reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja już umylam włosy, ogoliłam nogi (jeszcze robię to bez problemu sama i nawet nic mnie nie boli jak się schylam :o) aż dziwne hah, ale okolic pieroga już nie ogarnę xd), pozmywałam naczynia, pozbierałam pranie i teraz leżę i odpoczywam.

Dziś na obiadek szybkie menu tzn ryż biały, brokuł i rybka :)

Później mój wróci zjemy i na 17 jedziemy z nim do dentysty :) później ogarniemy chyba zakupy chemiczne osobno żeby później w pt nie dźwigać i spożywki i chemii i już wtedy odpoczynek :)

Także znowu dzień zleci [emoji102][emoji102]
Hyhyhy ja wczoraj obcinalam paznokcie u stop.. to byla meczarnia!!!! Nie daje rady.. spocilam sie jak szczur.. :p mala to mi maz ogoli [emoji23] narazie sie za nia nie biore [emoji23]

reklama
A ja pozwolę sobie zapytać..
[emoji16] Ty codziennie pijesz colę i nic Cię nie boli, np. żołądek?[emoji16] Bo ja nie raz mam straszną ochotę, ale sobie odmawiam[emoji4] ostatnio, jak się napiłam to miałam takie wzdęcia, że żałowałam cały dzień[emoji23][emoji23]
Mój gin mi zabronił w ogóle pić pepsi czy colę. Na początku jak miałam mdłości straszne i wymioty to powiedział , że jak już będzie mi bardzo źle to mogę najwyżej pół szklanki wypić. Czasem jak miałam zachciankę to wypiłam trochę ale ogólnie unikam takich napojów teraz.

Ja dzisiaj zaczynam 35 TC i właśnie dorwała mnie zgaga. Młody tak kopie po zoladku że aż wczoraj zwymiotowalam.
Ogólnie chyba dużo urósł bo czuję że brzuch wypełniony po brzegi dzidziusiem i już nie jest taki miękki, w zasadzie w każdym miejscu można wyczuć jakiś kawałek ciałka.

A teraz właśnie siedzę sobie nad jeziorkiem i czytam książkę:) wreszcie na Mazurach się pogoda poprawia:)

Załączniki

• IMG_20180704_120033.jpg
    IMG_20180704_120033.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 67
Hej.
Ja zaraz wychodzę z domu , jadę odebrać wyniki i na wizytę do ginekologa 13.15, do endokrynologa 16 .
Coś się dzisiaj słabo czuje , nie spałam od 4 . Kilka razy byłam w kibelku , mdli mnie, tętno mi skacze. Nie wiem czy to podświadomie nerwy , czy coś innego . :oo:
Na pewno nerwy :*

No w sumie racja. Kwestia już tam tego jak kto chce :D ja i tak znając życie z nudów i ADHD bym wyprała hah
Co ty, u mnie mąż by mi nawet nie pozwolił [emoji23] mówię mu, że lekarka pozwoliła mi przecież na małe aktywności, a ten dalej swoje, że mam nic nie sprzątać itp. Jak jest w pracy, to ja po kryjomu trochę sprzątam [emoji23]

Mój gin mi zabronił w ogóle pić pepsi czy colę. Na początku jak miałam mdłości straszne i wymioty to powiedział , że jak już będzie mi bardzo źle to mogę najwyżej pół szklanki wypić. Czasem jak miałam zachciankę to wypiłam trochę ale ogólnie unikam takich napojów teraz.

A podał argument? Bo ja i tak pewnie do końca ciąży raz na tydzień się napije coli, nie chce popadać w paranoje, ze tego mi nie wolno, wstać mi nie wolno, pójść do sklepu mi nie wolno, makreli i camemberta nie wolno itd.

Jasne rozumiem :) ja przed ciąża w ogóle nie połam tego syfu, także mówię nie zabije mnie to, a odżywiam się zdrowo tzn obiad jem i kolacje normalna także mała ma skad czerpać witaminki ;)

reklama
Ja dzisiaj zaczynam 35 TC i właśnie dorwała mnie zgaga. Młody tak kopie po zoladku że aż wczoraj zwymiotowalam.
Ogólnie chyba dużo urósł bo czuję że brzuch wypełniony po brzegi dzidziusiem i już nie jest taki miękki, w zasadzie w każdym miejscu można wyczuć jakiś kawałek ciałka.

A teraz właśnie siedzę sobie nad jeziorkiem i czytam książkę:) wreszcie na Mazurach się pogoda poprawia:)

Super :) u mnie za 3 dni już zaczynamy 37 tydzień, gdzie to zleciało tak [emoji28][emoji102][emoji102]

Oj tak, już czuc, że są coraz większe. Mi zgaga odpuściła, ale za to apetyt o wiele mniejszy jest. Ale i tak już końcówka także damy rade.

Wow, ale pięknie :) zazdroszczę

Do góry