reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Łyżeczkowanie da się przeżyć, przynajmniej fizycznie jest okej, ja w ten sam dzień już prawie nie krwawiłam, ale wiadomo, że to spora różnica po stracie ciąży, a po cesarce czy tez naturalnym porodzie
Po cesarce to w ogóle bajka bo czyszczą jak jesteś rozcięta przez zszywaniem. W każdym bądź razie nie widziałam u siebie żadnych negatywnych skutków łyżeczkowania

reklama
A o widzisz. Ja ten szpital omijam szerokim łukiem
A czemu masz jakieś złe doświadczenia ? :) Ja mam właśnie dobre :)
Porównując patologie tam a na szopena :)
Płacić za ktg? Masakra, co za chory kraj xd
Badanie jak każde inne. Masz skierowanie czy coś się dzieje to zrobią za darmo a jak nie to możesz zrobić prywatnie tak jak mocz czy RTG :) to badanie nie jest obowiązkowe szczególnie na naszym etapie ciąży [emoji4]

Ja jakbym poszła na IP to spokojnie by mi zrobili ktg USG i sprawdzili szyjkę tylko że nie lubię siedzieć godzinę czy dwie w szpitalu i słuchać po co przyszłam i później jeszcze chcą zostawić w szpitalu a jak nie to na własne ryzyko wychodzisz [emoji39]

Znów co inna osoba to inne zdanie i inne " mądrości "

Ja dziś byłam na ktg bo od dwóch dni lekko pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę. Zapłaciłam , podpieli mnie potem poszłam do gabinetu lekarskiego. Ordynator mnie opierniczyl że po co teraz ktg że to głupota i za wcześnie .. i poszła mnie zbadać taka młodziutka lekareczka.. i mówi zeby się nie przejmować bo dobrze że zrobiłam ktg i mogę sobie czasem powtórzyć że nie zaszkodzi a pomoc może..
Jedno lekarz i drugie a dwa różne zdania.. oszaleć można

A ktg bardzo ładne. Napiecie macicy na 20 i brak skurczy . Przy mojej szyjce taki wynik jest wskazany [emoji4]
A w czym szkodzi ktg na tym etapie? :)

Porównując patologie tam a na szopena :) Badanie jak każde inne. Masz skierowanie czy coś się dzieje to zrobią za darmo a jak nie to możesz zrobić prywatnie tak jak mocz czy RTG :) to badanie nie jest obowiązkowe szczególnie na naszym etapie ciąży [emoji4]

Ja jakbym poszła na IP to spokojnie by mi zrobili ktg USG i sprawdzili szyjkę tylko że nie lubię siedzieć godzinę czy dwie w szpitalu i słuchać po co przyszłam i później jeszcze chcą zostawić w szpitalu a jak nie to na własne ryzyko wychodzisz [emoji39]
Obie moje przyjaciółki tam rodziły. Znam dziewczynę której tam macica pękła przy porodzie. Zgłaszała co się dzieje, a oni to zingorowali. Dobrze ze dla dziecka obeszło się bez konsekwencji neurologicznych. Oni bardzo zwlekaja z CC jeśli coś się dzieje. I potem często niestety są komplikacje, a dzieciaki na Szopena przywozone

Porównując patologie tam a na szopena :) Badanie jak każde inne. Masz skierowanie czy coś się dzieje to zrobią za darmo a jak nie to możesz zrobić prywatnie tak jak mocz czy RTG :) to badanie nie jest obowiązkowe szczególnie na naszym etapie ciąży [emoji4]

Mnie i tak dziwi, tak jakby osoba, która ma problemy z ciśnieniem musiała płacić za zmierzenie ciśnienia w szpitalu :)

Dla mnie bardzo dziwne, ale taki „urok” naszego kraju. Podatki zdzierają z nas złodzieje, a za wszystko każą płacić. No ja w szpitalu nie musiałam płacić za ktg jak poszłam. Widocznie co szpital to inne zasady.

A w czym szkodzi ktg na tym etapie? :)

Właśnie tez mnie to ciekawi. Moim zdaniem na tym juz etapie co my jesteśmy to co 2 tyg powinno być sprawdzane i robione ktg, żeby zobaczyć prace macicy czy juz się przygotowywuje i czy dziecko ma dobre ciśnienie i tętno, bo za wysokie jest bardzo niebezpieczne i wtedy musza wywoływać poród natychmiast.

Obie moje przyjaciółki tam rodziły. Znam dziewczynę której tam macica pękła przy porodzie. Zgłaszała co się dzieje, a oni to zingorowali. Dobrze ze dla dziecka obeszło się bez konsekwencji neurologicznych. Oni bardzo zwlekaja z CC jeśli coś się dzieje. I potem często niestety są komplikacje, a dzieciaki na Szopena przywozone
Co do porodu to nie mam porównania i nic nie słyszałam na ten temat [emoji39]
Ale porównując patologie to niebo a ziemia..
Kurde położne mówią po ludzku, obchody dłuższe można się czegoś dowiedzieć , ktg dwa razy dziennie o normalnych porach i 2 razy dziennie detektor tętna przystawiany .. nie mówiąc o warunkach.. kibelek taki co się w nim zmiescic można a nie że kolana wystają [emoji23][emoji23] i można spać do 7 nikt wcześniej nie budzi.. a na szopena o 5 lata ksiądz i pyta czy chcesz komunie.. jak nikt nie odpowiada to tak trzaska drzwiami że cała sala na nogach [emoji4]

reklama
Co do porodu to nie mam porównania i nic nie słyszałam na ten temat [emoji39]
Ale porównując patologie to niebo a ziemia..
Kurde położne mówią po ludzku, obchody dłuższe można się czegoś dowiedzieć , ktg dwa razy dziennie o normalnych porach i 2 razy dziennie detektor tętna przystawiany .. nie mówiąc o warunkach.. kibelek taki co się w nim zmiescic można a nie że kolana wystają [emoji23][emoji23] i można spać do 7 nikt wcześniej nie budzi.. a na szopena o 5 lata ksiądz i pyta czy chcesz komunie.. jak nikt nie odpowiada to tak trzaska drzwiami że cała sala na nogach [emoji4]
Ja na patologii na Szopena byłam 4 doby cztery lata temu to może nie zdążyłam się zniechęcić [emoji23]

Do góry