Pozazdrościć takiego porodu [emoji7] dziewczyna ze staraczek 2017 jeszcze nam pisała że nie rodzi, a następnego dnia że urodziła,[emoji23] zdążyła na porodówke dojechać i po 10 minutach bąbel był na świecie [emoji7]Moja mama poszła sikać o 1 w nocy i nawet nie wiedziała ze wody jej odeszły, pojechała autobusem dopiero wieczorem do szpitala ale dalej nie była pewna czy to są prawidłowe skurcze, jak doszła to już miała bóle parte i urodziła raz dwa i wyszłam, była w stanie autobusem jechac i dojść wiec próg bólowy miała bardzo duży, mam nadzieje ze tez będę taki miała
reklama
E
Ewka34
Gość
Moja mama dzis przyjechala do nas i stwierdzila ze wygladam slicznie i nie jestem taka gruba jak ona byla [emoji23] i sama zauwazyla ze brzuch mi opadl
Gienio
Fanka BB :)
Mi zostało jeszcze sporo , termin mniej więcej 18-20 sierpnia . Zapewne termin Cc ustala mi troche wcześniej Ok 39 tygodnia ciąży .Jutro jade oglądać oddział położniczy w szpitalu, w którym chce rodzic . Musze przygotować listę pytań , bo pewnie zapomnę , co chciałam zapytać . Pozostało mi jeszcze 4 tygodnie do bezpiecznego 37/38 tygodnia ciąży, mam nadzieje , ze wytrzymam . Nie dolega mi nic oprócz tego, ze dziecko mocno sie wierci i kopie a wtedy to az mnie paraliżuje z bólu i brzuch jest strasznie napiety - czasami pojawia sie kilka bolesnych skurczy jak na okres , ale Sporadycznie. Dzis mam taki dzień . ..
Dobrze ,ze juz wszystkie jestesmy tak w miarę bezpiecznych tygodniach. Moj synek w 36 tygodniu dostał 8 pkt a córka 10 pkt , ale młodemu sie bardzo potem pogorszyło i pewnie tych punktów dostałby mniej - nie wpisali mi tego w książeczce . Podobno miałam zakazenie wewnątrzmaciczne . Cały czas mnie to zastanawia, ze jesli miałam to czemu jedno dziecko urodziło sie zdrowe a drugie nie ? Moze diatego ,ze byli w 2 workach owodniowych ...
Dobrze ,ze juz wszystkie jestesmy tak w miarę bezpiecznych tygodniach. Moj synek w 36 tygodniu dostał 8 pkt a córka 10 pkt , ale młodemu sie bardzo potem pogorszyło i pewnie tych punktów dostałby mniej - nie wpisali mi tego w książeczce . Podobno miałam zakazenie wewnątrzmaciczne . Cały czas mnie to zastanawia, ze jesli miałam to czemu jedno dziecko urodziło sie zdrowe a drugie nie ? Moze diatego ,ze byli w 2 workach owodniowych ...
Ostatnia edycja:
Meml
Ja z Om miałam na 29 sierpnia [emoji23] ale z usg prenatalnego i polowkowegov i mojej owu i zagnieżdżania 21 sierpnia [emoji14] nawet tak w kartę mam wpisane i od tego terminu mam liczone cc na 13 sierpnia o ile mala tyle wytrzyma bo wczoraj się z mężem smialismy że nie zdziwiło by nas to jak i drugie dziecko mielibyśmy lipcowe,[emoji23]
Ja przed tą ciaza robiłam sobie test i wyszedł pozytywny. Na drugi dzień kreska coraz mniej widoczna. Pojechałam do szpitala, żeby mnie zbadali, ale jeszcze nie było nic widać i tego samego dnia dostałam okres. Wpisali mi poronienie, ale jakby ciaza się utrzymała to miałabym dwoje dzieci z czerwca .
Szybciutko zaszłas w ciążę po poronieniu :*Ja przed tą ciaza robiłam sobie test i wyszedł pozytywny. Na drugi dzień kreska coraz mniej widoczna. Pojechałam do szpitala, żeby mnie zbadali, ale jeszcze nie było nic widać i tego samego dnia dostałam okres. Wpisali mi poronienie, ale jakby ciaza się utrzymała to miałabym dwoje dzieci z czerwca [emoji5].
My tak też strzelalismy w lipiec, no ale niestety się nie udało [emoji14]
Chociaż nie mówię hop [emoji23] bo nigdy nie wiadomo kiedy koniec końców Maja będzie chciała wyjść. Czy nie szybciej niż termin cc.
Luiza.
Dziewczyny, ja się wypowiem na temat wspomnianego wcześniej zatrucia ciążowego. Nie jest to dolegliwość, która występuje z dnia na dzień, tylko jest obserwowana przez ginekologa przez dłuższy okres. Mdłości na pewno do tego nie należą, natomiast zbyt szybki przyrost masy ciała, nadciśnienie i obrzęki kończyn oraz białkomocz jak najbardziej. Przechodziłam przez to w pierwszej ciąży, leżałam nawet na patologii, także pozwoliłam sobie wtrącić swoje trzy grosze.
Dla uspokojenia powiem, że sama częściej czuję znowu, że mi niedobrze, bo po prostu dzieci (dziecko) są coraz większe, zajmują więcej miejsca i uciskają na różne dziwne rzeczy, min. żołądek.
Dla uspokojenia powiem, że sama częściej czuję znowu, że mi niedobrze, bo po prostu dzieci (dziecko) są coraz większe, zajmują więcej miejsca i uciskają na różne dziwne rzeczy, min. żołądek.
Mikasa7
Ooo ale wszystko ok z dzieciaczkami? W których tygodniach rodzone???Otworzyłam właśnie fb i już 4 mamy się pochwalily właśnie, że już urodziły.. masakra. Co to się dzieje
Meml
Szybciutko zaszłas w ciążę po poronieniu :*
My tak też strzelalismy w lipiec, no ale niestety się nie udało [emoji14]
Chociaż nie mówię hop [emoji23] bo nigdy nie wiadomo kiedy koniec końców Maja będzie chciała wyjść. Czy nie szybciej niż termin cc.
No udało się szybko. Powiem Ci, że okres dostałam zaledwie kilka dni później niz miałam termin i gdym wcześniej nie zrobiła testu to nawet bym nie wiedziała, że mogę być w ciąży.
reklama
Najważniejsze że teraz wszystko jest ok [emoji8]No udało się szybko. Powiem Ci, że okres dostałam zaledwie kilka dni później niz miałam termin i gdym wcześniej nie zrobiła testu to nawet bym nie wiedziała, że mogę być w ciąży.