reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja obejrzałam film z cc i jak ta opcja była dla mnie dobra alternatywa, tak już nie jest. Tak czy tak i trzeba urodzić :).
Ja pierwsza nie miałam planowanej. Wyszło w trakcie. A teraz nie chce powtórki 7,5h porodu naturalnego jak tamtym razem. Nigdy więcej w życiu. Po cc lepiej się czułam niż przez te 7,5h porodu naturalnego. Ale każdy organizm inny :) jedna lepiej przejdzie SN a druga cc.
No ta w 35 +1 to tak jak ja już po cc z tego co słyszałam ale jakieś cyrki u niej i musieli krew przetaczac.
Też miałam krew przetaczana :) i to z samym porodem jako tako nie miało zbyt wiele wspólnego. Po prostu już ciąże kończyłam z bardzo zaawansowaną anemia.
Chyba mi też obniża się brzuch powoli.. albo już za dużo o tym mysle i sobie wmawiam :DZobacz załącznik 872888
Może odrobinę :*
Ja wlasnei zobaczyłam na instagramie jedna dziewczyna w ciąży je takie śniadanie, aż mi się niedobrze zrobiło.

Pasta jajeczna, kiwi i ogórki kiszone? Jezus xd Zobacz załącznik 872917
Ja tak lubię [emoji23] zjem np jajecznice na boczku z buleczka :) a dojem jakimś owocem :D standard :D
Ooooooo [emoji173]️[emoji173]️

Ja mam taki rozmiar dziwny, ani to 56 ani 62. Taki po środku. :)

Ja mam na 50 trzy pajacyki. Ale to kupiłam przypadkowo na początku ciąży, są takie mini, że wątpię żeby je założyła. :D bardziej na lalkę Barbie wejdą :D

Też często o tym myślę. Niby wiem , że mam dziecko w brzuchu ale , że takie prawdziwe ? Jak prawdziwy noworodek ? :D nie wyobrażam sobie tego [emoji16]

Mi wszystkie się podobają :) ale bym wzięła pewnie popielaty lub błękit, bo różowych mam dużo :)

Śliczne ubranka [emoji173]️ naszykowalam pieluszkę bambusowa i kocyk dzianinowy , bo nie wiem jaka będzie pogoda :)

Mi się trochę obniżył , chyba .. :D
U Oliwii nie umiem stwierdzić [emoji16]
Raz zauważyłam u @KatiNails tylko, tak to wszędzie wydaje mi się , że są takie jak byly :)
To ja ogólnie od początku mam nisko brzuch [emoji23] więc jak się obniży to go dopiero wtedy z kolan chyba będę zbierać [emoji23]

Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?
Jak się urodzi

Te bliźniaczki czarnoskore, które w tym samym czasie zaszły w ciąże mają ciąże bliźniacze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji847]
To się nazywa pełnia szczęścia[emoji16][emoji16]

Ja dzisiaj tak samo owocki wcinam tylko taka duża porcja bo z synkiem razem jemy :D poszłam zerwać owoce i zmokłam ale trudno najlepsze takie prosto z krzaczka :) Zobacz załącznik 872922
Pysznie wygląda[emoji16]

Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?

ja wczoraj składałam, ale mogłam tylko na młodszą córę. tam trzeba wpisać dane obywatela :p więc chyba jednak musi się urodzić. Wydaje mi się jednak, że jeśli złożysz w sierpniu a ja w sierpniu na kolejne to nic nie przepada, oni muszą wszystko spłacić jeśli się człowiek wyrobi w terminie :) ja np rok temu na młodą składałam dopiero w październiku a wszystko mi wyrównano.

poza tym to dzień dobry :) ja już szykuję obiad i zaraz planuje nastawić pranie z elementami gondoli i fotelika.
rano znów miałam ścinę z moim, więc moje hormony+jego choleryzm wrodzony to jest mołotow normalnie. na szczęscie wyjeżdża mi chłop na weekend :)
a poza tym u mnie bez zmian, dalej całe podwozie mnie boli, nie wyobrażam sobie bym mogła tak dotrwać do 40tc, a już tym bardziej dłużej, ciekawe co los zdecyduje...
W czwartek do gina i ktg. Ma wymaz pobrać, to zobaczymy co tam się na dole dzieje dokładnie.

reklama
T
To trochę dziwne ..dziecko tak na siedzaco wyszło .. myślałam że trzeba tak chociaż na polezaco a jak na siedzaco to żeby byc wysuniata do przodu żeby miec tam luz :D

Pytałaś o wizytę ostatnio . To mam 16 lipca bez zmian , pytałam gin ostatnio i powiedziała że spokojnie zdążymy i z wynikami też zdążę ,da mi na wizycie 16 i włożę sobie do teczki , a jakiś wymaz miałam robiony na ostatniej wizycie to możliwe że to był gbs skoro za 2 tyg mam mieć wszystkie wyniki . Ale dam radę wytrzymać 2 tyg nie sądzę żebym wcześniej urodziła , jestem jakaś spokojna i nie stresuje się że wizyta dopiero 16 lipca i to będzie już 38.0 tydz :D Oprócz ból dup.y to , tam mnie nic nie boli , skurczów i twardnien brak także pewnie według terminu urodzę na koniec lipca , jak tamtym razem tylko 4 dni przed terminem a tez nie bolał mnie brzuch żadnych skurczy , ribilam wszystko jak teraz :)
Wczoraj byłam na zakupach dużo pochodziłam to jakoś mnie nie bolał tyłek , chyba trzeba było rozchodzić ten ból :)
Wczoraj wkoncu zamowilam 2 przesieradla do kołyski ,poszewka na taka cienką poduszkę , gruszkę , szczotkę do butelek , i takie 2 mini ręczniczki to może będą dobre do przemywania dupci wodą :)
IMG_20180702_125139.png IMG_20180702_125121.png

Załączniki

• IMG_20180702_125139.png
    IMG_20180702_125139.png
    100,5 KB · Wyświetleń: 106
  • IMG_20180702_125121.png
    IMG_20180702_125121.png
    106,8 KB · Wyświetleń: 108
Do góry