reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.

I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..

Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200
Morfologia zwykła albo morfologia z rozmazem. U mnie są identyczne kartki w labo i to zawsze zaznacza babka[emoji4]tyle wystarczy. Nie musisz nic dodatkowo zaznaczać[emoji4]

reklama
Sen mega [emoji23] tak jak mówisz, mój mózg by czegoś takiego nie wykreował [emoji16] czytałaś albo oglądałaś coś wczoraj dziwnego? [emoji23]
Oglądałam...mecz w TV :D A książki nie czytałam chyba kilka dni, skupić się nie mogę.
A tak serio, ja bardzo często miewam sny z motywem jakiejś katastrofy, powodzi, pożaru, końca świata. Albo smoki mi się śnią, motywy fantasy. Książkę mogłabym napisać na motywach moich snów :p

Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.

I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..

Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200

O rany co za ludzie. No ale z tym gbs to podejrzewałam , że tak może być.
Jeśli chodzi o krew, to u mnie zawsze pisze ogólnie. Morfologia.
I to jest zaznaczone. Poczekaj na telefon od swojego lekarza najlepiej

O matkoo, ja nie mam pojęcia, bo zawsze sami wiedzą co mają badać. A przy wynikach zawsze tylko patrzę czy coś jest powyżej/poniżej normy i nie zastanawiam się co tam jest.

To dzisiaj same "przyjemne" sytuacje Cię spotykają [emoji14]

Oglądałam...mecz w TV :D A książki nie czytałam chyba kilka dni, skupić się nie mogę.
A tak serio, ja bardzo często miewam sny z motywem jakiejś katastrofy, powodzi, pożaru, końca świata. Albo smoki mi się śnią, motywy fantasy. Książkę mogłabym napisać na motywach moich snów :p
Sen mega[emoji23][emoji16] ale ty lubisz książki fantasy?

Te zrobili mi w zeszłym tygodniu
Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg
    Screenshot_2018-07-03-09-44-05.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 266
Ja już wreszcie wyszłam stamtąd.. i zapłaciłam tylko łącznie 37,5 zł także miłe zaskoczenie :) lecę do żabki po jakaś colę i rogalika, bo słabo mi. I lekarz dzwonił i mówił, ze po prostu morfologia i tyle a tamta na recepcji jakaś omkła i specjalnie chyba niemiła.. ale w końcu wyszłam stamtąd.

Zajdę do warzywnego po owocki i bób, zrobie obiadek jakiś i leżeć będę, bo psychicznie mnie wymęczyło to dziś xd

Ja kobitki czekam w laboratorium, oczywiście ludzi z 20 osób, ale nikt nie przepuści.. już poczekam, bo mam siedzenie i z 10 numerków przede mną to okej.

Ale tak mi się ciśnienie podniosło, bo jedna starsza babka troszkę dalej ode mnie coś zaczęła pod nosem za przeproszeniem pierd**** o czymś w stylu „ no bo to teraz taka moda ze tak się ci młodzi brudzą na rękach i później nie trzeba się myc itd” no jak to usłyszałam to od razu do niej mówię czy może to głośniej i do mnie powtórzyć skoro mówi o mnie?? To od razu cisza i już taka cwana nie była..

Co za babsko:szok: jak czytam o takich komentarzach to aż mi sie ciśnienie podnosi.
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, w UK nikogo to nie interesuje co ktoś ma na rękach.

reklama
No właśnie, może warto o tym pomyśleć [emoji16]

Do góry