reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale powiem ci że to jest bez sensu że każdy liczy jak chce .. powinno być to uogólnione.. dla nas jak liczymy dla siebie może nie ma to znaczenia ale podczytuje inne fora i ostatnio dwie kobietki pisały że urodziły np 37+3 i wpisane że wcześniak z 37 tygodnia. A według jakiś tam standardów to już niby donoszona ciąża.
I już inne procedury przy dziecku

Wcześniaka określa się już później na podstawie chyba wymiarów, pracy wszystkich narządów itd. Tak mi się wydaje :)

Wcześniaka określa się już później na podstawie chyba wymiarów, pracy wszystkich narządów itd. Tak mi się wydaje :)
Z tego co wyczytałam to wpisuje się tygodniami czy wcześniak czy nie. I jak np jest z 39 tygodnia a ma jakies wymiary małe to pisza że " z objawami wcześniactwa "no ale nie , że wcześniak wynikający z tygodni ciąży :) ale czy tak jest to nie wiem , bo to wiedza przekazywana [emoji39] obyśmy się nie dowiedziały [emoji8]

Mam podobne podejście, bólu się w ogóle nie boję, takie życie, no musi boleć, no coś za "Coś";) obawiam się jedynie takich wypadków jak siku czy dwójka przy porodzie, bardzo chciałabym tego uniknąć :O.

Co do karmienia, nie czuję tego jeszcze, wydaje mi się to dużą abstrakcją, ale mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie wraz z pokarmem :)

A tak poza tym to dziś miałam dzień zakupowy, od godziny 12 do 21 jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu jakiejś szafy komody dla naszej Małej, Ikea i jysk maja spoko ceny pod tym względem, teraz tylko musimy się zdecydować nad kolorami:), jednak głównym punktem było zamówienie wózka, fotelika i bazy do auta - mamy to! Stanęło na bebetto luca s-line i foteliku maxi cosi pebble ±, kamień z serca, że już zamówione :)., a wisienką na torcie był zakup kurki babci Dany;) - urocza jest:)
Zobacz załącznik 872184
Owocny dzień zakupowy[emoji4] My kupiliśmy właśnie w Ikei komodę dla Małego i jestem zadowolona[emoji16] A składało się chwilę[emoji16]

Ale powiem ci że to jest bez sensu że każdy liczy jak chce .. powinno być to uogólnione.. dla nas jak liczymy dla siebie może nie ma to znaczenia ale podczytuje inne fora i ostatnio dwie kobietki pisały że urodziły np 37+3 i wpisane że wcześniak z 37 tygodnia. A według jakiś tam standardów to już niby donoszona ciąża.
Wg standardów musisz mieć skończony 38tc i to jest ciąża donoszona[emoji4] dlatego 37+3 to wcześniak[emoji4] My sobie możemy dokładać, a przy porodzie spojrzą w książeczkę ciąży i zapiszą, jak być powinno[emoji16]

IMG_0532.JPG
IMG_0533.JPG
IMG_0534.JPG

Patrzcie lepiej na te słodziachne noworodki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Załączniki

• IMG_0532.JPG
    IMG_0532.JPG
    61,6 KB · Wyświetleń: 258
  • IMG_0533.JPG
    IMG_0533.JPG
    117,5 KB · Wyświetleń: 258
  • IMG_0534.JPG
    IMG_0534.JPG
    44 KB · Wyświetleń: 256
Ja urodziłam syna w 37+5. W wpisie mam,że poród w 37 tc. Potraktowali jak wcześniaka w przychodni,bo dostaliśmy za darmo szczepionki:D A 3830 g ważył...

reklama
Do góry