reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiecie co ja już w ogóle chyba tylko nadaje się na kilku metrowe wyjście nie dalej. Wczoraj poszłam do mamy, z psami na spacer a jak wróciłam to mnie wszystko rwało. Jeszcze trochę i stracę swoją p.... :) Koszmar to był :) mała mi głowa tak uciska że odlecę chyba a tu jeszcze rodzić trzeba. Więzadła bolą jak cholera i weź tu nogi rozłóż :p

Dziewczyny spokój [emoji16] ja akurat myślę z tymi tygodniami tak jak miloscwczasachpopkultury. Ale jakie to ma znaczenie? Przecież to jest TYLKO nazewnictwo [emoji16] a każda z nas wie w którym dokładnie jest tygodniu i dniu.

Życzę wszystkim by wszystkie dotrwały chociaż do SKOŃCZONEGO 37 tygodnia, czyli 37.0 :) a czy ktoś powie że to skończony 37 a inna osoba że to rozpoczęty 38 to jakie to ma znaczenie?? [emoji16]
Ale to jest to samo, można powiedzieć tak i tak. :-D
37.0 to skończony 37 i rozpoczęty 38, te dwie wersje są prawidłowe ;-) ;) i tyle w temacie.

Oj dziewczyny dziewczyny [emoji23] ja tam mam nadzieje ze uleze chociaz z tydz jeszcze.. nosi mnie jak cholera zeby cos posprzatac czy zrobic [emoji23] srac tygodnie :D to tylko orientacyjnie jest :D ja juz moge byc w 40-tym :D
Ja modlę się o 2 tygodnie , bo niby jesteśmy tak blisko już, ale to nadal jakieś ryzyko większe jest niż w terminie .

Mi juz wystarczy tematu liczenia tygodni [emoji23][emoji23][emoji23] ja sprawdzam co jakis czas w aplikacji i tego sie trzymam. Nawet jak ktos mnie pyta, ktory mam tydzien to musze sprawdzic, bo nigdy nie pamietam :D

Mi tez na dziś starczy, bo chyba wybuchnę.. [emoji28][emoji28][emoji28] ja akurat wiem co do dnia itd, ale to już kwestia osoby pewnie heh :)

Wiecie co ja już w ogóle chyba tylko nadaje się na kilku metrowe wyjście nie dalej. Wczoraj poszłam do mamy, z psami na spacer a jak wróciłam to mnie wszystko rwało. Jeszcze trochę i stracę swoją p.... :) Koszmar to był :) mała mi głowa tak uciska że odlecę chyba a tu jeszcze rodzić trzeba. Więzadła bolą jak cholera i weź tu nogi rozłóż :p

Mam identycznie...a jak już muszę przejść dalej niż z pokoju do łazienki to najchętniej bym się za krocze trzymała bo czuję wtedy ulgę..ale tak w miejscu publicznym nie wypada :D

reklama
Spokojnie, nie chodziło mi o to że zaraz będziesz poród wywoływać o_O tylko ja jako mama leżącą z problemami z szyjka, liczę skończone tygodnie a nie zaczętę. Będę mogła chodzić i wszystko robic w 37t0d i dla mnie to będzie nadal 37 tydzień a nie 38. Bo jakbym miała patrzeć na to co Ty piszesz i mówi Ci Twój lekarz to już bym mogła chodzić i wszystko robić w 36 tygodniu i nie chcący mogłabym wywołać tym poród, a to nie czas na przyjście mojego dziecka. Nie stresuj się tak, chyba już hormony daja co niektórym popalić :D

Jasne, wybacz, po prostu już za dużo „wałkowania” tematy, który jest już obgadany i tak każda liczy jak jej się podoba :) no to niedziwne, tez bym tak robiła gdybym miała ryzyko z szyjka itd, ale czasami osoby, które maja problemy z szyjka potrafią nawet i przenosić albo na pewno do terminu dotrwać także życzę Wam tego żeby było jak najlepiej :)

No może i tak. Od wczoraj jestem jakaś taka nie w sosie i ogólnie brak humoru. Wiec racja.

Do góry