reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.

I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..

Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200
Morfologia zwykła albo morfologia z rozmazem. U mnie są identyczne kartki w labo i to zawsze zaznacza babka[emoji4]tyle wystarczy. Nie musisz nic dodatkowo zaznaczać[emoji4]

reklama
Sen mega [emoji23] tak jak mówisz, mój mózg by czegoś takiego nie wykreował [emoji16] czytałaś albo oglądałaś coś wczoraj dziwnego? [emoji23]
Oglądałam...mecz w TV :D A książki nie czytałam chyba kilka dni, skupić się nie mogę.
A tak serio, ja bardzo często miewam sny z motywem jakiejś katastrofy, powodzi, pożaru, końca świata. Albo smoki mi się śnią, motywy fantasy. Książkę mogłabym napisać na motywach moich snów :p

Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.

I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..

Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200

O rany co za ludzie. No ale z tym gbs to podejrzewałam , że tak może być.
Jeśli chodzi o krew, to u mnie zawsze pisze ogólnie. Morfologia.
I to jest zaznaczone. Poczekaj na telefon od swojego lekarza najlepiej

O matkoo, ja nie mam pojęcia, bo zawsze sami wiedzą co mają badać. A przy wynikach zawsze tylko patrzę czy coś jest powyżej/poniżej normy i nie zastanawiam się co tam jest.

To dzisiaj same "przyjemne" sytuacje Cię spotykają [emoji14]

Oglądałam...mecz w TV :D A książki nie czytałam chyba kilka dni, skupić się nie mogę.
A tak serio, ja bardzo często miewam sny z motywem jakiejś katastrofy, powodzi, pożaru, końca świata. Albo smoki mi się śnią, motywy fantasy. Książkę mogłabym napisać na motywach moich snów :p
Sen mega[emoji23][emoji16] ale ty lubisz książki fantasy?

Te zrobili mi w zeszłym tygodniu
Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg
    Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 260
Ja już wreszcie wyszłam stamtąd.. i zapłaciłam tylko łącznie 37,5 zł także miłe zaskoczenie :) lecę do żabki po jakaś colę i rogalika, bo słabo mi. I lekarz dzwonił i mówił, ze po prostu morfologia i tyle a tamta na recepcji jakaś omkła i specjalnie chyba niemiła.. ale w końcu wyszłam stamtąd.

Zajdę do warzywnego po owocki i bób, zrobie obiadek jakiś i leżeć będę, bo psychicznie mnie wymęczyło to dziś xd

Ja kobitki czekam w laboratorium, oczywiście ludzi z 20 osób, ale nikt nie przepuści.. już poczekam, bo mam siedzenie i z 10 numerków przede mną to okej.

Ale tak mi się ciśnienie podniosło, bo jedna starsza babka troszkę dalej ode mnie coś zaczęła pod nosem za przeproszeniem pierd**** o czymś w stylu „ no bo to teraz taka moda ze tak się ci młodzi brudzą na rękach i później nie trzeba się myc itd” no jak to usłyszałam to od razu do niej mówię czy może to głośniej i do mnie powtórzyć skoro mówi o mnie?? To od razu cisza i już taka cwana nie była..

Co za babsko:szok: jak czytam o takich komentarzach to aż mi sie ciśnienie podnosi.
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, w UK nikogo to nie interesuje co ktoś ma na rękach.

reklama
No właśnie, może warto o tym pomyśleć [emoji16]

Do góry