reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To też fakt.
Dlatego sama sobie robię bo gdzie nie poszłam to potem siadalam w domu i poprawiałamOgólnie się tak nie podnosze. Podnosze się bokiem. To zauważyłam w wannie. I jak chce np się na poduszce poprawić.
Chociaż od samego takiego podnoszenia też się nie rozejda chyba że są osłabione. U mnie może były już mocno osłabione po pierwszej ciąży ale nie zdążyły się wtedy rozejsc i rozeszły się tym razem.
No właśnie to mnie zastanowiło skąd te mięśnie się rozchodzą. Tym bardziej, że tyle z was napisało że tak ma [emoji16]

reklama
@Avalia orientujesz się na jakiej bazie masz robione te paznokcie? Jak stylistka przygotowuje płytkę? Problem masz tylko w ciąży czy przed też taki był? Bo ogólnie powiem Ci ze nie ma czegoś takiego ze się da [emoji14] ja w swojej karierze zawodowej dużo widzialam problematycznych paznokci i odkąd zaczęłam brać za to kasę to z nową klientka zawsze podchodzę jak do problematycznej płytki. No bo przecież nie wiem widząc kobietę pierwszy raz na oczy jak mogłoby się to i to trzymać. Więc wszystkie traktuje z góry jak problematyczne i 4-5 tygodni dziewczyny chodzą i przychodzą ściągać i robić nowe. Często nawet bazy do zera nie ściągam bo nie jest zapowowtrzona tylko uzupełniam i nowe kolorki daje.

Kochana też ćwiczyłam przed ciąża. Na trampoliny chodziłam a to też mega wzmacnia brzuch i o...
Tak ale nawet na długich da się to podnieść mimo że naturalne tak rosną :* na wierzchu nadlewa się więcej żelu, a od spodu piluje :* i się pięknie paznokcie podnoszą :* nie raz tak robiłam. Szkoda że nie wpadłam na pomysł zrobienia zdjęć przed, w trakcie i po bo widzę że by się przydały :D tym bardziej że uważam że jeśli stylistka robi pazury i bierze za to kasę to powinna robić to dobrze i żeby paznokcie prezentowały się tak jak trzeba i budowa była dobra :* bo ogólnie masz bardzo ładne paznokcie, widać po odrostach że były ładnie przy skórkach równo pomalowane, kształt też spoko i wg bardzo schludnie zrobione tylko tyle że schodzą w dół :*
Szkoda ze tak daleko mieszkasz ,pewnie chodzilabym do Ciebie :p

@klaudiaa975 , trzymam kciuki i czekamy na wiadomości od Ciebie :)

Właśnie pojadłam obiadku, zrobiło mi się ciepło w brzuszku i zaczynam być senna. Może jakaś drzemeczka :p

Te z Was, które mają pośladkowo ułożone bobasy, macie termin planowego cc? Czy będziecie czekac na rozwój sytuacji?
Właśnie nie wiem jak to będzie. W środę mam wizytę to wszystko wypytam i się dowiem. Kiedys myślałam, że lekarz daje skierowanie na konkretny termin i on robi to cc ale teraz słyszałam od koleżanek, że czekają aż się skurcze pojawią i robi ten ba kogo się trafi a jak chcesz swojego to ponoc się płaci. Dziwne dla mnie póki co to wszystko, więc w srode wypytam dokładnie mojego lekarza co i jak

Kochana też ćwiczyłam przed ciąża. Na trampoliny chodziłam a to też mega wzmacnia brzuch i o...
Tak ale nawet na długich da się to podnieść mimo że naturalne tak rosną :* na wierzchu nadlewa się więcej żelu, a od spodu piluje :* i się pięknie paznokcie podnoszą :* nie raz tak robiłam. Szkoda że nie wpadłam na pomysł zrobienia zdjęć przed, w trakcie i po bo widzę że by się przydały :D tym bardziej że uważam że jeśli stylistka robi pazury i bierze za to kasę to powinna robić to dobrze i żeby paznokcie prezentowały się tak jak trzeba i budowa była dobra :* bo ogólnie masz bardzo ładne paznokcie, widać po odrostach że były ładnie przy skórkach równo pomalowane, kształt też spoko i wg bardzo schludnie zrobione tylko tyle że schodzą w dół :*
Dobrze wiedzieć na przyszłość :) zwrócę uwagę ale pewnie przez rok przy Małym takich długich nie będę mieć :(

No właśnie to mnie zastanowiło skąd te mięśnie się rozchodzą. Tym bardziej, że tyle z was napisało że tak ma [emoji16]
Kwestia tego jak bardzo się rozchodzą. U mnie widzisz ze ten trójkąt jest na prawdę spory. Jeśli rozejscie jest niewielkie to samo przy kirczacych się mięśniach wróci do normy.
Im wieksze rozejscie tym gorzej. Potem są potrzebne ćwiczenia by się zeszły :) czasami to kwestia np dwóch miesięcy a czasami kilkunastu miesięcy. W skrajnych przypadkach jeśli mięśnie się tak rozeszły że zrobiła się przepuklina (pepekowa tak jak moja nie ma raczej z tym nic wspólnego, bo to chodzi o przepukline mięśni prostych brzucha) wtedy tylko zabieg i zszycie mięśni.

@klaudiaa975 , trzymam kciuki i czekamy na wiadomości od Ciebie :)

Właśnie pojadłam obiadku, zrobiło mi się ciepło w brzuszku i zaczynam być senna. Może jakaś drzemeczka :p

Te z Was, które mają pośladkowo ułożone bobasy, macie termin planowego cc? Czy będziecie czekac na rozwój sytuacji?
Na pewno mozna czekac na rozwój sytuacji , bo jest jeszcze szansa na obrót . Pisało kilka dziewczyn , ze u nich w ostatniej chwili dziecko sie obróciło główka . Chociaż mi dzis powiedziała , ze u mnie mała szansa - jestem w 33 tygodniu . Ja juz musiałam ustalić datę porodu itd , bo u mnie podpisuje sie tzw umowę ze szpitalem na poród a ze moj maź niebawem wyjeżdża na tydzień to tfu tfu chcieliśmy miec pewność ze moge tam śmiało jechać i formalnie wszystko załatwione .

reklama
Do góry