reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie i tak dziwi, tak jakby osoba, która ma problemy z ciśnieniem musiała płacić za zmierzenie ciśnienia w szpitalu :)

Dla mnie bardzo dziwne, ale taki „urok” naszego kraju. Podatki zdzierają z nas złodzieje, a za wszystko każą płacić. No ja w szpitalu nie musiałam płacić za ktg jak poszłam. Widocznie co szpital to inne zasady.
Ale ty poszłaś na izbę przyjęć chyba tak ? Tam w szpitalu też mogłam iść na izbę i też by mi zrobili za darmo tylko kto wie ile bym czekała i ile bym się nasłuchała :)

reklama
Właśnie tez mnie to ciekawi. Moim zdaniem na tym juz etapie co my jesteśmy to co 2 tyg powinno być sprawdzane i robione ktg, żeby zobaczyć prace macicy czy juz się przygotowywuje i czy dziecko ma dobre ciśnienie i tętno, bo za wysokie jest bardzo niebezpieczne i wtedy musza wywoływać poród natychmiast.
Ej ale czy ja napisałam że ktg szkodzi ? Albo coś źle napisałam albo źle zrozumialyscie [emoji23][emoji23] czytam drugi raz swój post i nie wiem [emoji23][emoji23]

Ale ty poszłaś na izbę przyjęć chyba tak ? Tam w szpitalu też mogłam iść na izbę i też by mi zrobili za darmo tylko kto wie ile bym czekała i ile bym się nasłuchała :)

Tak na SOR. To pewnie dlatego. Ale jak powiedziałam w którym jestem już tyg ciąży i co się dzieje to Pani kazała od razu bez rejestracji i tych kolejek pójść tam do góry na oddział ginekologiczny i podejść do lekarza żeby opowiedzieć co się dzieje i tak zrobiliśmy. To pewnie dlatego inne podejście :)

Jaka ja miałam wczoraj sytuacje w rossmannie . Nienawidzę korzystać z kas pierwszeństwa i zawsze stoję chyba ze mnie ktoś poprosi . I słuchajcie dostałam opierdziel od babeczki za mną ze nie korzystam z tej kasy , ze to jest standard tego sklepu i mam go przestrzegać . Normalnie zbladłam . Wszyscy tak się patrzyli ....

Ja na patologii na Szopena byłam 4 doby cztery lata temu to może nie zdążyłam się zniechęcić [emoji23]
Możliwe [emoji4] ja byłam tam łącznie ponad 10 dni i jakoś nie mogłam się przekonać [emoji853][emoji853] szczególnie że leżałam na sali 5 osobowej i położne nie pozwalały na odwiedziny bo śmierdzi

Tak na SOR. To pewnie dlatego. Ale jak powiedziałam w którym jestem już tyg ciąży i co się dzieje to Pani kazała od razu bez rejestracji i tych kolejek pójść tam do góry na oddział ginekologiczny i podejść do lekarza żeby opowiedzieć co się dzieje i tak zrobiliśmy. To pewnie dlatego inne podejście :)
Wszystko zależy co i jak ..
Ja tam gdzie jeżdżę na sor jak się coś dzieje to nie raz muszę czekać już właśnie na patologi ciąży.. ostatnio 2h czekałam żeby mnie zbadali bo akurat był zabieg łyżeczkowania , to znów pani była przedemna i zeszło . A jestem z tych osób co nie lubią czekać szczególnie jak mnie coś niepokoi więc pojechałam tam gdzie wiedziałam że będzie szybko [emoji39]
Chociaż nie raz i w moim szpitalu się zdarzy że przyjdziesz i od razu wchodzisz na badanie :)

Nie chce jakoś siebie usprawiedliwiać bo ja wiem ze kp jest najlepsze . Dlatego rozumiem Wasze zdziwienie , dlatego właśnie bałam się poruszyć ten temat .
Każda z nas zrobi tak jak będzie uważała i czuła. Nikt nikogo nie powinien oceniać w tej kwestii :-* nie martw się :-* to ty masz się czuć dobrze i maluszek.

To ktory ja zaczynam... :szok: bo wg apki tez mam 36 jutro [emoji23]
[Emoji23] no to dobrze, bo jesteś tydzień za mną a na jutro zaczynam 37 :)
Wielkość piersi nie ma nic wspólnego z tym czy będziesz miała pokarm czy nie. Mi urosły trzy rozmiary a pokarmu miałam mało i musiałam dziecko dokarmiac
Dajesz nadzieję :D bo mi delikatnie urosły a sutki prawie nic się nie zmieniły. Noszę rozmiar stanika jaki nosiłam. Trochę mi szkoda , bo myślałam , że w ciąży w końcu urosną a tu nic .. :/ ale ważne , żeby mleko było.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ee tam staram się nie myśleć o niczym , urodzić muszę czy to tak czy inaczej ..
Nie planuje uciekać z porodówki [emoji23]
I chyba lepiej nie wiedzieć co mnie czeka bo tylko się będę nakręcać i stresować a skoro tyle kobiet zniosło porody to ja też zniosę [emoji4] ( taka mam bynajmniej nadzieję [emoji23] )
Mam podobne podejście, bólu się w ogóle nie boję, takie życie, no musi boleć, no coś za "Coś";) obawiam się jedynie takich wypadków jak siku czy dwójka przy porodzie, bardzo chciałabym tego uniknąć :O.

Co do karmienia, nie czuję tego jeszcze, wydaje mi się to dużą abstrakcją, ale mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie wraz z pokarmem :)

A tak poza tym to dziś miałam dzień zakupowy, od godziny 12 do 21 jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu jakiejś szafy komody dla naszej Małej, Ikea i jysk maja spoko ceny pod tym względem, teraz tylko musimy się zdecydować nad kolorami:), jednak głównym punktem było zamówienie wózka, fotelika i bazy do auta - mamy to! Stanęło na bebetto luca s-line i foteliku maxi cosi pebble ±, kamień z serca, że już zamówione :)., a wisienką na torcie był zakup kurki babci Dany;) - urocza jest:)
IMG_20180629_203735_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180629_203735_HDR.jpg
    IMG_20180629_203735_HDR.jpg
    83,8 KB · Wyświetleń: 381
Do góry