reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hyhyhy co tyyy na mnie to nie dziala :D pytam ,bo ciekawa jestem :D ja z reguly szlam raz czy dwa na dwojeczke ;) teraz czesciej ,a bardzo malo jem [emoji14] jakos sie nie stresuje,mimo ze termin coraz blizej i skurcze itd jestem pozytywnie nastawiona :D ogolnie ostatnio patrze na wkladke czy krwi nie ma,ale to mam chyba przez cala ciaze,taki odruch [emoji14] i ten sluz.. duzo tego :D
Ja też ciągle patrzę i jak tylko robi mi się mokro to idę do kibelka trzeć mała czy to nie krew [emoji853] ale mam tak od samego początku bo dużo krwawilam i mi został nawyk ..
Nie ma co się nakręcać bo co ma być to i tak się stanie dobrze o tym wiemy [emoji39]

Dzisiaj właśnie na Facebookowej grupie pojawiły się aż trzy dzieciaczki co powinny urodzić się w sierpniu :) i wygląda na to że wszystkie bez poważniejszych problemów :)

No ja do nich dzwoniłam, czy mam jechac na IP czy poczekać i obserwować to mi powiedziała ze tak wczesna ciąża się nie zajmują, na kiedy masz termin? Różnie to bywa, może się stykniemy w tych 3 dobach na oddziale :) pampersy chusteczki, pieluchy i maść do pupy - zapamiętałam hehe
Hmm ja nie dzwoniłam tylko pojechalam wtedy i mnie zbadali i.zdecydowali że zostaje. Ja mam na 14 sierpnia.

Ja teoretycznie jestem na samym końcu sierpniowej listy 27 sierpnia mogłabym urodzić z 2 tyg wczesniej :) ciekawe ile z nas urodzi równo w 40tyg
Ja z Om miałam na 29 sierpnia [emoji23] ale z usg prenatalnego i polowkowegov i mojej owu i zagnieżdżania 21 sierpnia [emoji14] nawet tak w kartę mam wpisane i od tego terminu mam liczone cc na 13 sierpnia o ile mala tyle wytrzyma :D bo wczoraj się z mężem smialismy że nie zdziwiło by nas to jak i drugie dziecko mielibyśmy lipcowe,[emoji23]

Ja z Om miałam na 29 sierpnia [emoji23] ale z usg prenatalnego i polowkowegov i mojej owu i zagnieżdżania 21 sierpnia [emoji14] nawet tak w kartę mam wpisane i od tego terminu mam liczone cc na 13 sierpnia o ile mala tyle wytrzyma :D bo wczoraj się z mężem smialismy że nie zdziwiło by nas to jak i drugie dziecko mielibyśmy lipcowe,[emoji23]
Ja miałam na 27 sierpnia, później mi na prenatalnych wyszło 24 sierpnia a na kolejnym usg wróciło mi na 27 sierpnia i tak zostało. Za to ja miałam się urodzić 30 września a wyszłam 18 sierpnia :)
I powiem wam ze moja mama po 3 dobach w szpitalu wróciła do domu na Nogach to było jakieś 5 przystanków, mam nadzieje ze odziedzicza to po niej :D

Ja też ciągle patrzę i jak tylko robi mi się mokro to idę do kibelka trzeć mała czy to nie krew [emoji853] ale mam tak od samego początku bo dużo krwawilam i mi został nawyk ..
Nie ma co się nakręcać bo co ma być to i tak się stanie dobrze o tym wiemy [emoji39]

Dzisiaj właśnie na Facebookowej grupie pojawiły się aż trzy dzieciaczki co powinny urodzić się w sierpniu :) i wygląda na to że wszystkie bez poważniejszych problemów :)
Nie nakrecam sie ;) ja sprawdzalam od poczatku, bo sie balam ze poronie ;) i tak czuje ze cos sie dzieje i jest to nieuniknione,a kiedy.. to juz Misia zdecyduje, oby po badaniach gbs :D

Ja miałam na 27 sierpnia, później mi na prenatalnych wyszło 24 sierpnia a na kolejnym usg wróciło mi na 27 sierpnia i tak zostało. Za to ja miałam się urodzić 30 września a wyszłam 18 sierpnia :)
Oni chyba z tego co wiem to biorą ta różnice z usg jeśli jest ponad tydzień różnicy. U mnie lekarz miał wynik bety na papierze z 21dc więc nie było wątpliwości że faktycznie ciąża starsza o 8 dni.
Hehe to Ty wczesniaczek :) porodu nie przewidzisz. Mój syn jak i Ty się spieszyl ale go zatrzymali. Koniec końców urodził się idealnie w termin z usg 20 lipca, termin z Om miałam na 24 lipca. Zobaczymy jak będzie w praktyce tym razem :D

Oni chyba z tego co wiem to biorą ta różnice z usg jeśli jest ponad tydzień różnicy. U mnie lekarz miał wynik bety na papierze z 21dc więc nie było wątpliwości że faktycznie ciąża starsza o 8 dni.
Hehe to Ty wczesniaczek :) porodu nie przewidzisz. Mój syn jak i Ty się spieszyl ale go zatrzymali. Koniec końców urodził się idealnie w termin z usg 20 lipca, termin z Om miałam na 24 lipca. Zobaczymy jak będzie w praktyce tym razem :D
Moja mama poszła sikać o 1 w nocy i nawet nie wiedziała ze wody jej odeszły, pojechała autobusem dopiero wieczorem do szpitala ale dalej nie była pewna czy to są prawidłowe skurcze, jak doszła to już miała bóle parte i urodziła :D raz dwa i wyszłam, była w stanie autobusem jechac i dojść wiec próg bólowy miała bardzo duży, mam nadzieje ze tez będę taki miała

reklama
Do góry