Ginekolodzy w szpitalu liczą 34+3 nie skończony 35 czyli ja w niedzielę kończę 35 a od poniedziałku 35+1 i dla nich to cały czas 35 a po 35+4 też mówią że 35 więc dla nich liczą się tyg skończoneA bo Ty liczysz inaczej albo ja już zgłupiałam xd ja mam końcówkę 34 tyg także wkraczam już w 36 tyg, liczę tak jak gin
reklama
Po ciąży spowrotem zmalały hehe i flaczki się zrobiły. Więc jak Tobie nie urosły, to skóra nie jest rozciągnieta i szansa na to że Twoje piersi wizualnie po ciąży i KP nie ucierpiaKażda z nas zrobi tak jak będzie uważała i czuła. Nikt nikogo nie powinien oceniać w tej kwestii :-* nie martw się :-* to ty masz się czuć dobrze i maluszek.
[Emoji23] no to dobrze, bo jesteś tydzień za mną a na jutro zaczynam 37
Dajesz nadzieję bo mi delikatnie urosły a sutki prawie nic się nie zmieniły. Noszę rozmiar stanika jaki nosiłam. Trochę mi szkoda , bo myślałam , że w ciąży w końcu urosną a ty nic .. :/ ale ważne , żeby mleko było.
U mnie to samo cycki w minusie a czy będę mogła karmić to się okaże po cholestazie często nie chcą mleka pić maluchy ale ubolewac nie będę grunt żeby mała była zdrowa a resztę przezyjeA ja chcę karmić sama tylko no nie wiem mam jakieś przeczucia że nie będę mieć pokarmu. Na razie cycki ani drgnęły ze swoim rozmiarem.. czasami mam tylko uczucie ciężkości jak np przed okresem. Mam nadzieję że coś ruszy po porodzie
9 miesiąc rozpoczyna się od skończonej 36 tyg czyli my zaczniemy 9 m dopiero od 8.07Aha, no ja tam sobie licze, że już 9 wiem, że to dopiero 35+0, ale już i tak zaczęty 36 tydzień także tak jakby 9 miesiące rozpoczynał się
karkula309
Fanka BB :)
Ja też tylko z takim liczeniem się spotkałam. Dlatego ja teraz mam 34+1 i mówię że mam 34 skończony bo to dla lekarzy jest istotne. Do 34 coś konkretnego się kształci i jeżeli jest skończony to już powinno być wykształcone [emoji39] nawet w laboratorium gdzie robię badania pytają o tygodnie skończoneGinekolodzy w szpitalu liczą 34+3 nie skończony 35 czyli ja w niedzielę kończę 35 a od poniedziałku 35+1 i dla nich to cały czas 35 a po 35+4 też mówią że 35 więc dla nich liczą się tyg skończone
Jak widzę że dziewczyny piszą że w niedzielę czy kiedy już 36 tydzień no to ja tak sobie myślę ile jeszcze mi brakuje do tego czasu.. a w gruncie rzeczy to nie dużo bo tylko kilka dni różnicy ale inny sposób liczenia [emoji4]
miloscwczasachpopkultury
A ty nie miałaś tak jak ja ze jutro 34+6 a w niedziele 35
Jednak o jeden dzień mam do przodu, w poniedziałek byłam u gina i było 34+2 także jutro już 34+7 czyli 35 równo
miloscwczasachpopkultury
Każda z nas zrobi tak jak będzie uważała i czuła. Nikt nikogo nie powinien oceniać w tej kwestii :-* nie martw się :-* to ty masz się czuć dobrze i maluszek.
[Emoji23] no to dobrze, bo jesteś tydzień za mną a na jutro zaczynam 37
Dajesz nadzieję bo mi delikatnie urosły a sutki prawie nic się nie zmieniły. Noszę rozmiar stanika jaki nosiłam. Trochę mi szkoda , bo myślałam , że w ciąży w końcu urosną a ty nic .. :/ ale ważne , żeby mleko było.
Nie martw się, mi urosły, ale za to mam na jednej po boku rozstępy
miloscwczasachpopkultury
Mam podobne podejście, bólu się w ogóle nie boję, takie życie, no musi boleć, no coś za "Coś" obawiam się jedynie takich wypadków jak siku czy dwójka przy porodzie, bardzo chciałabym tego uniknąć :O.
Co do karmienia, nie czuję tego jeszcze, wydaje mi się to dużą abstrakcją, ale mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie wraz z pokarmem
A tak poza tym to dziś miałam dzień zakupowy, od godziny 12 do 21 jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu jakiejś szafy komody dla naszej Małej, Ikea i jysk maja spoko ceny pod tym względem, teraz tylko musimy się zdecydować nad kolorami, jednak głównym punktem było zamówienie wózka, fotelika i bazy do auta - mamy to! Stanęło na bebetto luca s-line i foteliku maxi cosi pebble ±, kamień z serca, że już zamówione ., a wisienką na torcie był zakup kurki babci Dany - urocza jest
Zobacz załącznik 872184
Super, że taki owocny dzień fajna ta kurka
miloscwczasachpopkultury
Ginekolodzy w szpitalu liczą 34+3 nie skończony 35 czyli ja w niedzielę kończę 35 a od poniedziałku 35+1 i dla nich to cały czas 35 a po 35+4 też mówią że 35 więc dla nich liczą się tyg skończone
Jak widać zależy od lekarza, bo mój liczy do przodu tzn jutro zaczynam 35 tyg także już 36 to jest
reklama
E
Ewka34
Gość
Hyhyhy co ma wyleciec to wyleci przy porodzie [emoji23][emoji23] dlatego robia ci lewatywe przed porodem bynajmniej u mnie tak jest karmienia piersia w pierwszej ciazy tez sie balam.. ale tak jak mowisz poszlo instynktownieMam podobne podejście, bólu się w ogóle nie boję, takie życie, no musi boleć, no coś za "Coś" obawiam się jedynie takich wypadków jak siku czy dwójka przy porodzie, bardzo chciałabym tego uniknąć :O.
Co do karmienia, nie czuję tego jeszcze, wydaje mi się to dużą abstrakcją, ale mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie wraz z pokarmem
A tak poza tym to dziś miałam dzień zakupowy, od godziny 12 do 21 jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu jakiejś szafy komody dla naszej Małej, Ikea i jysk maja spoko ceny pod tym względem, teraz tylko musimy się zdecydować nad kolorami, jednak głównym punktem było zamówienie wózka, fotelika i bazy do auta - mamy to! Stanęło na bebetto luca s-line i foteliku maxi cosi pebble ±, kamień z serca, że już zamówione ., a wisienką na torcie był zakup kurki babci Dany - urocza jest
Zobacz załącznik 872184