reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
5 lat temu tez rodziłam w publicznym szpitalu i wzięłam pokój 1 osobowy po porodzie , bo te sale wspólne były na 7 osób a ja z bliźniakami nie chciałam byc w takim i płaciłam 250 zł za ciasna klitke za dobe po 7 dniach pobytu rachunek prawie 2 tys do zapłaty . Mężowi pozwolili spać na podłodze na dmuchanym materacu . Jak leżał tam nie dało sie przejść . Ceny jak w hotelu .. a w ubikacji nawet papieru toaletowego nie było , dzuewczyny miały swoj i chodziły z rolka do wc . Niemniej jednak opieka neonatologiczna super -3 stopień referencyjności i to najważniejsze .

A jaki jest koszt prywatnego pokoju w waszych szpitalach ?

U mnie poród sn i cc w prywatnej klinice kosztuje 3500 tys. Pobyt ojca z matką i noworodkiem 250 zł za dobę. Jeżeli chce się pokój 1-osobowy to koszt 500 zł. Tyle kasyyy :o
Ja tylko tak napisałam jakby ktoś chciał rodzić prywatnie bo wtedy wiesz masz wszystko zapewnione ale jak dla mnie koszt z kosmosu. Ja będę rodzić w publicznym szpitalu :D

Jak zaczniesz rodzić to jakoś będziesz musiała dojechać do szpitala, więc zbierz w sobie całą energię i jakoś dojedź do tego neurologa

Do końca tygodnia mam nadzieję , że mi się uda dotrzeć. O ile będzie miejsce. Bo u mnie w mieście jak nie umierasz to się nie dostaniesz. Ale w sumie ja umieram to może się uda [emoji23]

5 lat temu tez rodziłam w publicznym szpitalu i wzięłam pokój 1 osobowy po porodzie , bo te sale wspólne były na 7 osób a ja z bliźniakami nie chciałam byc w takim i płaciłam 250 zł za ciasna klitke za dobe po 7 dniach pobytu rachunek prawie 2 tys do zapłaty . Mężowi pozwolili spać na podłodze na dmuchanym materacu . Jak leżał tam nie dało sie przejść . Ceny jak w hotelu .. a w ubikacji nawet papieru toaletowego nie było , dzuewczyny miały swoj i chodziły z rolka do wc . Niemniej jednak opieka neonatologiczna super -3 stopień referencyjności i to najważniejsze .

A jaki jest koszt prywatnego pokoju w waszych szpitalach ?

Też cena z kosmosu jakbyście na wakacje jechali..masakra.. a Twój mąż na podłodze normalnie szok

Też cena z kosmosu jakbyście na wakacje jechali..masakra.. a Twój mąż na podłodze normalnie szok
No wlasnie !! Raz chyba tez zaraz po cięciu jak była ta pierwsza doba i nie mogłam sie ponieść poprosiłam o pomoc położna zeby wieczorem nakarmiła i przewinęła dzieci to tez za to poprosiła 250 zł . Lekarka u której prowadziłam ciąże pracowała w tym szpitalu , ale przyjmowała mnie prywatnie co miesiąc , wiec jakby to wszystko podliczyć to tez sporo wydaliśmy i suma sumarum jak zaczęłam niespodziewanie rodzic , to nawet nie natrafiłam na nia na dyrzurze ,przyjmował mnie całkiem inny lekarz , który zdecydował o cesarce - mały był ułożony poprzecznie .

Bo semilac to.....
Poza tym jak dziewczyna sama sobie robi to się w sumie nie dziwię że się nie trzyma :) oczywiście bez urazy. Ale wbrew pozorom to nie wystarczy pomalować. Trzeba dobrze przygotować płytkę paznokcia, zabezpieczyć wolny brzeg. Różne bazy maja różne sposoby użycia itp :*
Wiadomo co samemu to samemu, ale u mojej mamy się idealnie trzymają, a u mnie schodza jak naklejki ;).

reklama
Do góry