Ja też mam u nich w koszyku ostatnie rzeczy☺
Zobacz załącznik 873018
Zobacz załącznik 873019
Fajnie że ujemny. Ominie Cię antybiotyk przy porodzie i po. Ja z córką miałam dodatni i ciekawe jak teraz bedzie.
Jak Ci się 2 dni hybryda trzyma to może nie od kondycji paznokcia to zależy tylko od użytej bazy i lakierów. Ja robię sama sobie w domu. Mam zestaw tylko do własnego użytku, nie zarobku i mi wytrzymują do końca aż nie zdejmę czyli ok 2 tyg bo dłużej to mam już duży odrost i mnie to wkurza. Ja zawsze miałam miękkie i słabe paznokcie. Teraz też. Ale włosy to mam teraz fajne. Nie wypadają i są mocniejsze. Ale wiem że tak pół roku po porodzie to co teraz nie wypada to wypadnie wszystko.. z córką tak miałam.
A Mały ile waży? Szyjka to chyba jeszcze nie dramat bo by Cię skierował pewnie do szpitala.
Ostatnio w pytaniu na śniadanie było o rozstępie mięśni prostych brzucha. W ciąży to fizjologiczne zjawisko choć nie u każdej wystąpi. Babeczka pokazała jak można to sprawdzić. Uklęknąć i odchylić się lekko w tył. Jak zrobi się wyraźny stożek to nastąpił już rozstęp. Najczęściej jednak po porodzie występuje ten rozstęp. Mowiła żeby już w ciąży i jeszcze po porodzie unikać podnoszenia się z pozycji leżącej na plecach. Trzeba najpierw na bok się przekręcić i dopiero się podnieść. Poza tym takie podnoszenie się z pozycji leżącej na płasko oprócz mięśni brzucha bardzo obciąża kręgosłup. A to mi mówił też akurat ostatnio mój szwagier który jest fizjoterapeutą. I trzeba na jakiś czas po porodzie zapomnieć o robieniu brzuszków ☺