Maljan
Fanka BB :)
No to rzeczywiście jeszcze sporo czasu do porodu. Ale na pewno będzie wszystko dobrze jak trochę się pooszczędzasz :*32+3 dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to rzeczywiście jeszcze sporo czasu do porodu. Ale na pewno będzie wszystko dobrze jak trochę się pooszczędzasz :*32+3 dni
To też fakt.masz racje, stylistek jak grzybów po deszczu, ale jednocześnie dobrych stylistek jak na lekarstwo
Ogólnie się tak nie podnosze. Podnosze się bokiem. To zauważyłam w wannie. I jak chce np się na poduszce poprawić.O matkoooo, no powiem Ci że wygląda to co najmniej dziwnie [emoji16] a te mięśnie nie rozchodzą się właśnie od tego, że się napina mięśnie brzucha? Prowadząca fitnes od początku mówiła mi, że w ciąży trzeba np podnosić się przez bok, a nie tak na wprost żeby właśnie nie napinać mięśni prostych brzucha.
Dziękuję jak znajdziesz to pokaż bo chce skrócić 16.07 ale jeszcze hybryde zrobić. Zdejme jak mi termin wyznaczy albo jednego tylko zdejme ha ha nie wiem czy wszysykie chcą czy jeden im wystarczyŚliczne paznokcie, takie letnie, uwielbiam takie stylizacje Ja muszę sobie coś znaleźć na środę
Wiem Kochana. Ostatni raz takie długie mam bo to hybryda na moich a moje mi tak rosną. Teraz już skróce to szponow nie będzieNiech Ci stylistka podniesie czubki bo Ci się robią takie w dół zadarte jak szpony :*
Zaraz cykne zdjęcie.
Pociesz się, że mam tak samo. Rano wyszlam z psem, zjadłam śniadanie i pojechałam po zakupy. Jak wróciłam to jedynie dwa prania zrobiłam i powiesilam i leżę bez sensu z tel. Zamiast poczytać książkę Pierwszy rok dziecka lub poprasowac Małego rzeczy. Jakieś lenistwo mnie dopadlo.A my znowu leżakujemy i nie mam ochoty na nic Zobacz załącznik 872997
Dziękuję za wytłumaczenie. Niestety widzę, ze mi też to się robi kurcze od czego? Ćwiczyłam brzuch przed ciąża i co juz się boję co dalej będzie ? Jak z tym walczyć po porodzie muszę poczytać@Ankan pierwsze zdjęcie jak leżę norlanie.
Drugie jak próbuję wstać i napinam mięśnie. Widać że mięśnie się rozeszły u trzymają po bokach a na środku nic nie trzyma i brzuch nabiera kształtu trójkąta. Zobacz załącznik 872998Zobacz załącznik 872999
Współczuję bólu. Daj znać po wizycieZa pół godziny jednak jedziemy na wizytę. Nie dotrwam do 19.30
Czuje, że nie obejdzie się bez szpitala. Jest źle i mam już dość .. mam nadzieję , że u malutkiej przynajmniej wszystko dobrze.
Jak bym miała rodzić dzisiaj to przecież bym nie dała rady .. [emoji24][emoji25]
Śliczny kolorJa mam, tak to wyglada
Zobacz załącznik 873010
Słodycze to zło przygarnelam bym też ale dzisiaj juz zjadlam drożdżowke z jabłkiemDziewczyny, jak nie wiecie w jaki sposób sobie humor poprawić to polecam te czekoladki, są obłędne [emoji7] [emoji7] [emoji7]
truskawka albo mango
Ja już oczywiście swoje zjadłam
Zobacz załącznik 873017
Nie, ja mam pakiet medyczny w Medicover - to taka prywatna placówka jak Luxmed.
Tez to czytałam i cała ciążę wstaje bokiem a i tak mi się robiO matkoooo, no powiem Ci że wygląda to co najmniej dziwnie [emoji16] a te mięśnie nie rozchodzą się właśnie od tego, że się napina mięśnie brzucha? Prowadząca fitnes od początku mówiła mi, że w ciąży trzeba np podnosić się przez bok, a nie tak na wprost żeby właśnie nie napinać mięśni prostych brzucha.
Kochana też ćwiczyłam przed ciąża. Na trampoliny chodziłam a to też mega wzmacnia brzuch i o...Dziękuję jak znajdziesz to pokaż bo chce skrócić 16.07 ale jeszcze hybryde zrobić. Zdejme jak mi termin wyznaczy albo jednego tylko zdejme ha ha nie wiem czy wszysykie chcą czy jeden im wystarczy
Wiem Kochana. Ostatni raz takie długie mam bo to hybryda na moich a moje mi tak rosną. Teraz już skróce to szponow nie będzie
Pociesz się, że mam tak samo. Rano wyszlam z psem, zjadłam śniadanie i pojechałam po zakupy. Jak wróciłam to jedynie dwa prania zrobiłam i powiesilam i leżę bez sensu z tel. Zamiast poczytać książkę Pierwszy rok dziecka lub poprasowac Małego rzeczy. Jakieś lenistwo mnie dopadlo.
Dziękuję za wytłumaczenie. Niestety widzę, ze mi też to się robi kurcze od czego? Ćwiczyłam brzuch przed ciąża i co juz się boję co dalej będzie ? Jak z tym walczyć po porodzie muszę poczytać
Współczuję bólu. Daj znać po wizycie
Śliczny kolor
Słodycze to zło przygarnelam bym też ale dzisiaj juz zjadlam drożdżowke z jabłkiem
Nie ma dnia u mnie bez słodkiego a przed ciąża mogło słodkie nie istnieć
A dzięki za odp. Bo tak się zastanawiam jak to będzie. Fajnie, ze mogłaś szpital obejrzec
Dziękuję[emoji16][emoji16] ale mam cybex aton m i inaczej wygląda wkładka[emoji4] Ale już chyba wiem co źle robiłam[emoji16]Ja mam, tak to wyglada
Zobacz załącznik 873010
Ja też mam u nich w koszyku ostatnie rzeczy☺O ja też właśnie mam przyszykowany koszyk od Świat Dziecka tak na prawdę zostały mi tylko zakupy w aptece i zakup komody, happy! Czułam, że się wyrobię, bo jestem z tym co wszystko zostawiają na ostatnią chwilę :O
[emoji254] 2.09.2018 [emoji254]Zobacz załącznik 872952Zobacz załącznik 872953Zobacz załącznik 872954
Fajnie że ujemny. Ominie Cię antybiotyk przy porodzie i po. Ja z córką miałam dodatni i ciekawe jak teraz bedzie.Ale mi się dzisiaj dobrze spało niestety musiałam wstać i jechać na chyba ostatnie wyniki krwi i moczu. Gbs odebrałam w poprzednim tygodniu i mam ujemny
Szok ten filmik ja mam ponad 30 km do szpitala
Wczoraj zamówiłam pościel i ochraniacz do łóżeczka . Zobacz załącznik 872956
Jak Ci się 2 dni hybryda trzyma to może nie od kondycji paznokcia to zależy tylko od użytej bazy i lakierów. Ja robię sama sobie w domu. Mam zestaw tylko do własnego użytku, nie zarobku i mi wytrzymują do końca aż nie zdejmę czyli ok 2 tyg bo dłużej to mam już duży odrost i mnie to wkurza. Ja zawsze miałam miękkie i słabe paznokcie. Teraz też. Ale włosy to mam teraz fajne. Nie wypadają i są mocniejsze. Ale wiem że tak pół roku po porodzie to co teraz nie wypada to wypadnie wszystko.. z córką tak miałam.Zazdraszczam u nas to ja trzymam na tym łapke i nie lubię tych formularzy choć przyznam że to dużo prostsze niż kiedyś wersję papierowe... zresztą teraz mam fajny urząd i jak coś nie tak klikne to mi dzwonią bym napisała mail ze sprostowaniem.
Kurczę dziewczyny. Zazdroszczę wam tych paznokietkow. Moje ogólnie są złe A teraz w ciąży gdy ich kondycja jest taka nawet to hybryda mi się nie chce trzymać. Wszystko mi odpada po 2 dniach. Ale nie wiem, mam jakieś takie nastawienie że już się obawiam malować paznokcie w sensie przed wizytą w szpitalu. Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie
A Mały ile waży? Szyjka to chyba jeszcze nie dramat bo by Cię skierował pewnie do szpitala.Ja po wizycie i szyjka skrócona znowu o 8 mm. Teraz ma 2,1 cm i jest trochę miękka.Mam pić 2 razy dziennie magnez i się oszczędzać. Na koncert nie nie pojechać, ale tego się spodziewałam. Mówił, że urodzę wcześniej, ale nie wiem ile....
Teraz mój gin idzie na urlop, ale mam się zgłosić na badanie szyjki do lekarza, który go zastępuje, albo w razie "W" jechać do szpitala. Zaraz zadzwonię i spróbuję zrobić termin.
Leo ułożony główką do dołu i tak powinno zostać.
Ostatnio w pytaniu na śniadanie było o rozstępie mięśni prostych brzucha. W ciąży to fizjologiczne zjawisko choć nie u każdej wystąpi. Babeczka pokazała jak można to sprawdzić. Uklęknąć i odchylić się lekko w tył. Jak zrobi się wyraźny stożek to nastąpił już rozstęp. Najczęściej jednak po porodzie występuje ten rozstęp. Mowiła żeby już w ciąży i jeszcze po porodzie unikać podnoszenia się z pozycji leżącej na plecach. Trzeba najpierw na bok się przekręcić i dopiero się podnieść. Poza tym takie podnoszenie się z pozycji leżącej na płasko oprócz mięśni brzucha bardzo obciąża kręgosłup. A to mi mówił też akurat ostatnio mój szwagier który jest fizjoterapeutą. I trzeba na jakiś czas po porodzie zapomnieć o robieniu brzuszków ☺Ja też tak mam chyba dużo z nas ma to samo