reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny pomóżcie, bo mam rozterkę, a za tydzień mam zamawiać. Który kolor kocyka dla córeczki mojej?

Turkusowy odpada, bo mam już taki kocyk z minky szaro/turkusowy, drugi neutralny z pepco beżowy ze słonikiem. Zestaw do gondoli mam taki, a zestaw do łóżeczka będzie biały w kolorowe delikatne pióra. A prześcieradło w łóżeczku niebieskie lub łososiowe.

Wiec chyba albo ten niebieski pastelowy albo różowy? :) który lepszy? Wózek mam jasny niebieski taki pastelowy, za tydzień wam się pochwale :)

Zobacz załącznik 872886Zobacz załącznik 872887Zobacz załącznik 872889Zobacz załącznik 872890Zobacz załącznik 872891

Ja bym pewnie wzięła neutralny beżowy. Masz już tyle kolorów :)

reklama
Ciekawe co mi powie w czwartek.. co z rozwarciem itd.. kazda ciaza jest inna i szczerze mowiac tez sie troche obawiam tych skurczy bezbolesnych.. czuje jak mala chyba wciska sie w kanal bo mnie rozpiera na dole..
Mnie na dole rozpiera już hohoho, nawet żylaki mi wyszły tam i w pachwinach udowych ginekolog mi powiedział ze to ucisk na miednice i jest mniejszy przepływ krwi żeby nogi trzymać wyżej i ze po porodzie wszystko wróci do normy tego samego dnia... ufff

A co do skurczy No ten tydzień miałam masakryczny, twardnienie brzucha, ból podbrzusza, lędźwi... wszystko mi się działo i od telefonu do ginekologa jak ręka odjął, dzwoniłam dziś do ginekologa i powiedział ze jak przeszło, ruchy są i brzuch nie trwardnieje to mogę śmiało przeczekać te dwa tyg do następnej wizyty tylko żebym obserwowała czy mi te skurcze podbrzusza nie wracają. W sumie zaczęło mi się to w aucie jak mi się wypiela z lewej strony, może jakoś tak była ułożona ze tak mnie połamało

Chciałabym też w godzine urodzić [emoji16]

Ostatnio pytałam koleżanki jak to u niej wyglądało i tak: rano miała biegunkę, później skurcze, ale w ogóle nieregularne. Ona nie chciała jechać do szpitala, no bo przecież wszyscy mówią, że muszą być regularne. Ale mama z siostrą ją zmusiły bo coś przeczuwały. I okazało się, że to już to. I dlatego ja się martwię, że nie poznam, że się zaczyna [emoji23]

Też się trochę obawiam bo to.moje pierwsze dziecko, ale chyba trzeba zaufać swojej intuicji jakoś. Każda ciąża inaczej i ciągle o tym mówimy. Raz może trwać wszystko dłużej, raz nagle. Ostatecznie urodzimy w domu :)

Która mamusia NIE pójdzie do lidla rączka do góry, hehe, śliczności :)
Link do: lidl-flyer.com
Ooooooo ❤️❤️
Na wyjście ze szpitala bierzecie ubranka na rozmiar 56? :)
Ja mam taki rozmiar dziwny, ani to 56 ani 62. Taki po środku. :)
Ja nie mam nic na 50cm hyhy tylko na 56,jestem zdania ze troche luzniejsze nie zaszkodzi :p a jak sie spiochy zsuwaja mozna skarpetki zalozyc na stopy malucha ;)
Ja mam na 50 trzy pajacyki. Ale to kupiłam przypadkowo na początku ciąży, są takie mini, że wątpię żeby je założyła. :D bardziej na lalkę Barbie wejdą :D
Do mnie jakos nie dociera, ze we mnie juz jest w pelni uksztaltowane dziecko :) i tak patrze po kilka razy na te urodzone dzieci i nie wierze :)
Też często o tym myślę. Niby wiem , że mam dziecko w brzuchu ale , że takie prawdziwe ? Jak prawdziwy noworodek ? :D nie wyobrażam sobie tego [emoji16]
Ten niebieski ladny, jakby trochę w fiolet wpadal :)
Mi wszystkie się podobają :) ale bym wzięła pewnie popielaty lub błękit, bo różowych mam dużo :)
Ja na wyjście naszykowalam spodenki ,body krótki rękaw na to sweterek biorę 2 bo nie wiem który założę , skarpetki , czapeczkę . Będzie w szarym sweterku albo w tym drugim . I tak myślę czy wziąć pieluchę do okrycia czy lepiej cienki kocyk bo np jak będzie taka pogoda jak dzisiaj z 17/18 stopni to lepiej cienki kocyk :)Zobacz załącznik 872895
Śliczne ubranka ❤️ naszykowalam pieluszkę bambusowa i kocyk dzianinowy , bo nie wiem jaka będzie pogoda :)
A ja kurcze nie umiem tego stwierdzić :D ani u kogoś ani u siebie [emoji23][emoji23][emoji23]
Mi się trochę obniżył , chyba .. :D
U Oliwii nie umiem stwierdzić [emoji16]
Raz zauważyłam u @KatiNails tylko, tak to wszędzie wydaje mi się , że są takie jak byly :)

Ja zajadam dziś takie śniadanko, bo ostatnio zaniedbałam dietę owocowa i mi głupio :( a miałam chociaż 3 x w tyg jesc owocki na talerzu, a nie ciastki.. eh
Ale dziś mój będzie miał zlecenie żeby kupić mi z 1 kg truskawek, czereśni, maliny i bob :) Zobacz załącznik 872896

I żebrak nr jeden, uwielbia banany [emoji5][emoji847]Zobacz załącznik 872897
Ja dzisiaj tak samo owocki wcinam tylko taka duża porcja bo z synkiem razem jemy :D poszłam zerwać owoce i zmokłam ale trudno najlepsze takie prosto z krzaczka :)
IMG_20180702_115545.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_115545.jpg
    IMG_20180702_115545.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 348
Mnie na dole rozpiera już hohoho, nawet żylaki mi wyszły tam i w pachwinach udowych ginekolog mi powiedział ze to ucisk na miednice i jest mniejszy przepływ krwi żeby nogi trzymać wyżej i ze po porodzie wszystko wróci do normy tego samego dnia... ufff

A co do skurczy No ten tydzień miałam masakryczny, twardnienie brzucha, ból podbrzusza, lędźwi... wszystko mi się działo i od telefonu do ginekologa jak ręka odjął, dzwoniłam dziś do ginekologa i powiedział ze jak przeszło, ruchy są i brzuch nie trwardnieje to mogę śmiało przeczekać te dwa tyg do następnej wizyty tylko żebym obserwowała czy mi te skurcze podbrzusza nie wracają. W sumie zaczęło mi się to w aucie jak mi się napatrzyła z lewej strony, może jakoś tak była ułożona ze tak mnie połamało
Tzn to jest bol inny niz rozciaganie itd.. zreszta, zobaczymy w czwartek co sie tam dzieje.. :p
Skurcze mam hyhy czasem nawet dosc mocne ale jakos na lajcie jestem :p mala buszuje jak moze :p wczoraj moj brat poczul jej ruchy.. ale mial glupek zaciesz :D 44 lata ,a glupie to [emoji23] ❤

reklama
Wow, to jakis szok z taką kultura :)
Jasne, ma być na porządnie, żebyście dowiedzieli się wszystkiego co najważniejsze, bo to może być już ostatnia wizyta, a lekarz jest od tego żeby pomagać i uświadamiać, a nie zbywać :) to nie supermarket żeby jak najszybciej do następnego klienta podejść ::

Oj nie mów hop, może być przeróżnie i sama pewnie wiesz jakie to wszystko jest „spontaniczne”, dziś masz bóle, a za tydzień już może być poród. Ale dacie rade jeszcze z 2 tyg, a nawet jeśli nie to już jesteś w bezpiecznym okresie dla Ciebie i maleństwa także spokojnie [emoji8]

On nie jest taki żeby zbyć pacjentkę , więc o to się nie martwię :) ale wolę chyba jednak przyjsc na swoją godzinę i już na spokojnie przejść przez wizytę :)
No ja już za 5dni kończę 37 tydzień :) więc tutaj akurat się nie martwię. A jakoś sobie nie wyobrażam , że mogło by się zacząć tak nagle. [Emoji16]

Do góry