reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Aha czyli krew i mocz na pewno pobierają przed porodem jeśli pare dni wcześniej się jest i zdążą. Ale to takie podstawowe badania jak te co teraz nam robią czy jakieś szczegółowe i np sprawdzają czy któraś przypadkiem nie zrobiła takiej akcji jak tamta co pisałyscie, ze przyjechała na porodówkę pod wpływem alko i dziecko miała 2 promile po urodzeniu we krwi, a ona pieprzyla, ze tylko kieliszek winka do meczu wypiła... masakra.

W stanach na przykład wykonują testy krwi przed porodem i również na obecność narkotyków i różnych substancji, bo tam to maja niektóre matki już w ogóle luźne podejście do ciąży.. tragedia z nimi.. dlatego się zastanawiałam czy w naszych polskich szpitalach maja pieniądze na takie cuda i czy robią zwykła krew czy może niektóre pacjentki podejrzane sprawdzają pod względem innych rzeczy :) czasami by się przydało przy takich co to już widać, ze dzieciątko po porodzie będzie miało ciężko.. :(
Wczoraj pytałam lekarza i mi powiedział, że tylko krew [emoji4] naszych szpitalu nie stać na bardziej szczegółowe badania[emoji16][emoji23] niestety[emoji4]

reklama
Właśnie przyszła paczka z wkładami na pampersy. Kot szczęśliwy, bo nowy karton.
Zobacz załącznik 873254

Hah dobry agent xd mój piesek jak przychodzi kurier i coś w kartonie to tylko probuje otwierać ze mną i oczywiście wącha co ta matka znowu zamówiła dla tej siostry Kornelii hah [emoji5][emoji5][emoji28]

Ja jestem od wczoraj bez luteiny i magnezu. Może od tego coraz częściej mam twardnienia, kłucia i jeszcze dzisiaj miałam połowę majtek mokrych. Tyle miałam takiego mokrego , wodnistego śluzu. Pierwszy raz. Przez całą ciążę nie miałam ani kropki śluzu.
Ja tez mam dużo sluzu. Pipke cały czas mam mokra. A po nocy to w ogóle

Miałam dzisiaj zmieniać zasłony na inne chociaż z 1.5 tygodnia temu już zmieniałam , ale chyba sobie odpuszczę tak mnie mama nastraszyła jakałs opowieścią o sąsiadce mojej babci że zmieniała zasłony też jakoś pod koniec ciąży i odkleiło się jej łożysko czy tam przerwało i zanim pojechała do szpitala to córeczka już zmarła ..:(
Teraz tak mi to do głowy się nabiło.. że chyba już nie będę tego robić do końca ciąży dopiero po jakimś czasie jak mała się urodzi , albo ewentualnie mąż mi zawiesi a ja tylko uprasuje, tylko wybiorę mu takie na kolka łatwe do zawieszenia :D

Oj lepiej sobie odpuść i tak jak mówisz przyszykuj jakieś i mąż pewnie powiesi, lepiej nie ryzykować. Każde dłuższe i wysoko podnoszenie rąk powoduje, że krew szybciej w organizmie krąży co może wywołać poród i przyspieszyć wszystko, właśnie łożysko tez może uszkodzić ;(

U mnie tak 15-20 lipca mój robi generalne sprzątanie mieszkania i wiaodmo trochę mu pomogę chociażby kurze czy podłogi umyje na koniec, zmienię pościel :) ale tak to on ściągnie zasłony wszystkie, damy do prania, umyje okna, wypucuje wszędzie dosłownie każde szafki w środku, lodówkę odsunie, pralkę itd żeby już było idealnie na przybycie malutkiej :)

reklama
Do góry