reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi się marzy wyjście do restauracji właśnie w takim żarcien. Tylko drugi koniec Rzeszowa, a mój małżonek takiego jedzenia nie lubi i o... Zostaje mi głównie gotowanie w domu [emoji23] czasem łaskawie pizza czy kebab. Bo fast food dla niego też najlepszy domowy jak żona zrobi,[emoji23][emoji23]

Oj biedna :( to zrób strajk w domu na gotowanie to będzie musiał pojechać gdzieś z Tobą na obiadek albo kolacyjkę haha.

Mój uwielbia tego chińczyka i ja tez [emoji5]

reklama
Moim zdaniem lepiej weź.. ja pampersy mam mieć swoje, wiec biorę ta paczkę 22 szt z rossmana + tak 8 szt zapakuje, a jeśli braknie to mi przywiezie Bartus. Resztę tzn taki mały żel do mycia tez biorę dla małej z nivea, patyczki do uszu i do odpuszcza, gaziki jałowe, płatki kosmetyczne, oliwkę, sudocrem itd sól morska do noska i ten Ala octanisept, bo skoro będę miała sale 1 os po porodzie i tam przewijak i szafeczke to sobie wszystko ułożę i już będę się sama z Bartkiem uczyć jak to wszystko się robi przy pielęgnacji dziecka :) żeby w domku mieć łatwiej. Bo tam położna 2 razy pokazuje i później już my. A nie będzie chciało mi się latać na korytarz specjalnie i pożyczać tych szpitalnych produktów do pielegnacji, nawet jeśli oferują. Jeśli są to i tak pewnie któraś w tym momencie obok mamusia będzie przebierała swoje maleństwo i co będę czekać jak głupia 40 min xd

Naprawde to szpitalne wymogi sie mega różnią, u mnie musisz mieć wszystko swoje, ale nie można używać chusteczek do pupy tylko wata i ciepła woda, ani żadnych płynów do kąpieli/oliwek itp nawet dziecka sie nie kapie w szpitalu tylko po powrocie do domu, I tutaj po do kapania po prostu woda i umyć gąbeczka a do pępka nic.
W szkole rodzenia tez tak nam mówili, można zwariować każdy radzi co innego:confused:

Naprawde to szpitalne wymogi sie mega różnią, u mnie musisz mieć wszystko swoje, ale nie można używać chusteczek do pupy tylko wata i ciepła woda, ani żadnych płynów do kąpieli/oliwek itp nawet dziecka sie nie kapie w szpitalu tylko po powrocie do domu, I tutaj po do kapania po prostu woda i umyć gąbeczka a do pępka nic.
W szkole rodzenia tez tak nam mówili, można zwariować każdy radzi co innego:confused:

U nas kąpią raz i to tyle chyba. Ja może na wyjście wykąpie mała żeby położna zobaczyła czy dobrze to robimy i tyle :) a tak to pupkę będę tez miska z woda i przemywać po brudnym pampersie albo pupka pod kran :)

Jak na stronie szpitala jest napisane ze kosmetyki do pielęgnacji niemowlaka trzeba sobie zapewnić we własnym zakresie, to muszę wszystko brać ze sobą ? Pieluchy , kremy, płyny do kąpieli ? Itd itp ? Nic nie maja? Przecież pół domu będę musiała zabrać ze sobą ...drugi szpital który sobie wybrałam ma napisane ze skromna wyprawkę dla niemowlaka dostaje się dopiero przy wyjściu ze szpitala :D
A gdzie będziesz rodzić? Trzeba zabrać pampersy, chusteczki i krem do pupy i pewnie tyle.

Zrób ombre, dla mnie najlepsza opcja ;) Farbuje kiedy chce i nigdy odrosty nie widać :D
No właśnie nie wiem jak by to wyglądało, bo mam ciemne od góry już swoje. Kiedyś farbowałam na bardzo jasny i co odrost to ciemniejszy ://
Mam tu jedni takie stare stare zdjęcie i jedno z nie dawna , ale patrzcie tylko na włosy [emoji23]
IMG_20180506_155320.jpg
DSC00037 (3).JPG

Wkoncu lipiec :D do terminu z om 28 dni a z 1 USG tylko 24 :D Zobacz załącznik 872579
Ooo już bliziutko ❤️ mi zostało z OM 26dni a z USG 19 :D i dopiero wczoraj zauważyłam , że tak się zmieniła ta aplikacja :D ciekawe jak się zmieni jak będziemy ustawiać na : moje dziecko :):):)
Dlatego ja specjalnie nie kupowałam różnych rzeczy i zostawiłam je na liście prezentowej [emoji16] np podgrzewacz (już dostaliśmy od babci), karuzelę do łóżeczka, matę edukacyjną i ogólnie jakiekolwiek zabawki/grzechotki bo nie kupiliśmy ani jednej [emoji16]
My nie chcemy liczyć , że ktoś nam kupi bo byśmy nic nie mieli dla dziecka. Ale juz w ostateczności zostawione jest na prezenty : karuzela, monitor oddechu , gniazdko, mata :p
Na pewno będzie dobrze, a łzy czasami są potrzebne - oczyszczają dusze ze złości, zmartwień itd ;) to ludzkie i normalne. Na bank dziś będzie dobrze, trzymam kciuki. Ja za 5 h widze się z moim [emoji5][emoji5][emoji173]️
Dziękuje [emoji9]
Gotujemy obiad, później może spacer i gofry, bo mam ochotę od dawna ❤️ Ty też w końcu spędzisz ze swoim trochę czasu to na pewno humor będzie lepszy :*

Załączniki

• IMG_20180506_155320.jpg
    IMG_20180506_155320.jpg
    125,4 KB · Wyświetleń: 337
  • DSC00037 (3).JPG
    DSC00037 (3).JPG
    100,8 KB · Wyświetleń: 328
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Albo na początek sierpnia hah, także leżę jak tykająca bomba, mimo ze niby nie mam żadnych objawów tak jak prawie każda z was typu skurcze, ból brzucha, pleców, bezsenność itd, jedynie czasami mnie coś pociągnie tam na dole albo się spina brzuszek, a tak to jestem pewna, że moja szyjka nadal 4 cm hah a się nie zdziwię jak zaczęłabym za 14 dni rodzic bez objawów wcześniej xd
U mnie idealnie, bo 18 stopni i jutro 21 także super.

Również miłego dzionka [emoji8][emoji8]
No roznie to być może, nie ma reguły. Najwazniejsze, żeby wszystko w porządku było z dzidzia :)

A u nas dzisiaj jest tak zimno, że jakaś masakra. 15st i wieje zimny wiatr. Ja dopiero się za obiad zabieram[emoji23] leniwy dzień się dzisiaj zapowiada[emoji16]

F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
U nas kąpią raz i to tyle chyba. Ja może na wyjście wykąpie mała żeby położna zobaczyła czy dobrze to robimy i tyle :) a tak to pupkę będę tez miska z woda i przemywać po brudnym pampersie albo pupka pod kran :)

Ja nigdy w życiu nie kapalam dziecka, takze zobaczymy jak mi pójdzie :p w szkole rodzenia kapalam lalkę, zeby zobaczyc jak sie to robi:)
Kupiłam cos takiego w nadziei, ze bedzie mi na początku latwiej.

Załączniki

• F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
    F22AC894-B995-4AA5-8D60-DCDEC79B5B3D.jpeg
    49,7 KB · Wyświetleń: 301
reklama
Do góry