reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hyhyhy ludzie sa dziwni... @miloscwczasachpopkultury Karolina nie przejmuj sie babsztylem ;) mi lekarka,ktora mnie przyjmowala na oddzial do szpitala,walnela tekstem ze zamiast tatuazy moglabym sobie zęby naprawic [emoji23][emoji23] bo powiedzialam ze do leczenia sa pojedyncze.. jak mowilam o tym mojemu lekarzowi to stwierdzil ze jakas glupia jest i co ja to obchodzi..
@Luiza. tez mam porabane sny :D
@Vanilia120 super brzuszek.. i masz ladna ta szyjke,nie martw sie :*
Buziaki dziewczyny.. ja dopiero wstalam.. ogarnlam forum i ide cos zjesc :D dzis moja corcia zupke pomidorowa robi :D wczoraj zrobila miesko ziemniaczki i sosik.. co chwile przychodzila czy juz jest usmazone czy doprawione ,ile czego itd takze ciut jej pomoglam :p ale i tak swietnie sobie radzi [emoji173]

Już mi przeszło :) gorzej było tam, aż mi pewnie ciśnienie wzrosło i słabo się zrobiło. Dlatego teraz staram się już wychodzić jak najmniej do ludzi, szkoda maleństwa i nerwów..
masakra, mogłaś jej powiedzieć, że ona będzie zaraz musiała umawiać się prywatnie na wstawianie przednich swoich jeśli się nie zamknie haha

reklama
Ja jestem od wczoraj bez luteiny i magnezu. Może od tego coraz częściej mam twardnienia, kłucia i jeszcze dzisiaj miałam połowę majtek mokrych. Tyle miałam takiego mokrego , wodnistego śluzu. Pierwszy raz. Przez całą ciążę nie miałam ani kropki śluzu.
Ja odkad jestem na luteinie doustnej tez mam sluz jak smarki bezbarwny [emoji23] ciekawe czy w czwartek bedzie mi kazal odstawic tez..

Już mi przeszło :) gorzej było tam, aż mi pewnie ciśnienie wzrosło i słabo się zrobiło. Dlatego teraz staram się już wychodzić jak najmniej do ludzi, szkoda maleństwa i nerwów..
masakra, mogłaś jej powiedzieć, że ona będzie zaraz musiała umawiać się prywatnie na wstawianie przednich swoich jeśli się nie zamknie haha
Zaskoczyla mnie taka opinia wiesz.. durna baba.. oby mi porodu nie przyjmowala :/

Aha czyli krew i mocz na pewno pobierają przed porodem jeśli pare dni wcześniej się jest i zdążą. Ale to takie podstawowe badania jak te co teraz nam robią czy jakieś szczegółowe i np sprawdzają czy któraś przypadkiem nie zrobiła takiej akcji jak tamta co pisałyscie, ze przyjechała na porodówkę pod wpływem alko i dziecko miała 2 promile po urodzeniu we krwi, a ona pieprzyla, ze tylko kieliszek winka do meczu wypiła... masakra.

W stanach na przykład wykonują testy krwi przed porodem i również na obecność narkotyków i różnych substancji, bo tam to maja niektóre matki już w ogóle luźne podejście do ciąży.. tragedia z nimi.. dlatego się zastanawiałam czy w naszych polskich szpitalach maja pieniądze na takie cuda i czy robią zwykła krew czy może niektóre pacjentki podejrzane sprawdzają pod względem innych rzeczy :) czasami by się przydało przy takich co to już widać, ze dzieciątko po porodzie będzie miało ciężko.. :(

Ale wredne baby :/ ja tez mam zawsze wpisane, morfologia po prostu i jakos wiedza w labku o co chodzi

A daj spokój. Jakby miałam jeszcze kiedyś iść tam następny raz i trafić na nią to bym jej chyba walnęła w łeb za jej głupotę.. bo to ona namieszała. Ja mówię po prostu morfologię, a ta tak zamieszala i wypytywała, że niepotrzebnie tam następne 30 min siedziałam..

Właśnie was kochane nadrabiam, bo tak produkujecie, a ja jak zwykle od 10:30 do 12:30 spałam hah. Masakra. Czuć, ze poród już coraz bliżej. Wyszłam z pieskiem i idę do pepco po jakiś ładny kubek albo takie szklane coś ładne żeby stworzyć małej do pokoiku ostatnia ozdobę z piasku i muszelek, które mam z nad morza :) później pokaże wam czy coś wyszło haha.

Ale jak juz dziś rano szlam i teraz z pieskiem to czuje efekty tego ze mala się chyba obniżyła główka, bo dziś mnie taka jakby kolka łapała na dole w macicy, to chyba skurcz?? I w pachwinie mnie ciągnęło a szlam powoli itd.. i teraz jak szlam z pieskiem a to szybkie spacery robię i mi go aż szkoda bo kupka siku i do domu ;( to mnie tak kłuło lekko na dole jakby.

reklama
Do góry