reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.

I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..

Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200

Jejku ludzie to jak mają być chociażby już nie mili ale normalni to mają problem. Ja bym poczekała na tel od lekarza bo to różnie zaznaczają.

reklama
Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza. Szyjka ma niby 2.6 cm. Dwa tygodnie temu w szpitalu miała 2.5 cm, więc super ale leżę dalej tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo ile mały waży, na pewno ponad 2 kg, bo tak się ruszał że nie dało się go dobrze zmierzyć. Przepływy, wody i cała reszta w normie. Dzisiaj mamy 34 tydzień i 1 dzień. Oddałam dzisiaj krew na toxo i przeciwciala przeciwko mojej krwi, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale mam ujemną grupę więc dostałam skierowanie na tym etapie ciazy dla własnego spokoju, bo zrezygnowałam z przyjęcia immunoglobuliny. A to mój brzuch, sorki że tak kieca podciagnieta ale w ubraniu mój brzuch wygląda na bardzo malutki. I dzisiaj mnie babeczka w aptece przepuścila :D i ogólnie to z moim Mężem się założyliśmy, bo on twierdzi że wyjdzie mi pępek na wierzch a ja mu tłumaczę że to już nie realne raczej :D więc zacieram już ręce na moja wygrana :D

Załączniki

• 20180703_095826.jpg
    20180703_095826.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 96
  • 20180703_095822.jpg
    20180703_095822.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 91
U mnie o dziwo druga ciąża i mniejszy brzuch. Gdzie mówią że w drugiej powinien być większy [emoji23] ale ja czuję że mała jest inaczej ułożona. Jakby głębiej. A syna bardziej do przodu wywalilo. Tym bardziej że Maja szykuje się większą niż Aleks.
U mnie tez jakos mniejszy tez brzuch.. chyba tez mi wywalilo bardziej w kregoslup.. :p

Czym różni się zawartość w torbie do szpitala. Na poród SN a CC ?
Chyba niczym...[emoji4]
Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza. Szyjka ma niby 2.6 cm. Dwa tygodnie temu w szpitalu miała 2.5 cm, więc super ale leżę dalej tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo ile mały waży, na pewno ponad 2 kg, bo tak się ruszał że nie dało się go dobrze zmierzyć. Przepływy, wody i cała reszta w normie. Dzisiaj mamy 34 tydzień i 1 dzień. Oddałam dzisiaj krew na toxo i przeciwciala przeciwko mojej krwi, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale mam ujemną grupę więc dostałam skierowanie na tym etapie ciazy dla własnego spokoju, bo zrezygnowałam z przyjęcia immunoglobuliny. A to mój brzuch, sorki że tak kieca podciagnieta ale w ubraniu mój brzuch wygląda na bardzo malutki. I dzisiaj mnie babeczka w aptece przepuścila :D i ogólnie to z moim Mężem się założyliśmy, bo on twierdzi że wyjdzie mi pępek na wierzch a ja mu tłumaczę że to już nie realne raczej :D więc zacieram już ręce na moja wygrana :D
Ładny brzuchol[emoji16]
Dobrze, że szyjka bez zmian[emoji4]

Z taka szyjka to spokojnie możesz od czasu do czasu wstać, bo jak tak człowiek się zależy to później poród będzie ciężką misja :) wiadomo bez szaleństw, ale tez nie ma co się stresować, jest super :)

Aj to ruchliwy synek, ale na pewno już ma z 2 kg tak jak mówisz ;)

Super brzusio :) mi pępek wyszedł hah. Wow, to trzeba zapisywać gdzieś te przepuszczanie przez ludzi, bo to serio rzadkość w naszym kraju..

To super, że szyjka się trzyma :) leż dzielnie :) brzuszek już duży :) ja mam taki pępek odstający , że go widać przez każdą bluzkę :D co tam masz do wygrania ?:D

A jaka jest wygrana?

Super masz brzuszek, mam wrażenie, że wygląda podobnie do mojego :)

A Twoja szyjka wcale nie taka zła jak na ten tydzień. Niektóre dziewczyny z taką szyjką nie mają żadnych ograniczeń od swoich lekarzy. Więc super :)

reklama
Do góry