reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam sie z wami ze szpitalnego łóżka dzis nie wyspana poszłam spać o 11 o 24 złapał mnie bol brzucha i tak co 20 min o 2 dostalam zastrzyk na plucka plus drugi na ten ból brzucha zanim zasnelam byla 3 a o 5 siusiu plus dalej boli brzuch ale juz nie tak mocno
Hejka, ale miałaś ciężką noc :( dobrze, że podali sterydy na płuca i trochę zlagodzili Ci ból. Dawaj znać co u Ciebie a ja trzymam kciuki żeby ból minął i Maleństwo jeszcze posiedzialo w brzuszku.

Ten was maluszek piesek chihuahua :)? On jest taki słodziutki malutki ,chyba nic by nie zrobił :)
Tak Chihuahua ale ona ma ADHD nie boję się, że coś zrobi tylko bardziej, że nie swiadomie przebiegnie po tapczanie gdzie lezalby Mały więc dopóki się nie nauczy i nie opanuje emocji będzie Mały w Tiny love jak będę coś robić w kuchni czy łazience a powoli będziemy oswajac ich do wspolnego życia. Chociaż z pieska taki skoczeks że wszyscy się śmieją, że i tak wyskoczy do lozeczka i z Małym będzie spać :)

reklama
Dzień dobry

Aleks był jednym z niewielu dzieci które nie odrzuciło cyca na rzecz butelki. Daltego to było obojętne czym go karmiłam. Z Mają nie chce ryzykować [emoji23]

To tak jak moje dziecko. Marcie było obojętne czy je z butelki czy z piersi. Najważniejsze, żeby dostać jesc. Ja po swoim porodzie na początku nie miałam pokarmu i Marta jadla z butelki. Potem miałam pokarm i jadla z piersi. Czasami dokarmiałam ściągniętym mlekiem. Jak miała 3 miesiące miałam półpasiec i też przez miesiąc nie mogłam karmić. Najpierw dostawała moje odmrożone mleko ( udało mi się zrobić trochę zapasów), a potem mm. Ja dzielnie ściągałam swoje mleko i wylewałam. Udało się nie stracić pokarmu i prawie do roku karmiłam jeszcze piersią.

Hejka, ale miałaś ciężką noc :( dobrze, że podali sterydy na płuca i trochę zlagodzili Ci ból. Dawaj znać co u Ciebie a ja trzymam kciuki żeby ból minął i Maleństwo jeszcze posiedzialo w brzuszku.

Tak Chihuahua ale ona ma ADHD nie boję się, że coś zrobi tylko bardziej, że nie swiadomie przebiegnie po tapczanie gdzie lezalby Mały więc dopóki się nie nauczy i nie opanuje emocji będzie Mały w Tiny love jak będę coś robić w kuchni czy łazience a powoli będziemy oswajac ich do wspolnego życia. Chociaż z pieska taki skoczeks że wszyscy się śmieją, że i tak wyskoczy do lozeczka i z Małym będzie spać :)
Jestem po usg u mojego gina wczoraj mała miala 2200 a na oddziale dziś 2480 szyjka skrocona z 3 na 2,8

Dzień dobry ;) u mnie dziś za chmurką, słońce wychodzi co jakiś czas ,na pewno lepiej niż wczoraj bo cały dzień padał deszcz. Dzisiaj wstawię nasze pranie, i później jakieś zakupy :) muszę jeszcze raz jechać do pracy, bo dostałam storczyka od mojej grupy dzieci :) @Anulaa88 ja też bym prosiła o te materiały ze szkoły rodzenia, jeśli nie ma problemu ;)

Mój synuś miał na początku problem żeby chwycić cyca. Miał też narastające dotacje, przez co ciągle spał i nie chciało mu się jeść. Ale dał rade:)karmiłam 8 miesięcy, prawie 9. Laktatora użyłam jeden raz,w trzeciej dobie, gdy miałam nawal pokarmu. Ale dałabym radę wejść pod gorący prysznic i rozmasowac to i posikac cycem po kabinie:D uważam,że dzięki temu że nie używałam laktatora, nie miałam żadnych problemów,żadnego zapalenia piersi, przytkania kanałów itd. No ale byłam uwiazana...coś za coś. Teraz narazie nie kupuje w ogóle laktatora.
U nas też był problem z chwyceniem. W sumie całe karmienie, karmiłam przez silikonowe nakładki. Teraz tez juz się w nie zaopatrzyłam.

Jestem po usg u mojego gina wczoraj mała miala 2200 a na oddziale dziś 2480 szyjka skrocona z 3 na 2,8
Nie jestem doktorem ale waga już ładna a szyjka też przecież w porządku :) mi w ciągu miesiąca skrocila się z 38 na 29 i mogę normalnie funkcjonować, więc głową do góry jeszcze trochę bedziesz w dwupaku. A powiedzieli Ci coś od czego te bóle? Czy to skurcze czy co?

Mój synuś miał na początku problem żeby chwycić cyca. Miał też narastające dotacje, przez co ciągle spał i nie chciało mu się jeść. Ale dał rade:)karmiłam 8 miesięcy, prawie 9. Laktatora użyłam jeden raz,w trzeciej dobie, gdy miałam nawal pokarmu. Ale dałabym radę wejść pod gorący prysznic i rozmasowac to i posikac cycem po kabinie:D uważam,że dzięki temu że nie używałam laktatora, nie miałam żadnych problemów,żadnego zapalenia piersi, przytkania kanałów itd. No ale byłam uwiazana...coś za coś. Teraz narazie nie kupuje w ogóle laktatora.
Masowalas piersi często ? Ja chcę przystawiac tak często jak będzie tego potrzebowała. Nie widzę problemu , żeby być uwiązana :) chciałabym tak z pół roku karmić, do roku. Później na pewno będę odstawiała :) jakieś rady dla mamy próbującej karmić piersią ? Czy tu nie ma co radzić i trzeba czekać jak będzie ? [Emoji5]

reklama
Masowalas piersi często ? Ja chcę przystawiac tak często jak będzie tego potrzebowała. Nie widzę problemu , żeby być uwiązana :) chciałabym tak z pół roku karmić, do roku. Później na pewno będę odstawiała :) jakieś rady dla mamy próbującej karmić piersią ? Czy tu nie ma co radzić i trzeba czekać jak będzie ? [Emoji5]
Wszystko na bieżąco będzie wiadomo. Niestety, ale tu nie zaplanujesz co i jak.

Do góry