reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Gdzieś czytałam że przed porodem jakiś czas może tak być że już nic się nie przybiera na wadze i stoi w miejscu , ja np tak miałam tamtym razem ze już nic nie dochodzilo w ostatnim miesiącu :)

Ja tez dlatego jestem spokojna, bo wiem, że mała czerpie z zasobów schowanych w spiżarni hah :) ale i tak muszę lepiej się odżywiać tzn więcej owoców, chociaż ten obiad zjesc i jakieś tam z 3 kanapki z serem białym i warzywami itd :) żeby jakaś solidna treść te moje dzieciątko dostawało. Brak apetytu to jedno, ale muszę dbać ten ostatni miesiąc o nas jak najlepiej się da [emoji5] bo jeszcze wszystko się rozwija

I od kilku dni znowu mam problemy z ciśnieniem . Boje się ze to może być gestoza. Ciśnienie rano 140/90 po wzięciu dopegytu 150/100 . W szpitalu uważali to za normę. Jak nie spadnie to pisze do lekarza choć mam wizytę jutro ale wiecie , boje się :(

Hmm, kontroluj to, bo nawet tak niewielkie wzwyż ciśnienie może być szkodliwe nie nawet dla Ciebei aż tak, ale dla dzidzi, bo jeśli miałabym za duże tętno to wtedy źle i musza chyba nawet poród wywoływać z tego powodu. Ale spokojnie, grunt ze masz kontakt stały z lekarzem ;)

No... :D
Nawet prania się będę bała powiesić teraz na dworzu na sznurku bo też trzeba ręce do góry podniesc trochę .. :/
Ale może to i dobrze , może już teraz powinnam tylko leżeć i odpoczywać :D
Całą ciążę sprzatalam itp jak zawsze ,to może czas wkoncu na odpoczynek bo za miesiąc nie będzie o tym mowy żeby poleżeć plackiem
16 lipca wizyta w po wizycie zaraz mogła by się mała urodzić akurat bedzie 38.1 tydz , bo ja oszaleje ...
Albo na początku ciąży moja siostra zaczęła opowiadać o jakiejś sąsiadce że jej łożysko się odkleiło zaczęła krwawić i mało brakowało od nieszczęścia.. taka byłam zła ..jak można komuś w ciąży takie rzeczy opowiadac.. o_O

No pewnie, czas odpocząć tym bardziej, ze przy tej końcówce organizm nam pokazuje, ze chce więcej spać, leżeć i leniuchować :) przynajmniej mój hah a tez zawsze byłam aktywna i ciagle coś, takie małe ADHD :)

A pranie możesz w domu na normalnej suszarce ogarnąć i obędzie się bez podnoszenia rąk ;)

A nie liczysz z om ?
Mi zostało 24 dni a z USG 17dni. Ale nie patrzę na USG, chociaz od zawsze różnica 7/8dni

Licze tak jak lekarz. Ja nawet nie miałam zaszczytu ostatniej miesiączki. W lipcu pod koniec miałam, w sierpniu na wakacjach w Grecji już nieświadoma ale byłam w ciąży tej bliźniaczej, która straciłam pod koniec września i 12 października zabieg łyżeczkowania i wychodzi na to ze tak 28-30 października doszło do zapłodnienia. Ale mówię termin mam na 4 sierpnia, dziś 35+3 i zostało 31 dni hah tak dla podsumowania jakby ktoś jeszcze nie wiedział jakimś cudem :D

reklama
Aha czyli krew i mocz na pewno pobierają przed porodem jeśli pare dni wcześniej się jest i zdążą. Ale to takie podstawowe badania jak te co teraz nam robią czy jakieś szczegółowe i np sprawdzają czy któraś przypadkiem nie zrobiła takiej akcji jak tamta co pisałyscie, ze przyjechała na porodówkę pod wpływem alko i dziecko miała 2 promile po urodzeniu we krwi, a ona pieprzyla, ze tylko kieliszek winka do meczu wypiła... masakra.

W stanach na przykład wykonują testy krwi przed porodem i również na obecność narkotyków i różnych substancji, bo tam to maja niektóre matki już w ogóle luźne podejście do ciąży.. tragedia z nimi.. dlatego się zastanawiałam czy w naszych polskich szpitalach maja pieniądze na takie cuda i czy robią zwykła krew czy może niektóre pacjentki podejrzane sprawdzają pod względem innych rzeczy :) czasami by się przydało przy takich co to już widać, ze dzieciątko po porodzie będzie miało ciężko.. :(
Myślę, że robią podstawowe badanie krwii :)

Do góry