reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja obejrzałam film z cc i jak ta opcja była dla mnie dobra alternatywa, tak już nie jest. Tak czy tak i trzeba urodzić :).
Ja pierwsza nie miałam planowanej. Wyszło w trakcie. A teraz nie chce powtórki 7,5h porodu naturalnego jak tamtym razem. Nigdy więcej w życiu. Po cc lepiej się czułam niż przez te 7,5h porodu naturalnego. Ale każdy organizm inny :) jedna lepiej przejdzie SN a druga cc.
No ta w 35 +1 to tak jak ja już po cc z tego co słyszałam ale jakieś cyrki u niej i musieli krew przetaczac.
Też miałam krew przetaczana :) i to z samym porodem jako tako nie miało zbyt wiele wspólnego. Po prostu już ciąże kończyłam z bardzo zaawansowaną anemia.
Chyba mi też obniża się brzuch powoli.. albo już za dużo o tym mysle i sobie wmawiam :DZobacz załącznik 872888
Może odrobinę :*
Ja wlasnei zobaczyłam na instagramie jedna dziewczyna w ciąży je takie śniadanie, aż mi się niedobrze zrobiło.

Pasta jajeczna, kiwi i ogórki kiszone? Jezus xd Zobacz załącznik 872917
Ja tak lubię [emoji23] zjem np jajecznice na boczku z buleczka :) a dojem jakimś owocem :D standard :D
Ooooooo [emoji173]️[emoji173]️

Ja mam taki rozmiar dziwny, ani to 56 ani 62. Taki po środku. :)

Ja mam na 50 trzy pajacyki. Ale to kupiłam przypadkowo na początku ciąży, są takie mini, że wątpię żeby je założyła. :D bardziej na lalkę Barbie wejdą :D

Też często o tym myślę. Niby wiem , że mam dziecko w brzuchu ale , że takie prawdziwe ? Jak prawdziwy noworodek ? :D nie wyobrażam sobie tego [emoji16]

Mi wszystkie się podobają :) ale bym wzięła pewnie popielaty lub błękit, bo różowych mam dużo :)

Śliczne ubranka [emoji173]️ naszykowalam pieluszkę bambusowa i kocyk dzianinowy , bo nie wiem jaka będzie pogoda :)

Mi się trochę obniżył , chyba .. :D
U Oliwii nie umiem stwierdzić [emoji16]
Raz zauważyłam u @KatiNails tylko, tak to wszędzie wydaje mi się , że są takie jak byly :)
To ja ogólnie od początku mam nisko brzuch [emoji23] więc jak się obniży to go dopiero wtedy z kolan chyba będę zbierać [emoji23]

Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?
Jak się urodzi

Te bliźniaczki czarnoskore, które w tym samym czasie zaszły w ciąże mają ciąże bliźniacze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji847]
To się nazywa pełnia szczęścia[emoji16][emoji16]

Ja dzisiaj tak samo owocki wcinam tylko taka duża porcja bo z synkiem razem jemy :D poszłam zerwać owoce i zmokłam ale trudno najlepsze takie prosto z krzaczka :) Zobacz załącznik 872922
Pysznie wygląda[emoji16]

Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?

ja wczoraj składałam, ale mogłam tylko na młodszą córę. tam trzeba wpisać dane obywatela :p więc chyba jednak musi się urodzić. Wydaje mi się jednak, że jeśli złożysz w sierpniu a ja w sierpniu na kolejne to nic nie przepada, oni muszą wszystko spłacić jeśli się człowiek wyrobi w terminie :) ja np rok temu na młodą składałam dopiero w październiku a wszystko mi wyrównano.

poza tym to dzień dobry :) ja już szykuję obiad i zaraz planuje nastawić pranie z elementami gondoli i fotelika.
rano znów miałam ścinę z moim, więc moje hormony+jego choleryzm wrodzony to jest mołotow normalnie. na szczęscie wyjeżdża mi chłop na weekend :)
a poza tym u mnie bez zmian, dalej całe podwozie mnie boli, nie wyobrażam sobie bym mogła tak dotrwać do 40tc, a już tym bardziej dłużej, ciekawe co los zdecyduje...
W czwartek do gina i ktg. Ma wymaz pobrać, to zobaczymy co tam się na dole dzieje dokładnie.

reklama
T
To trochę dziwne ..dziecko tak na siedzaco wyszło .. myślałam że trzeba tak chociaż na polezaco a jak na siedzaco to żeby byc wysuniata do przodu żeby miec tam luz :D

Pytałaś o wizytę ostatnio . To mam 16 lipca bez zmian , pytałam gin ostatnio i powiedziała że spokojnie zdążymy i z wynikami też zdążę ,da mi na wizycie 16 i włożę sobie do teczki , a jakiś wymaz miałam robiony na ostatniej wizycie to możliwe że to był gbs skoro za 2 tyg mam mieć wszystkie wyniki . Ale dam radę wytrzymać 2 tyg nie sądzę żebym wcześniej urodziła , jestem jakaś spokojna i nie stresuje się że wizyta dopiero 16 lipca i to będzie już 38.0 tydz :D Oprócz ból dup.y to , tam mnie nic nie boli , skurczów i twardnien brak także pewnie według terminu urodzę na koniec lipca , jak tamtym razem tylko 4 dni przed terminem a tez nie bolał mnie brzuch żadnych skurczy , ribilam wszystko jak teraz :)
Wczoraj byłam na zakupach dużo pochodziłam to jakoś mnie nie bolał tyłek , chyba trzeba było rozchodzić ten ból :)
Wczoraj wkoncu zamowilam 2 przesieradla do kołyski ,poszewka na taka cienką poduszkę , gruszkę , szczotkę do butelek , i takie 2 mini ręczniczki to może będą dobre do przemywania dupci wodą :)
IMG_20180702_125139.png IMG_20180702_125121.png

Załączniki

• IMG_20180702_125139.png
    IMG_20180702_125139.png
    100,5 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG_20180702_125121.png
    IMG_20180702_125121.png
    106,8 KB · Wyświetleń: 120
Do góry