reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

ja wczoraj składałam, ale mogłam tylko na młodszą córę. tam trzeba wpisać dane obywatela [emoji14] więc chyba jednak musi się urodzić. Wydaje mi się jednak, że jeśli złożysz w sierpniu a ja w sierpniu na kolejne to nic nie przepada, oni muszą wszystko spłacić jeśli się człowiek wyrobi w terminie :) ja np rok temu na młodą składałam dopiero w październiku a wszystko mi wyrównano.

poza tym to dzień dobry :) ja już szykuję obiad i zaraz planuje nastawić pranie z elementami gondoli i fotelika.
rano znów miałam ścinę z moim, więc moje hormony+jego choleryzm wrodzony to jest mołotow normalnie. na szczęscie wyjeżdża mi chłop na weekend :)
a poza tym u mnie bez zmian, dalej całe podwozie mnie boli, nie wyobrażam sobie bym mogła tak dotrwać do 40tc, a już tym bardziej dłużej, ciekawe co los zdecyduje...
W czwartek do gina i ktg. Ma wymaz pobrać, to zobaczymy co tam się na dole dzieje dokładnie.
Ja teraz na syna nie składam. Tylko w sierpniu z Mają. Tak mi doradzila Pani w mops. Bo wtedy też dochód dziela na 4 a nie 3 osoby. I pytanie czy byłaby już decyzja do momentu kiedy będę składać na Maje. Nowe okresy zasilkowe i tak zaczynaja się wrzesień / październik zależy od zasiłku

reklama
Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?
Jak sie urodzi ;) my skladamy elektronicznie na obie teraz ,gdy Michasia przyjdzie na swiat,zobaczymy czy dostaniemy, bo na jedna nam nie przyslugiwalo wtedy.. na Michasie napewno dostaniemy ale czy na mloda.. nie wiem..
Wczoraj wyslalismy elektronicznie na 300+ ,na nasza 14-stke ;)

Dziewczyny a kupowałyscie może czapeczki w Reserved ? Jak wychodzi rozmiarowo ?
Zamówiłam właśnie synkowi spodnie to przy okazji dla małej czapeczki 2-pack za 9.90 na 0-3 msc a wysyłki są teraz za darmo , ciekawe czy po urodzeniu będą odrazu dobre czy jeszcze przy duża :)

U mnie tak brzuch. Tylko mi puściły mięśnie proste brzucha i dlatego tak mam.
IMG_20180702_125154.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_125154.jpg
    IMG_20180702_125154.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 392
T

To trochę dziwne ..dziecko tak na siedzaco wyszło .. myślałam że trzeba tak chociaż na polezaco a jak na siedzaco to żeby byc wysuniata do przodu żeby miec tam luz :D

Pytałaś o wizytę ostatnio . To mam 16 lipca bez zmian , pytałam gin ostatnio i powiedziała że spokojnie zdążymy i z wynikami też zdążę ,da mi na wizycie 16 i włożę sobie do teczki , a jakiś wymaz miałam robiony na ostatniej wizycie to możliwe że to był gbs skoro za 2 tyg mam mieć wszystkie wyniki . Ale dam radę wytrzymać 2 tyg nie sądzę żebym wcześniej urodziła , jestem jakaś spokojna i nie stresuje się że wizyta dopiero 16 lipca i to będzie już 38.0 tydz :D Oprócz ból dup.y to , tam mnie nic nie boli , skurczów i twardnien brak także pewnie według terminu urodzę na koniec lipca , jak tamtym razem tylko 4 dni przed terminem a tez nie bolał mnie brzuch żadnych skurczy , ribilam wszystko jak teraz :)
Wczoraj byłam na zakupach dużo pochodziłam to jakoś mnie nie bolał tyłek , chyba trzeba było rozchodzić ten ból :)
Wczoraj wkoncu zamowilam 2 przesieradla do kołyski ,poszewka na taka cienką poduszkę , gruszkę , szczotkę do butelek , i takie 2 mini ręczniczki to może będą dobre do przemywania dupci wodą :)
Zobacz załącznik 872947 Zobacz załącznik 872948
O ja też właśnie mam przyszykowany koszyk od Świat Dziecka :) tak na prawdę zostały mi tylko zakupy w aptece i zakup komody, happy! Czułam, że się wyrobię, bo jestem z tym co wszystko zostawiają na ostatnią chwilę :O

[emoji254] 2.09.2018 [emoji254]
Screenshot_2018-07-02-13-02-50.jpg
Screenshot_2018-07-02-13-02-35.jpg
Screenshot_2018-07-02-13-02-27.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-02-13-02-50.jpg
    Screenshot_2018-07-02-13-02-50.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 400
  • Screenshot_2018-07-02-13-02-35.jpg
    Screenshot_2018-07-02-13-02-35.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 395
  • Screenshot_2018-07-02-13-02-27.jpg
    Screenshot_2018-07-02-13-02-27.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 395
Ale mi się dzisiaj dobrze spało :happy: niestety musiałam wstać i jechać na chyba ostatnie wyniki krwi i moczu. Gbs odebrałam w poprzednim tygodniu i mam ujemny :happy2:

Szok ten filmik :szok: ja mam ponad 30 km do szpitala :no2:

Wczoraj zamówiłam pościel i ochraniacz do łóżeczka . Screenshot_20180702-130511.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180702-130511.jpg
    Screenshot_20180702-130511.jpg
    201 KB · Wyświetleń: 94
O ja też właśnie mam przyszykowany koszyk od Świat Dziecka :) tak na prawdę zostały mi tylko zakupy w aptece i zakup komody, happy! Czułam, że się wyrobię, bo jestem z tym co wszystko zostawiają na ostatnią chwilę :O

[emoji254] 2.09.2018 [emoji254]Zobacz załącznik 872952Zobacz załącznik 872953Zobacz załącznik 872954
To większa zakupowa lista jak u mnie :) też kupiłam tą butelkę Avent i zestaw pościeli biała w różowo szare gwiazdki , 3 kwietnia to już dawno ;) tylko wtedy były inne ceny butelka np 22 a ta pościel 24 , ten sam sprzedawca a co miesiąc inne ceny ..:) niby nie wielkie różnice ale jak więcej rzeczy to już się nazbiera parę groszy

Załączniki

• Screenshot_20180702-131417.png
    Screenshot_20180702-131417.png
    170,7 KB · Wyświetleń: 69
reklama
To większa zakupowa lista jak u mnie :) też kupiłam tą butelkę Avent i zestaw pościeli biała w różowo szare gwiazdki , 3 kwietnia to już dawno ;) tylko wtedy były inne ceny butelka np 22 a ta pościel 24 , ten sam sprzedawca a co miesiąc inne ceny ..:) niby nie wielkie różnice ale jak więcej rzeczy to już się nazbiera parę groszy
O widzisz, faktycznie różnica w cenie jest, a powiedz jak z jakością tej pościeli?

Do góry