reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, ja się wypowiem na temat wspomnianego wcześniej zatrucia ciążowego. Nie jest to dolegliwość, która występuje z dnia na dzień, tylko jest obserwowana przez ginekologa przez dłuższy okres. Mdłości na pewno do tego nie należą, natomiast zbyt szybki przyrost masy ciała, nadciśnienie i obrzęki kończyn oraz białkomocz jak najbardziej. Przechodziłam przez to w pierwszej ciąży, leżałam nawet na patologii, także pozwoliłam sobie wtrącić swoje trzy grosze.

Dla uspokojenia powiem, że sama częściej czuję znowu, że mi niedobrze, bo po prostu dzieci (dziecko) są coraz większe, zajmują więcej miejsca i uciskają na różne dziwne rzeczy, min. żołądek.
Tzn ja nie czuje zeby uciskala mi zoladek ,bardziej kosc ogonowa i pecherz ;) moze tak poprostu mam dzis ;) taki urok ciazy hyhy.. teraz mam zgage po arbuzie :D a co do tych chorob itd.. nie martwie sie ,bo wyniki mam dobre,wiec ja na spokojnie :D

reklama
Tzn ja nie czuje zeby uciskala mi zoladek ,bardziej kosc ogonowa i pecherz ;) moze tak poprostu mam dzis ;) taki urok ciazy hyhy.. teraz mam zgage po arbuzie :D a co do tych chorob itd.. nie martwie sie ,bo wyniki mam dobre,wiec ja na spokojnie :D
Zgage to i ja mam codziennie od kilku dni l. Nie ważne co i ile zjem :(
Co do bólu kości ogonowej. Współczuję! Z Aleksem w ciąży miałam. Ani siedzieć, ani leżeć. Wstać z pozycji siedzącej to był koszmar taki ból.

Ja też od rana w gareczkach bo zaprosiliśmy naszą najcudowniejszą "ciocio-babcię" na obiadek, to przyszykowalam pieczonego udzca z indyka że szparagowka i mizeria;), a na deser malinowe tiramisu, niestety za późno uświadomiłam sobie, że pucharki są wytluczone :D

A tu dodatkowo mój brzuchal, dziś zaczęłam 32 tc:) - już prawie ducha do przodu:O zaczyna się robić groźnie;) Zobacz załącznik 872728Zobacz załącznik 872729
Ale zgrabny brzucholek :)

Ale mnie już ciesza te przygotowania ❤️
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 339
Oj z Martą tez kość ogonową mnie bolała. Kupiłam sobie takie kółko ze styropianem w środku i na tym siedziałam, bo inaczej się nie dało. Ale mi te bóle zaczęły się gdzieś w połowie ciąży, nie ma końcu. Pamiętam, że jechałam na tym kolku do Pl.

Dzisiaj dziewczyna z innego forum też z sierpniowek urodzila w 34 tygodniu i 4 dniu chyba. Maluszek wydolny oddechowo i dostał 10 punktów :) takie posty daja mi nadzieję, że nawet jak już moja szyjka nie da rady to maluszek powinien sobie poradzić.
No dokładnie :) super, że ten maluszek zdrowy i tyle pkt dostał :)

Ja też ciągle patrzę i jak tylko robi mi się mokro to idę do kibelka trzeć mała czy to nie krew [emoji853] ale mam tak od samego początku bo dużo krwawilam i mi został nawyk ..
Nie ma co się nakręcać bo co ma być to i tak się stanie dobrze o tym wiemy [emoji39]

Dzisiaj właśnie na Facebookowej grupie pojawiły się aż trzy dzieciaczki co powinny urodzić się w sierpniu :) i wygląda na to że wszystkie bez poważniejszych problemów :)
A powiedzcie te z was które są w tej grupie na fb, te dziewczyny co rodzą, to miały wcześniej jakieś objawy i przewidywania, że mogą urodzić wcześniej? :)

reklama
Do góry