reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja po wizycie i szyjka skrócona znowu o 8 mm. Teraz ma 2,1 cm i jest trochę miękka.Mam pić 2 razy dziennie magnez i się oszczędzać. Na koncert nie nie pojechać, ale tego się spodziewałam. Mówił, że urodzę wcześniej, ale nie wiem ile....
Teraz mój gin idzie na urlop, ale mam się zgłosić na badanie szyjki do lekarza, który go zastępuje, albo w razie "W" jechać do szpitala. Zaraz zadzwonię i spróbuję zrobić termin.
Leo ułożony główką do dołu i tak powinno zostać.
Nie jest źle z Twoja szyjka. Na tym etapie normalne, że pod wpływem ucisku rosnącego dziecka będzie się skracać. Ja w pierwszej ciąży w 34 tc to szyjka może 0,5 cm i rozwarta na 1,5 cm. Urodziłam w 37+5. Będzie dobrze:) A teraz od 30 tc mam praktycznie 19-21 mm i miekka;)

Zazdraszczam;) u nas to ja trzymam na tym łapke i nie lubię tych formularzy choć przyznam że to dużo prostsze niż kiedyś wersję papierowe... zresztą teraz mam fajny urząd i jak coś nie tak klikne to mi dzwonią bym napisała mail ze sprostowaniem.

Kurczę dziewczyny. Zazdroszczę wam tych paznokietkow. Moje ogólnie są złe A teraz w ciąży gdy ich kondycja jest taka nawet to hybryda mi się nie chce trzymać. Wszystko mi odpada po 2 dniach. Ale nie wiem, mam jakieś takie nastawienie że już się obawiam malować paznokcie w sensie przed wizytą w szpitalu. Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie;)
Ja czuje, ze jeszcze trochę pobędę w tej ciazy :p ale najpóźniej na początku sierpnia zdejmę paznokcie dla świetego spokoju, a termin mam dopiero na 24 sierpnia :p chyba ze mi jeszcze coś strzeli do głowy [emoji23] ale trochę daleko muszę jezdzic do mojej stylistki, bo do innego miasta... tak się do niej przyzwyczaiłam i jestem zadowolona, ze szkoda mi jej zmieniać, mimo ze się przeprowadziłam ;) i już coraz ciezej te podroze znoszę :p a co do malowania zwykłym lakierem to u mnie powiedzieli w szpitalu, ze to żaden problem bo w razie czego oni to mogą spokojnie zmyć, gorzej właśnie z żelami czy hybryda, bo to musieli by młotkiem, a i tak by nie pomogło [emoji23]

Ja czuje, ze jeszcze trochę pobędę w tej ciazy [emoji14] ale najpóźniej na początku sierpnia zdejmę paznokcie dla świetego spokoju, a termin mam dopiero na 24 sierpnia [emoji14] chyba ze mi jeszcze coś strzeli do głowy [emoji23] ale trochę daleko muszę jezdzic do mojej stylistki, bo do innego miasta... tak się do niej przyzwyczaiłam i jestem zadowolona, ze szkoda mi jej zmieniać, mimo ze się przeprowadziłam ;) i już coraz ciezej te podroze znoszę [emoji14] a co do malowania zwykłym lakierem to u mnie powiedzieli w szpitalu, ze to żaden problem bo w razie czego oni to mogą spokojnie zmyć, gorzej właśnie z żelami czy hybryda, bo to musieli by młotkiem, a i tak by nie pomogło [emoji23]
Ja mam termin na 16.08 i chciałam jeszcze z tydzien ponosić ale jeden mi odpadl i sie zastanawiam czy jeszcze robic

Ja mam ladne paznokcie w tej ciazy.. i jeszcze ich nie malowalam :p az zal mi ich pod hybryde czy zel :p sa twarde i mocne Zobacz załącznik 872975
Piękne, naturalne i musza być naprawdę mocne, bo się nie łamią :)
ja swoich naturalnych od dobrych pięciu lat nie miałam, albo i lepiej... wszystko pod warstwa żelu. Ale wydaje mi się, ze ciaza wcale ich nie wzmocniła, chociaż jeszcze kiedyś nie narzekałam zbytnio na paznokcie. Ale z wygody zaczelam robic. Moje włosy są słabe i mega wypadają, stad myśle ze z paznokciami podobnie...

Piękne, naturalne i musza być naprawdę mocne, bo się nie łamią :)
ja swoich naturalnych od dobrych pięciu lat nie miałam, albo i lepiej... wszystko pod warstwa żelu. Ale wydaje mi się, ze ciaza wcale ich nie wzmocniła, chociaż jeszcze kiedyś nie narzekałam zbytnio na paznokcie. Ale z wygody zaczelam robic. Moje włosy są słabe i mega wypadają, stad myśle ze z paznokciami podobnie...
Tzn ja mialam zawsze miekkie i mi pekaly.. wiec robilam zelami jakies 2-3 lata.. przed ciaza zdjelam i nie zaluje bo sa naprawde mocne :p

Dzień dobry :) ja wstałam niedawno, z pieskiem wyszłam, a plany na dziś zerowe.

Tzn wezmę prysznic, zjem jakieś śniadanie z owoców, bo kompletnie nie mam ostatnio apetytu np wczoraj zjadłam tylko 1 bułkę, jajko i na kolacje taki mniejszy placek węgierski Ala pizza, bo były u nas foodtrucki.

Dziś samopoczucie tez jakieś takie nienajlepsze, może to te hormony czy coś..

Ja mam dziś zamiar dowiedzieć się telefonicznie od laboratorium ile będzie kosztowało mnie krew, mocz i wymaz gbs, bo jutro już muszę iść zanieść mocz i ten wymaz, pobrać krew tam i mam nadzieje, że do piątku lub max poniedziałku będą wyniki, bo wtedy mam wizytę rzekomo ostatnia.

Ja dziś chyba poczytam książkę „Pierwszy rok życia dziecka” chociaż te początkowe rozdziały, bo to w sumie już coraz bliżej, a nie mam ambitniejszych planów :(
Tez mam plan dziś poczytać tą książkę :)

Która mamusia NIE pójdzie do lidla rączka do góry, hehe, śliczności :)
Link do: lidl-flyer.com
Hihi I po co to wstawilas? :p Tak bym nie wiedziała i bym nie poszła a tak pewnie pójdę i coś kupię :)

Na wyjście ze szpitala bierzecie ubranka na rozmiar 56? :)
mam uszykowane 56 polspiochy i kaftanik albo pajacyka no i czapeczka :) jakby czasem Maly był mega duzy to mój wie gdzie uszykowane w razie czego będzie 62. A na wierzch taka pieluche i kocyk zależy jak będzie na dworze

Jakos dziwnie sie stresuje ta dzisiejsza wizyta u gina :/ az mi chyba z tych nerwow niedobrze
Nie denerwuj się :) glowa do gory będzie wszystko dobrze

@KatiNails super wygladasz :) po czym poznać, że mięśnie proste się rozeszły ?
A pazurki Super dziś robiłaś Az sobie zapisałam zrzut
Teraz mam takie ale muszę wreszcie skrócić i zapisałam się na 16.07.
Screenshot_2018-07-02-14-03-43-802_com.miui.gallery.png

@Meml na spokojnie Kochana. Jeszcze nie ma tragedii z tą Twoją szyjką. W tej samej sytuacji jestem mam ostatnią wizytę w środę bo moj Gin zaczyna urlop. Trochę dziwnie mi, że go nie będzie na końcówce ale cóż juz raz byłam u jego kolegi i też spoko więc jakos dam radę. Chociaż mam miec cc więc ciekawe kto mi zrobi ale w środę mam nadzieję, ze wszystkiego się dowiem.

Załączniki

• Screenshot_2018-07-02-14-03-43-802_com.miui.gallery.png
    Screenshot_2018-07-02-14-03-43-802_com.miui.gallery.png
    371,4 KB · Wyświetleń: 365
reklama
Ja muszę też przysiąść i skończyć swoją listę zakupową. Zostały drobiazgi i ten fotelik, ale trzeba się tym w końcu zająć. Wczoraj w nocy zamówiłam wkłady do kosza na pampersy. Zaraz może pojadę kupić pampersy i kosmetyki.
Znacie w ogóle Srokę? Robi fajne analizy składów kosmetyków dla dzieci. Warto przejrzeć Link do: Analizy dla dzieci | Sroka o....

Ja do szpitala wezmę ubrankana 50 i 56. Nie mam pojęcia jaki duży będzie mój synek. Marta miała 50 cm i ważyła 3300 g. W ciuszkach się topiła❤️.

Do góry