Vanilia120
Fanka BB :)
Otworzyłam właśnie fb i już 4 mamy się pochwalily właśnie, że już urodziły.. masakra. Co to się dzieje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też ciągle patrzę i jak tylko robi mi się mokro to idę do kibelka trzeć mała czy to nie krew [emoji853] ale mam tak od samego początku bo dużo krwawilam i mi został nawyk ..Hyhyhy co tyyy na mnie to nie dziala pytam ,bo ciekawa jestem ja z reguly szlam raz czy dwa na dwojeczke teraz czesciej ,a bardzo malo jem [emoji14] jakos sie nie stresuje,mimo ze termin coraz blizej i skurcze itd jestem pozytywnie nastawiona ogolnie ostatnio patrze na wkladke czy krwi nie ma,ale to mam chyba przez cala ciaze,taki odruch [emoji14] i ten sluz.. duzo tego
Hmm ja nie dzwoniłam tylko pojechalam wtedy i mnie zbadali i.zdecydowali że zostaje. Ja mam na 14 sierpnia.No ja do nich dzwoniłam, czy mam jechac na IP czy poczekać i obserwować to mi powiedziała ze tak wczesna ciąża się nie zajmują, na kiedy masz termin? Różnie to bywa, może się stykniemy w tych 3 dobach na oddziale pampersy chusteczki, pieluchy i maść do pupy - zapamiętałam hehe
Ja z Om miałam na 29 sierpnia [emoji23] ale z usg prenatalnego i polowkowegov i mojej owu i zagnieżdżania 21 sierpnia [emoji14] nawet tak w kartę mam wpisane i od tego terminu mam liczone cc na 13 sierpnia o ile mala tyle wytrzyma bo wczoraj się z mężem smialismy że nie zdziwiło by nas to jak i drugie dziecko mielibyśmy lipcowe,[emoji23]Ja teoretycznie jestem na samym końcu sierpniowej listy 27 sierpnia mogłabym urodzić z 2 tyg wczesniej ciekawe ile z nas urodzi równo w 40tyg
Ja miałam na 27 sierpnia, później mi na prenatalnych wyszło 24 sierpnia a na kolejnym usg wróciło mi na 27 sierpnia i tak zostało. Za to ja miałam się urodzić 30 września a wyszłam 18 sierpniaJa z Om miałam na 29 sierpnia [emoji23] ale z usg prenatalnego i polowkowegov i mojej owu i zagnieżdżania 21 sierpnia [emoji14] nawet tak w kartę mam wpisane i od tego terminu mam liczone cc na 13 sierpnia o ile mala tyle wytrzyma bo wczoraj się z mężem smialismy że nie zdziwiło by nas to jak i drugie dziecko mielibyśmy lipcowe,[emoji23]
Nie nakrecam sie ja sprawdzalam od poczatku, bo sie balam ze poronie i tak czuje ze cos sie dzieje i jest to nieuniknione,a kiedy.. to juz Misia zdecyduje, oby po badaniach gbsJa też ciągle patrzę i jak tylko robi mi się mokro to idę do kibelka trzeć mała czy to nie krew [emoji853] ale mam tak od samego początku bo dużo krwawilam i mi został nawyk ..
Nie ma co się nakręcać bo co ma być to i tak się stanie dobrze o tym wiemy [emoji39]
Dzisiaj właśnie na Facebookowej grupie pojawiły się aż trzy dzieciaczki co powinny urodzić się w sierpniu i wygląda na to że wszystkie bez poważniejszych problemów
Oni chyba z tego co wiem to biorą ta różnice z usg jeśli jest ponad tydzień różnicy. U mnie lekarz miał wynik bety na papierze z 21dc więc nie było wątpliwości że faktycznie ciąża starsza o 8 dni.Ja miałam na 27 sierpnia, później mi na prenatalnych wyszło 24 sierpnia a na kolejnym usg wróciło mi na 27 sierpnia i tak zostało. Za to ja miałam się urodzić 30 września a wyszłam 18 sierpnia
Moja mama poszła sikać o 1 w nocy i nawet nie wiedziała ze wody jej odeszły, pojechała autobusem dopiero wieczorem do szpitala ale dalej nie była pewna czy to są prawidłowe skurcze, jak doszła to już miała bóle parte i urodziła raz dwa i wyszłam, była w stanie autobusem jechac i dojść wiec próg bólowy miała bardzo duży, mam nadzieje ze tez będę taki miałaOni chyba z tego co wiem to biorą ta różnice z usg jeśli jest ponad tydzień różnicy. U mnie lekarz miał wynik bety na papierze z 21dc więc nie było wątpliwości że faktycznie ciąża starsza o 8 dni.
Hehe to Ty wczesniaczek porodu nie przewidzisz. Mój syn jak i Ty się spieszyl ale go zatrzymali. Koniec końców urodził się idealnie w termin z usg 20 lipca, termin z Om miałam na 24 lipca. Zobaczymy jak będzie w praktyce tym razem
Tak jakoś takNo mam nadzieję że szybko , ale najwcześniej tak za 2 tyg bym chciała urodzic Tobie też już mało zozstalo bo mamy jakoś z 4 dni różnicy