ bo myślała ze już wg nie będę robic... Siedze na przyStanku i nie wiem co ze sobą zrobic...
O jejku...A nie dało się jakoś dogadać, żeby cię gdzieś wepchała?
Mój zmęczył się już [emoji23]
Na koniec w koszyku zachcianek wylądowała jeszcze wiejska kielbasa i lodzik [emoji23] i znów zachcianki przez was wszystkie [emoji39]Zobacz załącznik 873599
Haha na te draże, to mam ochotę, odkąd @miloscwczasachpopkultury pokazała je pierwszy raz[emoji23][emoji23]
Może dzisiaj się uda[emoji4]
Ja po wizycie u położnej i trochę mnie nastraszyła. Kazała mi leżeć z nogami i tyłkiem w górze. Mówiła, żebym się postarała min. Do skończonego 34 tyg wytrzymać. Wtedy już z dzieckiem powinno być wszystko dobrze. Jeżeli będę czuła twardnienie brzucha, skurcze to natychmiast jechać do szpitala. Do 36 tyg muszę niestety jechać do innego szpitala niż zamierzałam. Dostałam jakiś homeopatyczny proszek, żeby zwolnić trochę akcję i herbatkę ziołową. Pytałam się co że sobą wziąć do szpitala to w sumie tylko dla siebie kosmetyki i ręcznik i ubrania. Wkładki, jednorazowe majtki i wszystko dla dziecka jest w szpitalu.
Pocieszyła mnie jedynie, że najczęściej drugi porod jest szybszy i sprawniejszy. Oczywiście nie zawsze, ale w większości przypadków tak powinno być.
Strasznie restrykcyjne te zalecenia[emoji852]

Mój zmęczył się już [emoji23]
Na koniec w koszyku zachcianek wylądowała jeszcze wiejska kielbasa i lodzik [emoji23] i znów zachcianki przez was wszystkie [emoji39]Zobacz załącznik 873599

Hah ja tez mam draże w lodowce, już je zjem tak przed obiadkiem sobie hehe
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    510,2 KB · Wyświetleń: 323
reklama
Do góry