reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jak widać zależy od lekarza, bo mój liczy do przodu tzn jutro zaczynam 35 tyg także już 36 to jest :)
Ale powiem ci że to jest bez sensu że każdy liczy jak chce .. powinno być to uogólnione.. dla nas jak liczymy dla siebie może nie ma to znaczenia ale podczytuje inne fora i ostatnio dwie kobietki pisały że urodziły np 37+3 i wpisane że wcześniak z 37 tygodnia. A według jakiś tam standardów to już niby donoszona ciąża.
I już inne procedury przy dziecku

Jak leżałam teraz w szpitalu to pytałam się położnych jak mam podawać bo się ciagle przy ktg pytały który tydzień i według nich 31+2 np to już 34 i tak tez zapisywane miałam na przyjęciu czy wypisie . Mój lekarz jak mam 34+0 to mówi o już mamy 35 tydzień
No widzisz a mój lekarz mówi że nie można mieć +0 dnia bo dzień 0 nie istnieje [emoji23][emoji23] dni są od 1 do 7 [emoji23]
Dla niego istnieje 33+7 a następny dzień 34+1 . Ale ja i tak liczę systemem +0 bo szybciej mi kolejny tydzień wskakuje [emoji23][emoji23]

reklama

Ale co to za różnica? Ja sobie licze tak jak MÓJ lekarz do mnie mówi, czyli jak byłam w poniedziałek u niego to miałam 34+2 i on mówił, że 35 „rozpoczęty” także jutro mam już 36 wg mnie i mojego lekarza. Niech każda liczy jak chce :)

Jak w poniedziałek jest nowy tydzień i pierwszy tydzień lipca to zaczyna się lipiec i jest pierwszy tyg, później w następny wtorek już jest drugi tyg lipca, a nie dopiero pierwszy i 2 dni ;D

Do góry