reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Muszę mamy zapytać w końcu pielęgniarka jest [emoji23] już z czystej ciekawości [emoji23]
Dopytaj bo powiem ci że aż sama ciekawa jestem. Wiesz szkoda mi było tej dziewczyny .. dostała wyrzuty po co tam jest a co ona biedna mogła zrobić .. fakt że sama zawinila bo wiedziała że ma cukrzycę i nie brała insuliny , olala temat no ale kurcze .. nie jej wina że nie ma diabetologi

reklama
Może głupie pytanie ale nie zlinczujcie mnie [emoji24]
Jeśli pójdę do tego neurologa w tym tygodniu i on mi powie , że nie trzeba rozwiązywać ciąży wcześniej to czy ja mogę na własną rękę po 37/8 tygodniu umówić się na CC ? Po prostu już nie daje rady .. wchodziłam po klatce na 2 piętro teraz z jakieś 20/30 minut. Przez pierwsze piętro się śmiałam ale jak zaczęłam ryczeć to skończyłam dopiero na łóżku. Gdyby nie K to załamała bym się już całkowicie.opiekuje się mna , jest przy mnie , sprząta, góruje , ubiera, podnosi. Czuje się jak niepełnosprawna. Tak się cieszę , że ma to wolne i jest przy mnie.. [emoji24] Nie mam już siły. Jestem sparaliżowana , jest to tak ogromny ból , ściska mi mięsień , nie mogę nogi podnieść , jak podniosę to aż mi slabo z bolu.. jak bym zaczęła rodzić to nawet bym do samochodu nie doszła ....... [Emoji24]
Jeszcze troszeczkę i będziesz miała to za sobą. Bądź dzielna, dasz radę! Tulę na pocieszenie!

Będę robić [emoji23] żeby babcie miały czym 'oblewać' wnusie [emoji23] bo nie lubią wódek itp jak dziadki [emoji23]
Screenshot_20180702-192453.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180702-192453.jpg
    Screenshot_20180702-192453.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 281
To trochę dziwne ..dziecko tak na siedzaco wyszło .. myślałam że trzeba tak chociaż na polezaco a jak na siedzaco to żeby byc wysuniata do przodu żeby miec tam luz :D

Pytałaś o wizytę ostatnio . To mam 16 lipca bez zmian , pytałam gin ostatnio i powiedziała że spokojnie zdążymy i z wynikami też zdążę ,da mi na wizycie 16 i włożę sobie do teczki , a jakiś wymaz miałam robiony na ostatniej wizycie to możliwe że to był gbs skoro za 2 tyg mam mieć wszystkie wyniki . Ale dam radę wytrzymać 2 tyg nie sądzę żebym wcześniej urodziła , jestem jakaś spokojna i nie stresuje się że wizyta dopiero 16 lipca i to będzie już 38.0 tydz :D Oprócz ból dup.y to , tam mnie nic nie boli , skurczów i twardnien brak także pewnie według terminu urodzę na koniec lipca , jak tamtym razem tylko 4 dni przed terminem a tez nie bolał mnie brzuch żadnych skurczy , ribilam wszystko jak teraz :)
Wczoraj byłam na zakupach dużo pochodziłam to jakoś mnie nie bolał tyłek , chyba trzeba było rozchodzić ten ból :)
Wczoraj wkoncu zamowilam 2 przesieradla do kołyski ,poszewka na taka cienką poduszkę , gruszkę , szczotkę do butelek , i takie 2 mini ręczniczki to może będą dobre do przemywania dupci wodą :)
Zobacz załącznik 872947 Zobacz załącznik 872948
Jak różowo ❤️ ta gruszkę myślę czy zamawiać. Siedzi mi w głowie heh :p
Piękne, naturalne i musza być naprawdę mocne, bo się nie łamią :)
ja swoich naturalnych od dobrych pięciu lat nie miałam, albo i lepiej... wszystko pod warstwa żelu. Ale wydaje mi się, ze ciaza wcale ich nie wzmocniła, chociaż jeszcze kiedyś nie narzekałam zbytnio na paznokcie. Ale z wygody zaczelam robic. Moje włosy są słabe i mega wypadają, stad myśle ze z paznokciami podobnie...
Śliczne paznokcie dziewczyny macie :):)
Sama z chęcią bym sobie robila, ale to co miesięczne chodzenie do kosmetyczki mnie zniechęca :p na szczęście teraz w ciąży mam tak mocne i ładne paznokcie , że tylko bezbarwnym lakierem pomalować wystarczy :) zwykły po dwóch dniach mi odpryskuje ;/
A co dwa / trzy dni muszę piłować tak szybko rosną. Zostawiła bym takie długie ale mama mnie goni , że pojadę do szpitala , nie zdążę obciąć i będę dziecko drapać [emoji16]
@Ankan pierwsze zdjęcie jak leżę norlanie.
Drugie jak próbuję wstać i napinam mięśnie. Widać że mięśnie się rozeszły u trzymają po bokach a na środku nic nie trzyma i brzuch nabiera kształtu trójkąta. Zobacz załącznik 872998Zobacz załącznik 872999
Też tak mam [emoji23]
Klaudia ja miałam ból taki na początku ciąży. Z opisu wygląda jak identyczny . Bolało dwa tygodnie i przeszło . Często nie dałam rady się sama ubrać , wstać , czy zejsc z kibelka. Dwa razy się przewróciłam .. ale ja się od razu na szpital nie wybierałam [emoji23][emoji23] byłam u ortopedy usłyszałam że w ciąży się takie rzeczy dzieją i nie wiadomo co to bo nikt nie robi badań na kobietach w ciąży i kazał przeczekać. Zadziałało
Wątpię , że miałaś taki ból jak ja. Chyba , że mamy inny próg wytrzymałości. Bo ja nie jestem w stanie przekręcić się z boku na bok. :/
Najgorsze jest to, ze przytylam juz 18kg, nie wiem co to bedzie do końca ciazy i jak pozniej wrócę do swojej wagi :( mam takie parcie na slodkie, ze nie moge sie pohamowac
To się nie hamuj :-* jedz skoro lubisz , kiedy będziemy sobie dogadzaly jak nie w ciazy ?:) Ja jem codziennie z dwa grzeski plus coś jeszcze, co mi wpadnie w rękę. A od czterech tygodni nie przytyłam ani jednego grama. Nie wiem jak to możliwe , skoro mała przytyła kilogram [emoji16]
Juz sie chyba przyzwyczailam do wizyt raz na miesiac, wczesniej mialam co 1,5miesiaca... cudowny NFZ [emoji14] i nawet nic o ktg nie wspominal czyli pewnie dopiero po terminie moga robic
Ja też nie będę miała robionego. Chyba , że po 40 tygodniu. Mój lekarz stwierdził , że ktg wcześniej jest nie potrzebne i nie wiarygodne jeśli robi się bez przyczyny. Jeśli nie ma podstaw to się nie zleca. Bo przecież przez godzinę na ktg będzie dobrze a w ciągu dnia i nocy ? Już się nie jest pod kontrolą sprzętu. Więc nie ma sensu przed 39tc.

To u mnie te 123zl to grosze w porównaniu z twoim szpitalem :o tyle , że u Ciebie prywatna klinika a u mnie szpital NFZ :/

Ja tylko tak napisałam jakby ktoś chciał rodzić prywatnie bo wtedy wiesz masz wszystko zapewnione ale jak dla mnie koszt z kosmosu. Ja będę rodzić w publicznym szpitalu :D

Klaudia fajnie jest tak sobie patrzeć jak facet pracuje w kuchni nie ? Ja tak mam od początku ciąży i mi się to bardzo podoba [emoji41][emoji41]
A on się tak wkręcił że teraz jak przegląda gazetkę ze sklepu i widzi np jakas polędwicę ( mięso takie co ja nie gotuje nigdy ) czy coś innego to patrzy na przepisy i kombinuję co by tu ugotować z tego . Oby mu zostało do końca tak :)

Nie widzę jak gotuje ale widzę jakie mi jedzonko przynosi :D i zrobił zdjęcie jaki błysk zrobił w kuchni :D przyszedł się pochwalić [emoji23]
On zawsze jak coś robiłam to pomagal, sprzątał, coś pokroił, przyprawił. Do tego akurat nie trzeba go namawiać. Jest mega kochany i rodzinny ❤️❤️❤️

reklama
Jak różowo [emoji173]️ ta gruszkę myślę czy zamawiać. Siedzi mi w głowie heh [emoji14]

Śliczne paznokcie dziewczyny macie :):)
Sama z chęcią bym sobie robila, ale to co miesięczne chodzenie do kosmetyczki mnie zniechęca [emoji14] na szczęście teraz w ciąży mam tak mocne i ładne paznokcie , że tylko bezbarwnym lakierem pomalować wystarczy :) zwykły po dwóch dniach mi odpryskuje ;/
A co dwa / trzy dni muszę piłować tak szybko rosną. Zostawiła bym takie długie ale mama mnie goni , że pojadę do szpitala , nie zdążę obciąć i będę dziecko drapać [emoji16]

Też tak mam [emoji23]

Wątpię , że miałaś taki ból jak ja. Chyba , że mamy inny próg wytrzymałości. Bo ja nie jestem w stanie przekręcić się z boku na bok. :/

To się nie hamuj :-* jedz skoro lubisz , kiedy będziemy sobie dogadzaly jak nie w ciazy ?:) Ja jem codziennie z dwa grzeski plus coś jeszcze, co mi wpadnie w rękę. A od czterech tygodni nie przytyłam ani jednego grama. Nie wiem jak to możliwe , skoro mała przytyła kilogram [emoji16]

Ja też nie będę miała robionego. Chyba , że po 40 tygodniu. Mój lekarz stwierdził , że ktg wcześniej jest nie potrzebne i nie wiarygodne jeśli robi się bez przyczyny. Jeśli nie ma podstaw to się nie zleca. Bo przecież przez godzinę na ktg będzie dobrze a w ciągu dnia i nocy ? Już się nie jest pod kontrolą sprzętu. Więc nie ma sensu przed 39tc.
Jakby mi waga stala w miejscu to tez bym pewnie jadla ile wejdzie ;) a tak to jem codziennie cos ale mam wyrzuty sumienia :/
Ja tez zaufam Twojemu lekarzowi, bo od mojego ciezko cokolwiek wyciagnac ;)

Do góry