reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W końcu na pierwszym miejscu stawiam na Żeromskiego a na drugim Rydgiera, tylko dzwoniłam do Żeromskiego w Piątek to mi powiedzieli ze dla nich 32tydz to za wcześnie wiec nie wiem który tydz jest dla nich optymalny żeby mnie wyrazie czego przyjęli, teoretycznie ja się urodziłam w Żeromskim w 34tyg 27 lat temu i przeżyłam :)
Obydwa oddziały są po remoncie, do endokrynologa chodzę na Kopernika i komfortu jak dla mnie zero, nie chciałabym tam rodzic, mój endokrynolog między przyjmowaniem pacjentek nie raz chodzi na porodówkę i odbiera porady jest tam tyle ludzi, nie nadążają z niczym do tego łazienki obskurne bez luster.
No to w Żeromskiego rodziłam 5 lat temu. I leżałam na patologii w 30 TC , jakby się coś działo to na IP do nich można jechać oni nigdy nie odsyłają. Jeśli chodzi o poród to pewnie w 32 najlepiej Kopernika bo maja lepsza neonatologie. W Żeromskiego wystarcza pampersy, chusteczki, maść do pupy i pieluszka tetrowa. Ciuszki mają więc trzeba tylko na wyjście, kąpią dziecko jeśli chcesz a jak nie to nie. Jakbyś miała jakieś pytania to mogę coś pomoc. Ja też tam się wybieram rodzić:)

reklama
A ja ze Śląska jestem, w Bytomiu mieszkałam, urodziłam się w Chorzowie i od 12-20 roku życia mieszkałam we Wrocławiu, a teraz 2 lata już w Zgorzelcu. Może rewelacji tu nie ma, małe miasto, ale wszystko pod nosem, ładne miejscówki jak się ma auto żeby pojechać, w góry blisko, nad morze rowniez, bo 4,5 h drogi, praca w Niemczech bliziutko i dobrze płatna, także idzie się przyzwyczaić :)

Dzisiaj dziewczyna z innego forum też z sierpniowek urodzila w 34 tygodniu i 4 dniu chyba. Maluszek wydolny oddechowo i dostał 10 punktów :) takie posty daja mi nadzieję, że nawet jak już moja szyjka nie da rady to maluszek powinien sobie poradzić.

No to w Żeromskiego rodziłam 5 lat temu. I leżałam na patologii w 30 TC , jakby się coś działo to na IP do nich można jechać oni nigdy nie odsyłają. Jeśli chodzi o poród to pewnie w 32 najlepiej Kopernika bo maja lepsza neonatologie. W Żeromskiego wystarcza pampersy, chusteczki, maść do pupy i pieluszka tetrowa. Ciuszki mają więc trzeba tylko na wyjście, kąpią dziecko jeśli chcesz a jak nie to nie. Jakbyś miała jakieś pytania to mogę coś pomoc. Ja też tam się wybieram rodzić:)
No ja do nich dzwoniłam, czy mam jechac na IP czy poczekać i obserwować to mi powiedziała ze tak wczesna ciąża się nie zajmują, na kiedy masz termin? Różnie to bywa, może się stykniemy w tych 3 dobach na oddziale :) pampersy chusteczki, pieluchy i maść do pupy - zapamiętałam hehe

Ładne okolice, choć jak tam jestem to bardzo narzekam na stan dróg. U nas w Wlkp jest inaczej;) ale ogółem Bolesławiec fajny i w góry blisko ;) ale Ciebie to przyznam wywialo ładnie z północy Polski na południe;) nie było żal bliskości do morza??

Powiedz skąd takie informacje odnośnie lipca? To jakiś taki tegoroczny zryw? Zawsze czytalam że najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu. Kiedyś dokładnie nawet podano datę 16.09. Zapamiętałam o tyle że moje starsze dziecko jest z 13.09 i jest gwiazdkowym prezentem rozpakowanym 9 miesięcy później :D

Mój mąż jest z 16.09 :). Ja z 1.09 Hehe

Bolesławiec to też moje teraz okolice

Chciałam Wam jeszcze napisać że wczoraj dowiedziałam się , że lipiec zapowiada się bardzo pracowity n A porodówkach . Niby najlepszy miesiąc w roku , tzn najwięcej dzieci się rodzi i może być problem z miejscami w szpitalach . Ten szpital gdzie mam rodzic jest 35 km odemnie dalej około 60 i 100 km:baffled:
Więc jakbym się nie dostała, chyba do Niemiec pojadę , najbliższy szpital 10 km .
No właśnie tego się obawiamy :( bo w szpitalu gdzie chce rodzić są tylko dwie sale jednoosobowe do porodu rodzinnego.. czyli musimy liczyć na szczęście ..
To już jutro , ale zleciało :)
No nie ?:) A dopiero pisalysmy , że jeszcze dwa tygodnie/jeszcze tydzień.. :):) a Ty jak w końcu z wizytą ? Bo chyba mi wyleciało. Chyba się nie udało ? I musisz czekać do 16?
Ja tez jutro wizyta na 14 :D ciesze sie, ze w koncu mnie zbada i moze cos sie dowiem :) ostatnio wizytę mialam 28.05 i za wiele to sie dowiedzialam, bo sie spieszyl :/
Super :) trzymam kciuki :*
Ja też od rana w gareczkach bo zaprosiliśmy naszą najcudowniejszą "ciocio-babcię" na obiadek, to przyszykowalam pieczonego udzca z indyka że szparagowka i mizeria;), a na deser malinowe tiramisu, niestety za późno uświadomiłam sobie, że pucharki są wytluczone :D

A tu dodatkowo mój brzuchal, dziś zaczęłam 32 tc:) - już prawie ducha do przodu:O zaczyna się robić groźnie;) Zobacz załącznik 872728Zobacz załącznik 872729
Śliczny brzuszek :)

reklama
Dzisiaj dziewczyna z innego forum też z sierpniowek urodzila w 34 tygodniu i 4 dniu chyba. Maluszek wydolny oddechowo i dostał 10 punktów :) takie posty daja mi nadzieję, że nawet jak już moja szyjka nie da rady to maluszek powinien sobie poradzić.
W tym wieku większość maluszków już jest bardzo silnych :) mój syn urodzony w terminie dostał 9pkt

Do góry