reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez zglosimy wszystko przez neta.. rejestracje dziecka w urzedzie rowniez :p moj uwielbia takie cos wypelniac i wysylac :p
Zazdraszczam;) u nas to ja trzymam na tym łapke i nie lubię tych formularzy choć przyznam że to dużo prostsze niż kiedyś wersję papierowe... zresztą teraz mam fajny urząd i jak coś nie tak klikne to mi dzwonią bym napisała mail ze sprostowaniem.

Kurczę dziewczyny. Zazdroszczę wam tych paznokietkow. Moje ogólnie są złe A teraz w ciąży gdy ich kondycja jest taka nawet to hybryda mi się nie chce trzymać. Wszystko mi odpada po 2 dniach. Ale nie wiem, mam jakieś takie nastawienie że już się obawiam malować paznokcie w sensie przed wizytą w szpitalu. Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie;)

reklama
Masz rację. Nie konsultowalam tego z nikim w mops ale z moich wyliczeń u nas nic to nie zmienia. Czy na 4 czy na 5 wylicza zasiłek będzie się należał na dwoje najmłodszych. I tak jak mówisz nowy okres jest chyba w październiku więc młodego jak się urodzi warto też dopisać na ten okres 2017/2018 Zawsze to 2 miesiąca więc 1000zl wpadnie. Nie wiem czy jasno się wyrażam;)
Chyba tak jest że jak nowy okres składania wniosków jest w październiku a jak dziecko urodzi się np w lipcu czy w sierpniu i się złoży papiery odtazu po uridzeniuuro będzie wyrownanie :) tez będę składac jak się mala urodzi o 500 i becikowe :)

Tak tak ja rozumiem [emoji14] bo sama w tym siedzę,[emoji23] ja póki co na syna mam i mieć będę. Tylko u nas dochód się zmieni. Tak czy siak nam się należy ale będą musiały tak czy siak znów przeliczac itp
Hmmm. To może narobiłam im roboty dwa razy niechcący;) ale nie pomyślałam o przeliczeniu bo u nas na drugie i potem na drugie i trzecie dziecię chyba nie mają co liczyć. No nic. Wczoraj już wysłałam więc brzydko mówiąc po ptokach.

Ja po wizycie i szyjka skrócona znowu o 8 mm. Teraz ma 2,1 cm i jest trochę miękka.Mam pić 2 razy dziennie magnez i się oszczędzać. Na koncert nie nie pojechać, ale tego się spodziewałam. Mówił, że urodzę wcześniej, ale nie wiem ile....
Teraz mój gin idzie na urlop, ale mam się zgłosić na badanie szyjki do lekarza, który go zastępuje, albo w razie "W" jechać do szpitala. Zaraz zadzwonię i spróbuję zrobić termin.
Leo ułożony główką do dołu i tak powinno zostać.

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie i szyjka skrócona znowu o 8 mm. Teraz ma 2,1 cm i jest trochę miękka.Mam pić 2 razy dziennie magnez i się oszczędzać. Na koncert nie nie pojechać, ale tego się spodziewałam. Mówił, że urodzę wcześniej, ale nie wiem ile....
Teraz mój gin idzie na urlop, ale mam się zgłosić na badanie szyjki do lekarza, który go zastępuje, albo w razie "W" jechać do szpitala. Zaraz zadzwonię i spróbuję zrobić termin.
Leo ułożony główna do dołu nie tak powinno zostać.
Nie przejmuj się ta szyjka za bardzo [emoji8]
Jeśli się pooszczedzasz to szyjka wcale nie musi się dalej skracać..
Moim zdaniem wcale też nie musisz urodzić wczesniej .. nie raz z krótką szyjka dziewczyny przenoszą ciążę a twoja nie jest taka zła [emoji6]

Zazdraszczam;) u nas to ja trzymam na tym łapke i nie lubię tych formularzy choć przyznam że to dużo prostsze niż kiedyś wersję papierowe... zresztą teraz mam fajny urząd i jak coś nie tak klikne to mi dzwonią bym napisała mail ze sprostowaniem.

Kurczę dziewczyny. Zazdroszczę wam tych paznokietkow. Moje ogólnie są złe A teraz w ciąży gdy ich kondycja jest taka nawet to hybryda mi się nie chce trzymać. Wszystko mi odpada po 2 dniach. Ale nie wiem, mam jakieś takie nastawienie że już się obawiam malować paznokcie w sensie przed wizytą w szpitalu. Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie;)
Ja mam ladne paznokcie w tej ciazy.. i jeszcze ich nie malowalam :p az zal mi ich pod hybryde czy zel :p sa twarde i mocne
15305319932891504931515.jpg

Załączniki

• 15305319932891504931515.jpg
    15305319932891504931515.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 352
To nie tak zle z ta szyjka ;) tez biore magnez i luteine mimo ze szyjke mam miekka rozwarta i 1,5cm :D

U mnie tak brzuch. Tylko mi puściły mięśnie proste brzucha i dlatego tak mam. Zobacz załącznik 872955
Ładna kuleczka[emoji16]
Będzie dobrze[emoji4] trzymam kciuki! Tak, jak dziewczyny piszą... wcale nie musi być tak źle[emoji4]

reklama
Do góry